Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2020 03:16 - Религия - Разкодиране на Библия/Танах/Коран (3 част)
Автор: airdance Категория: История   
Прочетен: 765 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 23.05.2020 22:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Разкодиране на истинската вяра и лъжевярата в Библията, Танаха, Корана и Египетската митология.

Първо разкритие:
Слънцето не се споменава никъде в книгите. Да проверим в преводачите. В Танах се споменава, а превода на английски не:
image
също и това:
image
В книгата Танах го има Слънцето, но защо ли в Библията липсва?
Равина знае това прекрасно, защото Юдаизмът е заменил култът към Слънцето още при Соломон. Тука няма нищо интересно. Обаче, равина отчита, че има Доктрина която се занимава с това да се скрие истиската вяра и вместо нея да се наложи християнството.
Един от разспространените методи е с идолоПоклоничеството с кървави човешки жертвоприношения.
Ето как е описана историята на Русия. Променена история през погледа на Ционизма. Аврамов християнски "руски летопис за действията на "кръстителите" в лето 6488 - 6491" (980-983)
"И нача княжит Владимир во Киев един, и постави кумири на хольму в двора при кулата: Перун дървен, а глава сребърна, а уста от злато, и Хорьса, и Дажьбога, и Стрибога, и Съмарьгла, и Мокошь...
Добрината своя в своя Новьгородъ; и пристигна Добрият Новугороду, постави Перуна кумирь над ръката на Волховомъ ...
В лето 6491 иде Володимир на Ятвягьи и им взе земята. И дойде към Киев, и твореше кумирите със своите хора; и ръкоша старци и бояре: "с меч избран отрока и девицата, на него се падна, и така "заръжемьи богове". И беше Варяг един, в двора свой, отиваше в църква Свята Богородица, който създаде Володимиръ; той беше Варяг дошъл от Гърция, и държеше вера в тайна крестиянска. И бъ у него син красив по лице и душа, и на него се падна жребий, по завист към Дявола. Не търпеше Дявола, власт над него и всички ... И ръша (руснака) дойде с послание към него: "падна се жребий на сина ти ... да сътвори требване към Бога" ...
От тука виждаме две лъжи. Първата е горе и е насочена към ИдолоПоклоничество и жертворпиношенията, а втората е лъже Аврамовата религия по която е пусната народа. Отказа от Християнството тук ни води към другата Аврамова религия представена като Идоли: Перун, Хорс, ДъждБог, СтриБог, Семаргл, Мокошь ...

Второ разкритие:
"ашэйрим" и "Ашэйра"

Второзаконие 16:22 и 16:23
Не си посаждай дъбрава от каквито и да било дървета при жертвеника на Господа, твоя Бог, който ще си издигнеш.
Не си поставяй стълб, понеже това мрази твоя Господ, твоя Бог.
Ето как е написано от Танах-а:
Не си посаждай ашейрим (култ към Щастието) и каквито и да било кумирни дървета близо до олтара Господа Бога твой, който ти ще направиш свой
И не поставяй свои паметници (каменни съоръжения за жертвоприношения), който ненавижда Господ, Бог твой.
image
Кумири - идоли - Щастие - Фетиши на Щастие

Трета Царства 14:15
За това, че те бяха направили идоли у себе си (не пълен текст на 14:15)
Ето как е в Танах-а:
За това което направиха на себе си ашейрим (истукан Ашейрьа)

Трета Царства 14:23
Те си бяха издигнали оборчища, статуи и капища на всеки висок хълм и под всяко сенчесто дърво.
Ето как е в Танах-а:
И построиха за себе си жертвеници, и поставиха стълбове и ашейрим (истокани на Ашейра) на всеки висок хълм и под всяко сенчесто дърво.
Ето и в Елисаветската за пример: 
И создаша сии себе високая, и столпъи, и капища на всяцем холме въйсоцем и под всяцем древом сеновъйм

Втора Паралипоменон 33:3 и 33:7 (за Манасий)
Съгради пак оборчищата, които бе съборил баща му Езекия, въздигна жертвеници на Вааловци, уреди дъбравите и се кланяше на цялото небесно воинство и му служеше ... Направи още изваян идол и го постави в Господния дом ...
Ето как е в Танах-а:
И отново построи той (жертвени) възвишения, който ги беше разрушил Йехизкийау, баща негов, и постави жертвеник на Баала, и възстанови Ашейра, и се покланя на цялата воинска небеса (планети и звезди) и им служи ... И идола Ашейра, който той направи, го постави в дома си ...

