Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2020 20:30 - ГЕРМАНИЯ няма ВИНА 4 - преводи война
Автор: germantiger Категория: История   
Прочетен: 3944 Коментари: 0 Гласове:
18

Последна промяна: 29.04.2020 20:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Продължавам с преводите от легалната книга на Александр Усовский

И да повторя от постинг 1:

Без съмнение Германия на Хитлер има вина за Втората Световна война, не отричам логичното и естественото. Все пак аз НЕ съм руски или български комунист фалшифицирали историята 45 + 30 години, аз не съм и западен холивудски филмов демократ лъгал също толкова години. Германия има своите вини, но тук ще прочетете КОНКРЕТНО С НЕВЕРОЯТНО МНОГО ДЕТАЙЛИ И ДОРИ ДИПЛОМАЦИЯ В СЛЕДВАЩИ ПОСТИНГИ стъпка по стъпка как не Германия, а Англия и САЩ или господарите на света зад тях носят вина за онази война.

ЩЕ НАПРАВЯ ОЩЕ 2 ПОСТИНГА ПО ТЕМАТА И КНИГАТА



image



ГЕРМАНИЯ ПРЕДЛАГА РАЗОРЪЖАВАНЕ

 

ГЕРМАНСКИ МИРНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ 1933 Г. – звучи невероятно нали? Днес е всеизвестно, че след идването си на власт Хитлер неистово се стремял към война, а и ни учеха, че мечтаел за световно господство – германско разбира се. За руско-съветско и англо-американско няма да чуете от комуняги или демократи със сигурност. И така – какво тогава могат да са предложенията от кръволоци, нацистки манияци способни само на убийство, насилие, разрушение? Чудно, но оферта за мир от тези нацисти е имало и то съвсем сериозна!

 

До 1933 г. Германия педантично спазвала ограниченията на Версай – държала оперетна армия, овехтял флот и тогава допъл момента за дргуите да изпълнят задълженията си по онзи уж мирен договор. Бившиата Антанта недоумявала и вежливо попитала германския посланик, какво има предвид, а той спокойно отговорил: „Германия е разоръжена. Нейната армия е 100 хиляди и флот от 15 хиляди. В германия няма нито танкове, нито бойна авиация. Но тогава защо и другите държави не са разоръжени и миролюбиви? Къде е равноправието? До момента, когато и нашите съседи не се разоръжат, ние сме безпомощни и беззащитни пред тях. Лигата на нациите е неспособна да предотврати агресия – вижте японската офанзива в Манджурия за 1932 г. Германия никак не желае да се въоръжи, но Германия иска и другите да се разоръжат.


В ПРЕАМБЮЛА НА ЧАСТ V ОТ ВЕРСАЙСКИЯ ДОГОВОР ПИШЕ СЛЕДНОТО: „С ЦЕЛ ДА СЕ ПОДГОТВИ ОБЩО ОГРАНИЧЕНИЕ НА ВЪОРЪЖЕНИЕТО НА ВСИЧКИ НАЦИИ, ГЕРМАНИЯ СЕ ЗАДЪЛЖАВА СТРОГО ДА СЛЕДВА УСТАНОВЕНИТЕ ПО-НАДОЛУ ПОЛОЖЕНИЯ – ВОЕННИ, МОРСКИ ИЛИ ВЪЗДУШНИ.” С други думи обезоръжаването на Германия не се вършило просто така, а то трябвало да бъде първата кракча (и всички победители се съгласили с това) към ВСЕОБЩО РАЗОРЪЖАВАНЕ! За това германците в Женева напълно логично поставили въпроса ребром: Германяи 12 години изпълнява своите задължения по част 5 от Версай, не е ли време и останалите европейски държави да свършат обещаното?

Формално според буквата на закона германците били абсолютно прави; да се отхвърлят тези предложения, значило да се денонсира Версайския мирен договор,което победителите въобще не желаели. Конференцията в Женева била в тупик както се казва – никой не искал да се съгласи с германската идея, а да я отхвърлят също.

