Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2019 08:46 - БИБЛЕЙСКИ СВИДЕТЕЛСТВА ЗА ИЗТРЕБЛЕНИЕТО НА АТЛАНТИТЕ
Автор: milenavarbanova9 Категория: История   
Прочетен: 1098 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 19.07.2019 10:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Многократно вече писах,че т.нар. пеласги ("племе свещено",Омир,"Одисея"),синове на отвъдморската Бяла земя,които древните автори единодушно сочат като цивилизатори на народите в Средиземноморския басейн,са всъщност оцелелите след Потопа атланти и техните наследници.Тези бели исполини са първите владетели и родоначалници на династии на арийските царства.Така е било в Понтийските и в Беломорските земи,така е било и в Ханаан,и навсякъде,където тия велики носители на атлантската култура са имали колонии.Ще цитирам някои свидетелства в Тората,Петокнижието,разкриващи печалната участ на атлантите
(исполини)и свързаните с тях арийски народи в района на Мъртво море.Библейският разказ е взет от глави 2 и 3 на "Второзаконие"и отразява само началото на еврейското нашествие-можем да употребим с основание израза "сухите тренировки"по времето на Мойсей - когато евреите все още не са влезли в Ханаан,а се намират на оттатъшния бряг на Мъртво море,в земите на днешна Йордания.Във "Второзаконие"се съдържа обръщението на Мойсей,застанал на прага на смъртта,към еврейския народ,заветът му,основан на законите,вменени от Йехова и отчет за делата му като израилски вожд:

"Второзаконие",2
2 И после Господ ми говори,казвайки:
3 (...)Ще минете през пределите на братята си,исавците,които живеят в Сиир,и те ще се убоят от вас,затова внимавайте добре;
...
5 да не се биете с тях,защото няма да ви дам от земята им ни една стъпка от нога,защото на Исава дадох поляната Сиир за владение.

Коментар:Исав,брат на Яков и неговите наследници са завладели древното царство на хореите(букв.хора) и едреите,едраите( исполините),като са му дали името Едом.Тълкуването ми на названието на "поляната Сиир",е  че става дума за равнина - шир,равно широко пространство.Йехова забранява на Мойсей да напада исавците,защото са единоплеменници на юдеите.

8 Така минахме покрай братята си,исавците,които живееха в Сиир,през пътя по полето от Елат и от Есион-гавер.Върнахме се,та минахме през пътя по Моавската пустиня.
9 Тогава Господ ми каза:Да не досаждате на моавците,нито да воювате с тях,защото няма да ти дам да владееш нищо от земята им,понеже на Лотовите потомци дадох Ар за владение.

Коментар:От този стих се разбира,че моавците са потомци на Лот.Тълкувала съм особеното им име,срещащо се и в други части на света,в публикацията си "Гордиев възел".Интересно е названието на Ар,границата на земята,дадена на Лотовите наследници - това е име,несъмнено свързано с присъствието на ариите.

10 А по-напред живееха там емимите,люде велики и многочислени и високи като енакимите.
11 И те, като енакимите,се считаха исполини;но моавците ги наричат емими.
12 Също и хорейците(хореите,хората)живееха по- напред в Сиир;но исавците ги заместиха,изтребиха ги от пред себе си и се заселиха на мястото им,както направи Израил в земята(на своето наследство,което им даде Господ).
18 Днес ти ще преминеш Ар,моавската граница;
19 И като се приближиш до амонците,не им досаждай,нито да воюваш с тях,защото няма да ти дам да владееш нищо от земята на амонците,понеже на Лотовите потомци я дадох във владение.
20 (Също и тя се считаше земя на исполините и исполини по-напред живееха там,а амонците ги наричат замзумими)
21 Люде велики и многочислени и високи като енакимите;но Господ ги изтреби от пред тях;и те ги заместиха и заселиха се на мястото им.

Коментар:Ако всичко това е извършено преди еврейския поход в Ханаан от народи,роствени на юдеите и Лотови потомци,в следните редове става дума вече за военните действия,заповядани  от самия Мойсей на неговите пълководци.

"Второзаконие"3

1 Тогава възвихме,та отидохме във Васан,и васанският цар Ог излезе против нас,той и всичките му люде,на бой в Едраи(Едреи)- очевидно "градът на великаните"- б.м.
2 А Господ ми рече:Не бой се от него,защото предадох в ръката ти него,всичките му люде и поразих земята му;ще направиш,както направи на аморейския цар Сион,който живееше в Есевон.
3 И така,нашият Господ Бог предаде в ръката ми и васанският цар Ог и всичките му люде;и поразихме го така,че не му оставихме никого да оцелее.
4 В онова време превзехме всичките му градове,нямаше град,който не превзехме от тях,шестдесет града,цялата Арговска област,царството на Ога във Васан.
5 Всички тия градове бяха укрепени с високи стени,с порти и лостове;и освен тях имаше твърде много неукрепени градове.
6 Тях изтребихме,както сторихме с есевонския цар Сион;изтребихме всеки град,с мъжете, жените и децата.
7 А всичкия добитък и користите на градовете,разграбихте за себе си.
(...)
10 Всичките градове на поляната,целия Галаад и целия Васан,до Сала ( Села) и Едраи ( Едреи),градове от царството на Ога във Васан.
11 (Защото само васанският цар Ог беше останал от оцелелите от исполините;ето,леглото му беше желязно легло;не е ли то в Рава на амонитците ?Дължината  му беше девет лакътя,и широчината му беше четири лакътя,според лакътя на мъж).
12 И дадох на рувимците и на гадците земята,която превзехме в онова време,от Арион,който е до потокаАрнон иполовината от  планинските страни на Галаад с градовете му.
13 А остатъка от Галаад и целия Васан,царството на Ога,дадох на половината от манасиевото племе,цялата Арговска област с целия Васан,която се нарича земя на исполините.