Трето Царство 18:19 (Илия говори)
Сега прати и събери при мене цял Израил на планина Кармил, и 450 Ваалови пророци и 400 дъбравни пророци, които се хранят от трапезата на Иезавел
В Танах-а е ето така:
А сега всичкият Израил се събираше към мене на планина Кармель, и 450 Баала пророци, и 400 пророци на Ашейръа хранещи се от трапезата на Изевели

Сега да преведем думата Ашеъйра през Гугъл преводача. От Хебрей език на руски излиза думата: РАША (Расха).

Още един пример от Втора Паралипоменон 30:11
Днес текста е: "Но пак някои от коляното Асирово, Манасиево и Завулоново се смириха и дойдоха в Йеросалим (Сердика).
Ето как е в Танах-а:
Само част от хората (колената) на Ашейра (Раша = Русия), Менашше и Зевулуна се покори и отиде към Йерушалаим (Сердика)

Освен Ашейра която излиза че ще е Асирия ще се окаже и Русия.
Ашейра може да го прочетем и в Ащерот-Карнаим което ще рече Астарта Двурога. Влизаме в Гугъл и пишем АСТАРОТ и виждаме, че това е демон и принц на Ада. Символ на злото и един от най-силните демони и слуги на Дявола. Смята се, че води името си от финикийското божество Астарта. Другите двойници на Астарта са Афродита, Селена (Древно гръцка митология като богиня на Луната (римската богиня Луна) сестра на Еос (зората) и Хелиос (Слънцето), Венера (италийска богиня на пролетта) Луцифер, Анат/Тана (Танаис/Дон)
Нейните епитети:
1. Божествената Майка (днес позната като Аврамската Богородица)
2. Майка на Небето, Любовта и плодородието
3. Дева и други ...
Нейни образи:
Жена, Раждаща жена, Жена с дигнати ръце, Жена с дете, Жена с 2 деца. От тук може идва и името на връх Рожен (Раждаща жена) като на руски ще е Женщина в позе роженица.

image
Златната Баба.

Символиката й:
Колона и Стълб с телци или високи козлета. Тези символи ги има при Мойсей, Козлетата и Телците.
Друг символ на Великата Майка е Звезда и Полумесец днес известна като символ на исляма. Официално исляма отхвърля тази идея и го обяснява много просто. Звездата и Полумесецът са езически символи.
Ето такива може би?

Шумер:
image
Египет:
image
Египет:
image
Кипър:
image
България:
image

Както и Телец - владетел на България (731-764) описан от византийци като омразен мъж (понятно сега защо Телец е лош и какво предприема Нововерната християнска (циониска) Византия - Румелия и как променя историята и самата случка в нейна полза).
Индия:
image

Русия. Княз Владимир
image

Аллах ще се окаже, че означава древно Доислямско име на Бог (Богинята) на Луната. Само ще спомена, че Исляма произлиза от 16 век сформирал се от Християнска секта. Наричан и Мохамедан. Тогава се появява и новата Хронолия при арабите.

По стари имена на исляма във вида и описа на християнската секта
image
Бохъмит = Богамет = Могамет = Мухаммед. Религията на Волжска България също която ще се окаже ДоАврамско и много стара и поднесена днес като ислямска от Аврамската Християнска секта променяща историята ни. Всъщност не се ли казва БогМайка? Това е просто предположение.