 

 

АДОЛФ ХИТЛЕР НА ВЛАСТ


През януари 1933 г. се случило събитието – президента на Германия Паул фон Хинденбург назначил за райхсканцлер Адолф Хитлер и сега делегацията в Женева представяла съвсем друго лице и управление. На 16 март английската делегация предложила т.нар. план Макдоналд, чиято същина била следната: на Германия да се разреши да удвои своя Райхсвер и едновременно до това количество да се намали френската армия,а също да се сеъкратят и другите армии в Европа до равни с германската. При все това на Германия продължавало да се забранява да има авиация, а другите държави да ограничат бойните си самолети до 500 на брой, така за да се подслади хапа предложен на германците. Франция и Англия продължавали да имат огромно число тежки оръдия, докато германските били унищожени както знаем.


ЗАБЕЛЕЖЕТЕ – В РЕЧ ПРЕД РАЙХСТАГА ХИТЛЕР ГОРЕЩО ОДОБРИЛ ПРЕДЛОЖЕНОТО ОТ АНГЛИЧАНИТЕ И НАРЕКЪЛ ТОВА „СВИДЕТЕЛСТВО ЗА РАЗБИРАНЕ, ОТГОВОРНОСТ И ПРИЗНАК НА ДОБРА ВОЛЯ.” Адолф призовал Франция към помирение и й обещал дружба, но французите се отказват от плана на Макдоналд. Френския представител обявил, че може да се мисли за съкращаване на тежката артилерия, но никаква замяна на 155 мм гаубици няма да се допусне, достатъчно е че толкова много щеиде на металолом. ЗАБЕЛЕЖЕТЕ И ДРГУИЯ ФУНДАМЕНТАЛЕН „ДЕТАЙЛ”: ГЕРМАНЦИТЕ ПРЕДЛОЖИЛИ СЪКРАЩАВАНЕ САМО НА СУХОПЪТНИТЕ АРМИИ, НО НИТО ДУМА ЗА ФЛОТА, ПО ТОЗИ НАЧИН ПОКАЗВЙАКИ НА АНГЛИЧАНИТЕ, ЧЕ ВЪОБЩЕ НЕ ПОСЯГАТ И НЯМА ДА ПИПАТ ТЯХНОТО СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО НА ВОДА.


През есента на 1933 г. в резултат на преговори и съвещания между Англия, Франция и САЩ бил разработен нов проект за конвенция при който на Германяи се предлагал 4 – годишен „изпитателен период”. В това време тя можела да удвои артилерията си до 566 ствола и да доведе Райхсвера до 200 хиляди, но отново без да има никакви танкове, авиация или тежка артилерия. С ДРУГИ ДУМИ СТРАНИТЕ ОТ АНТАНТАТА СЕ ОТКАЗАЛИ ОТ ПОЛОЖЕНИЕТО ВЪВ ВЕРСАЙСКИЯ ДОГОВОР. Нещо повече – победителите се отказали от декларацията декември 1932 г.за равноправие на Германия „в рамките на система за безопасност, еднаква за всички страни.” УНИКАЛНА СИТУАЦИЯ – ЕДНАТА СТРАНА ПО ДОГОВОР/ГЕРМАНЯИ ПРИНУЖДАВАТ ДА ГО СПАЗВА ТОЧНО, А ДРУГИТЕ КОНТРАГЕНТИ ПО СЪЩИЯ ДОГОВОР САМИ СЕ ОЗВОБОЖДАВАТ ОТ РАВЕНСТВО И СЪБЛЮДАВАНЕ НА ПОЛОЖЕНИЯТА. НИМА ТОВА НЕ Е ВЕРОЛОМСТВО? На 14 октовмри германското правителство заявило, че излиза от Конференцията по раоръжаването, а на 19 октовмри Германия излязла от Лигата на нациите. Германския народ не виждал смисъл да преговаря с лидери представящи държавите си, които простичко казано не държали на думата си или тълкували и усуквали договорите както им е угодно само на тях.



ГЕРМАНИЯ СЛЕД ТОВА

 

ВЕРСАЙСКИЯ ДОГОВОР Е В МИНАЛОТО – посред германския историк Е. Трелч той представлява „ВЪПЛЪЩЕНИЕ НА САДИСТИЧНО-ОТРОВНАТА ФРЕНСКА НЕНАВИСТ, ФАРИСЕЙСКО-КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯ ДУХА НА АНГЛИЧАНИТЕ И ДЪЛБОКОТО РАВНОДУШИЕ НА АМЕРИКАНЦИТЕ.”