 Коментар:Вече не бива ни учудва,че силните и храбри исполини,почитани като богове от арийските народи,които са управлявали,са се оставили да бъдат победени и унищожени от придошлите от Африка примитивни завоеватели.Явно израилцитепо някаква причина,са притежавали свръхмощни оръжия -  вълнови,психотронни,срещу които атлантите и технитете наследници са били безпомощни.От потъването на Атлантида до епохата,в която се разиграва този библейски епизод,са изминали около десет хиляди години,техническите съоръжения,оръжия ,машини на атлантската раса са забравени.Потомците й от векове са свикнали с бита и начина на водене на война на новото човечество и въпреки,че са били великани не само по ръст и сила,но и по знания, в сравнение с новата раса ,населила земята, те не са били по-различни от "белите индианци",за които разказват някои от първите европейски завоеватели в Новия свят - хора с пребяла кожа,сини очи и руси коси,които обаче са воювали с лъкове и стрели срещу залповете на аркебузите.Интересно е,че и името Хорив може да бъде преведено чрез българския език.На староеврейски то означава изсъхнал,сух,такова е и значението му на арамейски,следователно е древна арамейска дума - а ако заменим "х"с "г",ще получим "Горив" - "горящ",което точно съответства на явлението,придружаващо срещата на Мойсей с Йехова  и обяснява защо върхът изглежда толкова сух и пустинен - защото е обгорял.
   Но какво можем да заключим от конкретния библейски разказ:
1.В епохата на Мойсей исполините,чисти атланти и метиси с арийската раса все още съществуват в Ханаан, макар че броят им е вече силно  редуциран  от исавци,потомци на Лот и пр.Някои от тях все още са царе и владеят общности от себеподобни или арийски поданици.Докато във времената на Давид,исполините вече са маргинализирани единици,рядко влизащи във фокуса на човешкото внимание. 
2.Исавците,наследници на Исав,брат на Яков,са изтребили расата на атлантите в областите на атлантските градове Едрея (град на едрите,на великаните) и Села ( село,селище) и са създали в земите им  своето царство  е  Едом.Днес славата на скалния град Села гърми в целия свят,милиони туристи се стичат в Йордания,за да се възхитят на ПЕТРА(древната Села).От претв поглед личи,че този град не е дело на обикновени човеци.
     Атлантите и техните  потомци в тази област са се наричали хорейци,хореи, т.е хора.Приликата с българската лексика е поразителна,понятията са идентични.Дори ако някой се заинати  и започне да твърди,че това не са атлантски понятия,а са техните арамейски преводи,това пак ще бъде революционно твърдение,защото ще доказва близостта на арамеите с тракобългарския блок,а следователно и принадлежността им към арийската раса.С ъс сигурностщ еще две думи - камък и канара - са общи за атлантския и българския речник.Изследвала съм ги в статията си "Канари и канарчета.Произход и значение на името Канарии",която е част от моята книга "Атланти и чудовища".Впрочем атлантите са говорели езика,който наричаме санскрит,а българската лексика показва поразителни сходства със санскритската.
З.Имена като Ар,Арион,Арнон,Аргов са ярки сигнали за арийската принадлежност на древното палестинско население.Да си спомним русите коси на цар Давид.Не цялото ханаанско население,разбира се,е унищожено при еврейското завладяване и усядане.Някои от победените ар арамейски народи се сливат със завоевателите и стават част от еврейската държава,въпреки суровата доктрина за етническа чистота.
4.Извънредно интересен детайл в повествованието е леглото на цар Ог.Това желязно легло показва оцелели през хилядолетията навици на цивилизован комфорт в бита,останали от атлантските прадеди. Мойсей отбелязва,че и крепостите на Ог са били впечатляващо оборудвани и поддържани.Леглото на царя-пеласг може би се е сторило на евреите разточителна приумица и разхищение на ценен материал и те са го запазили като трофей,дивили са се тоя "музеен експонат",който по-сетне със сигурност е бил претопен,за да бъдат изковани от него нови мечове за победителите.


АВТОР:МИЛЕНА ВЪРБАНОВА
ВСИЧКИ АВТОРСКИ ПРАВА СА ЗАПАЗЕНИ!




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: milenavarbanova9
Категория: История
Прочетен: 774703
Постинги: 328
Коментари: 1804
Гласове: 1896
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031