В пълно съответствие със сектата която не отрича по никакъв начин първоизточника (Тора), но ни вкарва в грешни тълкувания. Ето как се покриват действащите лица:
Ной е Нух, Мойсей е Муса, Иисус е Иса, Муслим (мюсюлман) е Мус(а)лим = Смиреният. Добавен е и последният пророк от което име се явява и неговата фигура като вярна Могамет - Мухаммед.

Шахада или Шехадет - означава свидетелство и е от петте стълба на исляма.
Текста е:
lā ʾilāha ʾillā-llāh, muḥammadun rasūlu-llāh
Ла илаха илла-ллах, мухаммадун расулу-ллах
Лявата част е древната. Дясната част е "Мухаммед - пророк Аллаха" което е добавено при създаването на исляма (Могаметите и в тях влиза и империята на Моголите).
Правилният смисъл на превода на Шахада е следният:
"няма достойно поклонение освен това на Аллаха". Тази фраза напълно съответства на Доислямският култ към Луната в арабският свят. Дясната част на Шахада е сложена и настоява, че Мухаммед е пророк, който говори от името на Аллах, но Аллах вече се явява друг обект. Така например се случва и в Египет. "Материалах Ра закон единствен" се превърна в "там Ра стана съветник на Сатурна".

Коран. Сура 53:49
"И това е той, Господ Сириус"
Това на практика напълно съответства в сегашните ни представи, че "Сириус А" е звездата майка за Слънчевата система. Това означава, че в Корана се дава представяне към Аллах като на една ерархия към Слънцето, Луната и планетите, но и че връзката с тази йерархия е прекъсната. Прекъсната е връзката между Луната и Човека както и че името на Луната е прамахнато като име на Бог.

Коран. Сура 41:37
"И от неговите знамения са нощта и денят, и Слънцето, и Луната. Не се покланяйте нито на Слънцето, нито на Луната, а се покланяйте на Аллах, който ги сътвори, ако на него служите!"

Ето го и Сат-Ан:
Коран. Сура 41:36

"И ако те подбуди сатаната (Сатурна), при Аллах (Луната) търси убежище! Той е Всечуващият, Всезнаещият!"
Виждаме отново тази аврамска секта под скритото древно вероизповядване използвано от древните, но с изкусно изменени имена и понятия. Още няколко цитата за разяснение:

Коран. Сура 20:12
"Аз съм твоят Господ. Свали сандалите си. Ти си в свещенната долина Туа." Тука името го има и като Тува. Какво искат да ни кажат? Да се съединят с енергията на природата докато са боси. Тука се минава на Ра, Амен, Прана, Биополета и други...

Коран. Сура 38:17 и 38:18
Българска версия:
"(Ооо Мухаммад) търпи онова, което изричат! И си спомни за нашият раб Дауд - притежателят на силата! Той винаги се обръщаше към нас."
"Накрахме Ние планините да просляват с него вечер и в зори."
"И птиците насъбрани - всички му се подчиниха."
Руската версия:
"И все ние му подчинихме планините, - и заедно с тях те славно славят вечерта и зората"
"и птиците, събра ги, - и всички към него се обръщаха."

Коран. Сура 43:3

Българска версия:
"Ние я сторихме Коран на арабски, за да проумеете."
"Той е в Книгата - майка при нас - възвисен, мъдър."
Руска версия:
"Той се намира в майката на Книгите у нас, възнесен, мъдър."

БРАМА = Боуки + Ра +Ма
  (Ма - Майка)

Коран. Сура 16:36

"И при всяка общост изпратихме пратеник: "Служете на Аллах и странете от сатаните."
Тук отново се вижда ДоАврамовото положение преди християните.

Следва разкодиране на географските карти от 14-16 век. Ще разгледаме до къде се разпростира полумесецът в Европа и Азия и какво всъщност означава това? Ислямски ли бяха тези дърважи или нещо друго ...



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: airdance
Категория: История
Прочетен: 29213
Постинги: 24
Коментари: 8
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930