 

Какво е Германия след тези стъпки на Хитлер и НСДАП – от военна гледна точка нищо особено, въпреки подписания указ за създаване на Вермахта. Райхсвера преминаващ в нещо ново както се казватихо, се увеличава, но както и преди не разполага с танкове, авиация итн. С други думи не може да предизвика никаква заплаха за Чехословакия,нито за Полша, а още по-малко за Франция. НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА НА 2 МАЙ 1935 Г. СССР И ФРАНЦИЯ ПОДПИСВАТ ДОГОВОР ЗА ВЗАИМНА ПОМОЩ НАСОЧЕН СРЕЩУ ГЕРМАНИЯ. СЛЕД САМО 2 СЕДМИЦИ СЪЩО ТАКЪВ СЕ ПОДПИСВА В ПРАГА МЕЖДУ ОТНОВО СССР И ЧЕХОСЛОВАКИЯ. УЧУДВАЩОТО – МЕЖДУ ЧЕХИТЕ И РУСНАЦИТЕ КАТО ДЪРЖАВИ ВСЕ ОЩЕ НЯМА УСТАНОВЕНИ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ОТНОШЕНИЯ ДО МОМЕНТА или иначе казано договора е подчертано ВОЕНЕН!


Коалицията между СССР, ФРАНЦИЯ И ЧЕХОСЛОВАКИЯ остава мъртвородена... През юни 1935 г. Великобритания подписва военно-морско съглашение с Германия, а Полша уведомява Париж, че под никаква форма няма да допусне съветски войски през територията си за удар към Германия. И ще напомним, че още през тази 1935 г. ЧЕХОСЛОВАКИЯ СЕ ЗАЯВЯВА КАТО ПРОТИВНИК НА ТРЕТИЯ РАЙХ и как мислите след това може да се отнася Адолф Хитлер към нея?



МЮНХЕНСКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА КОЕТО ТРЪБЯТ НА ИЗТОК

 

Известно е, че през октомври 1938 г. създателите на Чехословакия,а именно Франция и Англия сами признали, че през 1919 г. са орязали много в полза на чехите и са им дали несправедливо германската Судетска област/Зудетенланд, след което я предали а германска юрисдикция при Хитлер. Всички викове или стонове на следвоенната пропаганда от изток са, че в Мюнхен Чехословакия дори не била поканена, даже че са е предали и продали. Това обаче е руски балон по простата причина, че тази страна не е била субект, а обект на политиката и то напълно обективно,защото ставало дума за ГРЕШКА на разработилите Версайския договор, КОГАТО НИКАКВА МЕЖДУНАРОДНО-ПРИЗНАТИ ГРАНИЦИ НА ЧЕХИЯ ИЛИ СЛОВАКИЯ НЯМАЛО. Това била логиката на Даладие и Чембърлейн да не се консултират с Бенеш и това лежи на техните съвести – този който допуснал грешката, той и я поправил, за това и нямало кого да канят. След войната „Мюнхенския сговор” станал крайъгълен камък на пропагандата на победителите след 1945 г. в угода на това да се вини за всичко Третиям райх или ДОВОЕННИТЕ ЗАПАДНИ ПОЛИТИЦИ, които впрочем търсели само начин да избягнат войната.


Нормално в историята нали – след като от ВСв победител излязла „световната демокрация”, то тя можела да реже и съшива историята както пожелае – същото, но още по-вероломно започнало на изток в полза на руския червен комунизъм, който фалшифицира историята безогледно. И все пак остава въпроса как така Адолф Хитлер толкова лесно успял да присъедини Чехия към Третия райх?

