Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2020 17:34 - Има ли път за преодоляване на различията в религиозните учения?
Автор: horos Категория: История   
Прочетен: 1554 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Има ли път за преодоляване на различията в религиозните учения?

Сега ще ви изясня как изглеждат нещата отгоре.
Преди няколко стотин години едни сили са направили следната подредба на света. Като се погледне от високо Земята прилича на един огромен овчарник със стотици отделни бокса, наричани държави. Между отделните боксове има врати (КПП-та), охранявани от кучета (войници и полицаи), които не разрешават на овцете да преминават от един бокс в друг. Същите тези кучета се намират в големи количества и между овцете, за да следят за "правилния" им (според овчарите) начин на живот. Законите за овцете в отделните боксове се пишат от овчарите, които са политиците и крупните богаташи. Те решават как да живеят овцете, как да работят, колко овце ще ходят на кланница, колко вълна да се стриже от тях, колко мляко да се издои, каква ще бъде пашата и т. н. Много овце днес си мислят, че като отидат в съседния бокс, или в по-далечен, там условията им на живот ще бъдат по-добри. Овцата навсякъде ще си остане овца и ще бъде третирана като такава от всички кучета и овчари по света.
Някои овце започват да се самоосъзнават като такива и първото, което се опитват да направят е да се отделят от стадото. Тях започват да ги наричат "черни овце" и биват недолюбвани и от кучета и от овчари. На тези "черни овце" им остава малко повече време, защото не желаят да живеят повече в динамиката на овчарника и започват да се замислят, как да се измъкнат от тази ситуация. Те със завист гледат нагоре, как птиците летят високо и преминават от бокс в бокс, без да се налага да изпълняват заповедите на овчарите и кучетата. Единици от тях започват да се учат да летят и някои дори успяват. Тези, полетелите, изпитват огромна жал към останалите си събратя и винаги кацат и им разказват, как се става птица и какъв е живота горе. Там, горе, те научават и нови неща от по-старите птици, които овцете на земята не знаят. Те им разказват, че някога всички овце са били птици, или поне крайната им цел в еволюцията е да станат птици и да полетят. Състоянието на овца е само като едно стъпало, по което трябвало да преминат и да се издигнат нагоре.
За всички овце умните овчари измислили религии, с които овцете да се залъгват, когато им стане много тежко. Много боксове - много религии за овцете. От време на време овчарите насъскват овцете, като ги лъжат, че са кучета и ги изпращат да се бият със съседните овце от близкия бокс. Дали за част от бокса (територия), дали за паша (ресурси), дали за религия (идея)- кланниците ставали и така се регулирала бройката на овцете в боксовете. Много от овчарите се хранели от кръвта, месото и болката на овцете. Те не били от същият вид и изпитвали огромно удоволствие, когато устройвали подобни кланници. Най-странното е, че много от овцете също се борели помежду си за разни идеи, които им били втълпявани от овчарите като техни...
Това е накратко днешното състояние на хората. Същото може да се види навсякъде около нас. Където има разделение, там няма истина. Постоянно се води война, коя религия е по-истинска и кой е по-напред от другите в духовните си търсения. Преди доста години започнах да изследвам клоните на религиозното дърво на земята и постепенно стигнах и до стъблото на дървото. После тръгнах по него и така стигнах до корените му. После видях какво е било преди да се измислят религиите и защо са ги измислили за хората. Няколко столетия човекът е бил лъган и смятате ли, че днес ще е лесно ей-така, с един замах да се изтрие всичката тази лъжа?



Тагове:   овчари,   овце,   истини,   религии,


Гласувай:
5



1. dobrodan - Вярно преценено и правилно описано.
12.02.2020 19:45
Имали сме твърде големичка кошара...обещали са на всеки овен по една....той повел стадото си....ето го крайния резултат. Сега нашата кошара не се вижда на картата, а народът греши ли, греши...после моли някой, дето никой не го е виждал, за прошка.
Само замени думата "столетия" с "хилядолетия" и готово.
цитирай
2. barin - Възможно е да се преодолеят или поне ...
13.02.2020 21:24
Възможно е да се преодолеят или поне намалят, horos, но ще мине много време. Трябва първо да се намали омразата и напрежението. Много войни са се водили на религиозна основа.
Поздрави!
цитирай
3. elizabethborislavova - има начин на преодоляване
01.08.2020 22:18
И той е прост. Бог е казал пределно ясно кое какво е. Който иска го приема, който иска не. СКоро всичко ще свърши.
Ето как говори Бог в Съдебната светлина, ясно, категорично:
"Тук, на българската земя се изля неговата зла ярост - водеше коварната борба чрез своя чудовищен атрибут Корана - лъжеучителя и лъжепророка Мохамед. Чрез него враг се стремеше да завладее целия земен свят. Мохамед - лъжепророкът на Сатана - е таз паднала Пелин звезда, описана в Откровението на Йоана.

Чрез наложеното робство Сатана е целял да завладее и да владее вечно България и всички славянски народи. Сатана не е бил сигурен кой от тия народи ще бъде употребен от Бога във време на Съда велик и кой ще поеме озарителната факла, за да доведе целия земен свят до прозрение духовно.
И ето сред България се явиха съдебните атрибути.
Чрез Кирила и Методия се даде азбуката на славянските народи, за да се чете Словото на роден език.
Чрез Паисий Хилендарски се връчи Историята, пробуждаща духа на народа за национална и духовна свобода.
Левски бе употребен свише да вдъхне Бог вяра в сърцата в собствените духовни и физически сили на поробения народ, а девицата Райна Княгиня със собствените си ръце уши знамето на свободата и го развя с дръзновение над поробената си земя!
В борбата с поробителя не малка роля изигра православната религия, макар че врагът успя да вмъкне в нейното служение религиозни заблуди, тя внедри вяра в сърцата на верни синове и дъщери, която пламна в пожар на освободително движение. Пробуди съвест и смелост и вдъхна надежда за свобода в сърцащ.
И се поведе огнена борба за свобода, лумнаха огньове на вяра, потекоха кървави реки за род и родина и напоиха родната земя. Тежък бе бичът на врага, развилнял се бе в жесток нагон да убие тез святи подбуди в сърцата на народа и като ехидна запълзя по душата човешка, употребил лъжепророческия си камшик и жестоко посягаше на живата вяра, чрез страшните инквизиции налагаше се мохамеданската мътна вода над плещите на родната майка земя."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: horos
Категория: История
Прочетен: 1654871
Постинги: 275
Коментари: 691
Гласове: 1502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031