 


ЧЕХИЯ И СЛОВАКИЯ – ОТГОВОРА НА ВЪПРОСА

 

Както е известно за запознатите с тисторията средновековна Чехия с всичките там Пшемисъли, Вацлави и Карли губи своя суверенитет и става част от империята на австрийските Хабсбург. Още през Трийсет годишната война след баталията при Бела гора през 1620 г. и 300 години е част от Австрия. Вопрочем и преди това Чехия е в западно-европейското политическо пространство, достатъчно е да кажем, че един от нейните крале Ян I Люксембург пада в знаменитата битка при Креси в 1346 г. СЛОВАКИЯ КАТО СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА НА СЛОВАЦИ НИКОГА НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛА,тази територия от края на IX век била част от Унгарското кралство и след това от австрийската империя, за да получи автономия през 1867 г., когато държавата официално започнала да се нарича Австро-Унгария. САМОСТОЯТЕЛНО И ЗАЕДНО ЧЕХИ И СЛОВАЦИ НИКОГА НЕ СА СЪЩЕСТВУВАЛИ В ЕДНА ДЪРЖАВА ДО ПРЕДИ 1920 Г. И ТОВА СА ДВА РАЗЛИЧНИ СЛАВЯНСКИ НАРОДА.


Съвсем естествено през ПСв много чехи не искали да се бият за Австро-Унгария и още по-логично това било посрещнато от Антантата с няйния общ интерес сътрудничейки с националния съвет на Томаш Масарик, Едуард Бенеш и Милан Щефаник в Париж. Професор Масарик като масон получил разбиране и пълна подкрепа във Франция, особено след като на 28 октомври 1918 г. граф Андраши министър на външните работи на Австро-Унгария съобщил за желанието да се излезе от войната.


В същия ден чешкия национален съвет признат от Франция, Англия и Италия обявил независимостта на Чехословакия, ана 30 октомври словашкия национален съвет за отделяне на Словакия от Унгария. Понятно е, че тези съвети били събрани от хора в мътни времена и НЕ ИЗБИРАНИ ОТ НИКОЙ чех или словак, но същите тези хора масони и авантюристи размахвали пред тълпите бумагите за тяхното признаване от Антантата.


Масарик обявява себе си за президент, Бенеш за министър на външните работи, като официално те оглавили Чехословакия поддържани от щиковете на Антантата едва на 29 февруари 1920 г. Тези двамата закрепили границите на новата държава точно на Версайската мирна конференция и същите тия очертания погълнали несправедливо милиони германци ще станат причина след 20 години за гибелта на Чехословакия.  


Германския орел бил окован и обезоръжен, същия орел, който доскоро обливал в хладна пот и докарвал истерия на френские политици.  безоруженного и связанного немецкого льва – каковой лев еще недавно доводил французских политиков до смертельно холодного пота. БЕНЕШ ПОИСКАЛ ГЕРМАНИЯ ДА ПЛАЩА НА ЧЕХИТЕ РЕПАРАЦИИ, А СЪЩО ДА ПРЕДАДЕ В ЗЕМИТЕ НА ЧЕХОСЛОВАКИЯ СИЛЕЗИЯ И ЛУЖИЦКАТА ОБЛАСТ, КЪДЕТО ЧЕХИ ВПРОЧЕМ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО. Това победителите му откзали,но нарязали така границите, че в чешка власт попаднало население в смесени рахони – чешко-германско, чешко-полско, чешко-словашко. В МНОГО ОТ ТЕЗИ РЕГИОНИ ДЕЛА НА ЧЕХИ СЛОВАЦИ НЕ ПРЕВИШАВАЛ ПОНЯКОГА И 5%, също била присъединено Закарпатието преди това 1 000 години унгарско и наречено „Подкарпатска Русь”.

В крайна сметка се получила многонационална ЧЕХОСЛОВАКИЯ С 46% ЧЕХИ, 28% НЕМЦИ, 13% СЛОВАЦИ, 8% УНГАРЦИ, 3% УКРАИНЦИ, ЕВРЕЙ И ДР.

 

През 20-те години започнали разпри в новата държава и то не само по линията славяни-неславяни, а между самите чехи и словаци също. Антантата можела да поддържа мита за единството на народите от чехуи и словаци, но в самата Чехословакия тия лъжи не минавали – словаците, германците и всички други нямали намерение да става чехи, каквито не били. Ако германците можем да виним за бъдещата война, а другите малцинства да не зачитаме поради малката им численост, то няма как да подминем силното недоволство на словаците и както казал техния десен националист Андрей Глинка – Чехословакия била „федерална само на думи”. Всичката фактическа власт се намирала в ръцете на политиците от Прага, така-че националните и икономическите права не само на германците, поляците или русияните, но даже на словаците не се зачитали и всички билио подложени на активна асимилационна политика от чешкото мнозинство.


ОТЦЕ ГЛИНКА КАЗАЛ ОЩЕ ПРЕЗ 1920 Г.: „НИЕ СМЕ ГОТОВИ ДА СЕ ТРУДФИМ 24 ЧАСА В ДЕНОНОЩИЕТО,САМО И САМО ЗА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ НАШАТА СТРАНА ОТ ВАСАЛНА НА МАСОНВКА ЧЕХИЯ В СВОБОДНА И БЯЛА ХРИСТИЯНСКА СЛОВАКИЯ.” Словаците народняци далеч не били пасивни или партия на чашка и диван – по инициатива на професор Войтех Туки от 1923 г. започнало формирането на партийни милиции с името «Rodobrana» (Народна защита) и през 1925 г. те вече били към 5 000 бойци. НА ЛЕВИЯ НАГРЪДЕН ДЖОБ НА ЧЕРНИТЕ СИ РИЗИ ТЕ ЗАШИВАЛИ ШЕСТОЪГЪЛЕН КРЪСТ НА СЛАВЯНСКИТЕ ПЪРВОУЧИТЕЛИ СВЕТИТЕ БРАТЯ КИРЛ И МЕТОДИЙ. По такъв начин те подчертавали традицинните си ценности вместо масонските, но веднага през 1926 г. Прага забранява черните ризи, тези знаци или „хералдика”.


Тези репресии не сломили словаците и на изборите през1927 г.те триумфално побеждават всички свои либерално-демократични опоненти, след което стискайки зъби Масарик е принуден да назначи няколко министри от тяхната партия. Властта обаче не губела време и позиции,като през 1929 г. против професор Туки било изфабрикувано обвинение в заговор срещу държавата и шпионаж в полза на Унгария – той бил осъден на 15 години затвор. Под този предлог словашките „народняци” загубили всички министри, а партията им де-факто била изхвърлена от политическите процеси.


Следователно всички следвоенни обвинения, че Адолф Хитлер погубва демократична и свободна Чехословакия са голи лъжи вместо голата истина, че след всичко това официална Прага принуждава в 1929 г. словаците да минат на радикални позиции,които днес бихме нарекли екстремистки и това СЕ СЛУЧВА 4 ГОДИНИ ВЪОБЩЕ ПРЕДИ ХИТЛЕР ДА ВЗЕМЕ ВЛАСТТА В ГЕРМАНИЯ!

 


„СУДЕТСКИТЕ НЕМЦИ”

 

Германците за разлика от словаците, още с раждането на новата държава били чужди за нея, а за судетските германци Чехословакия прсото окупирала земите им. И няма защо да усукваме или тълкуваме превратно нормите – това е самата истина след като немското население се усещало втора ръка хора не само спрямо чехите, но и към словаците. Когато Бенеш бил в Париж, той обещавал на всеослушание, че новата държава ще се превърне във „втора Швейцария”, поел ангажимент за втори официален език – германски, включване в състава на правителството на специален министър за германското население и дори разработване на Конституция с участието на германски политици. НИЩО ОТ ТОВА НЕ БИЛО СВЪРШЕНО И СЕ ОКАЗАЛО ИЗМАМА.

Понятието судетски немци се появило през 1902 г. благодарение на писателя Франц Йоссер, а в политическо обръщение влязло през 30-те години на XX век.


СПЕЦИФИЧНО И УЧУДВАЩО Е, ЧЕ НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ГЕРМАНСКА ПАРТИЯ ПЪРВО ВЪЗНИКНАЛА НЕ В ГЕРМАНИЯ, А ИМЕННО В ЧЕХОСЛОВАКИЯ (DNSAP). Прага забранила нейната дейност през октомври 1933 г., заедно с това ликвкдирайки нейната символика – свастика, кафяви ризи итн.  Да се забрани някаква партия е лесно, но да се забранят политическите възгледи, ето това е почти невъзможно! На 2 октомври бившия учител по гимнастика Конрад Хенлайн заедно с негови камеради създал Судетско-германския патриотичен фронт, който много бързо, буквално за 2 години и половина се превърнал във водеща сила в Зудетенланд.


През 1935 г. тази партия като фронт успешно участвала на общодържавните избори и получила 60% от гласовете на германското население. ИЗПРЕВАРИЛА ВСИЧКИ ЧЕХОСЛОВАШКИ ПАРТИИ И ПОЛУЧИЛА 44 ДЕПУТАТСКИ МЕСТА ОТ ОБЩО ВЪЗМОЖНИ 300. Да се забрани за втори път партия победител или партия която представя мнозинството от германското население в държавата – интересно тогава колко ли бързо би се разпаднала Чехословакия?!

 

ДА ОТБЕЛЕЖИМ, ЧЕ ПЪРВОНАЧАЛНО ХЕНЛАЙН НЕ ДЕКЛАРИРАЛ НИКАКВО ГЕРМАНСКО ОТДЕЛЯНЕ, А НА МУНИЦИПАЛНИТЕ ИЗБОРИ ТРИУМФАЛНО ПАРТИЯТА ПОЛУЧИЛА 90% ОТ ГЛАСОВЕТЕ НА ГЕРМАНСКИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ. На 12 май 1938 г. при среща с британски парламентаристи, самия Хенлайн заявил 5 пункта като цели на своята дейност: 1. Чехословакия, както и преди си остава суверенна и цяла държава и въпросите на отбраната и външната политика се решават в Прага; 2. Пограничните войски, както и преди се формират, набират от чехи и словаци; 3. На судетските германци се дава МЕСТНА АВТОНОМИЯ НА НАСЕЛЕНИТЕ ОТ ТЯХ ТЕРИТОРИИ,котио след Версай отишли към Чехия и които чехите наричали „освободени”, а германците „окупирани”; 4. Автономните германци получават ограничени пълномощия да управляват местна полиция и поща,както и частично да събират данъците там; 5. Всички бъдещи спорове ако възникват по поводо судетската автономия да се решават от международен арбитраж;


Възможно е Хенлайн да е мамил, зщото той имал среща с Фюрера още на 28 март 1938 г. и е получил подкпрепата му за вероятно обединение с германския народ – дали това е така или не – досега е неизвестно какво са решавали в беседата. На 21 май се случва така наречения „инцидент в Хебе” при който чехословашки полицаи застрелват двама германци. След Втората Световна война съветската агитпропаганда тръби ръка за ръка каквото и западната на победителите – руснаците обаче отбелязват желанието на СССР да помогне на чехите, докато западните историци позлват чърчиловите думи, които обясняват направеното в Мюнхен от Даладие и Чембрълейн така: „те можели да избират само между войната и позора; те избрали последното – позор, за да получат по-късно и войната.” Иначе казано в историографията априори се позволява само една теза: ПРОЦЪФТЯВАЩА И ДЕМОКРАТИЧНА ЧЕХОСЛОВАКИЯ МОЖЕЛА ДА СЪЩЕСВУВА И ИМАЛА СВОЯ ЖИВОТ,НО ВМЕСТО ДА Я БЪДЕ, ТЯ БИЛА ЗЛОДЕЙСКИ РАЗЧЛЕНЕНА ОТ ЗАПАДНИТЕ СЪЮЗНИЦИ, ЕДИНСТВЕНО И В УГОДА НА ХИТЛЕРОВИЯ РЕВАНШИЗЪМ,НО С ИДЕЯТА НА ЗАПАДНИТЕ ЛИДЕРИ ДА СЕ ИЗБЕГНЕ СВЕТОВЕН ПОЖАР.

И бедната и нещастна Чехословакия паднала жертва... де да беше така!

 
image

 




Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: germantiger
Категория: История
Прочетен: 4611588
Постинги: 412
Коментари: 7517
Гласове: 21816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031