Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2018 14:45 - Ленин или Сталин- кой носи вина за Българите
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 16145 Коментари: 85 Гласове:
39

Последна промяна: 19.11.2018 14:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                     С благодарност към Безистена

През 1920 година с решение от най-високо място волжките Българи,клон на Кубратовите Българи, са преименувани на татари!
Това не се крие, в енциклопедията, руската,  е посочено, че татарите преди са се наричали Българи!
Кое е наложило подобна промяна в името и кой стои зад нея?!

Формално, би трябвало да е Ленин? Но има няколко  "но". Ленин, след раняването му през 1918 година се възстановява и за кратко се явява публично След това изчезва и се говори от негово име, да смъртта му в началото на 1924 година....
Така ,че много съмнително е това решение  да е негово?!

Има и нещо друго Фамилията Улянов е с Български произход, Ленин води произхода си от Българите, едва ли би предприел подобен акт спрямо тях! Над 500 фамилии, благороднически при това, в Русия са с Български произход Не ни е тази целта,да ги посочим,  но ето някои от най-известните-Толстой, Тургенев,....,

Тогава, остава това да е дело на Сталин?!
Сталин нищо не го свързва с Българите!  Той е длъжен да направи нещо значимо за Русия, за да бъде припознат от руснаците, като техен човек!
Неясният му произход, оказва се, че друга фамилия Джугашвили изобщо няма в Грузия, кара мнозина да го свързват с евреите от сирийският остров Джуга, заселили се в Грузия Съмнения има около истинския му баща, доказано е, че крие истинската година на раждането си-!878? Много въпросителни има около него....?

Но той е умен и начетен! Не е глупав,както някои смятат! Универсалните му знания, съчетани с хитрина му помагат да взема решения в различни области-литература, изкуство, наука, промишленост, селско стопанство.....!През войната даже е главнокомандващ ! Попитали Жуков, присмехулно, разбирал ли е Сталин от военно дело, че е заемал този пост?  Съвсем сериозно, той отговорил, че в началото на разборите само слушал и  мълчал!.  Учил се в движение.  Но после давал разпореждания, за които не се налагало той да се намесва, защото били правилни!.....

Сталин прегръща Великоруската идея, че Русия е наследник на ИРИ! Но има една пречка-Българите!  От тях Русия е получила много-език, писменост, дори държавност... Ето прословутата Сталинова максима-има Българи-има проблем! И проблемът изчезва с тяхното изчезване!

Волжките Българи приемат исляма Това е религия, също създадена от евреите, в противовес на християнството.  Много по- късна е от християнството.  Българите са уязвими точно там.  Не могат да са наследници на ИРИ. За волжките Българи става дума, водени от син на Кубрат, по време на разселването им в днешните руски земи!  Затова са обявени за външни/ татари/, нямащи нищо общо с Русия! Какви татари са Българите ,те са поели основния удар на монголското нашествие и така са спасили самата Русия?!
Той е жесток и към другите Българи- в Крим !Лепнатото им име татари през ВСВ става причина, да се таксуват като чужди и в най люта зима да бъдат засилени към Сибир
Мнозина измрели по пътя от студ, други в новото си местожителство, малцина са оцелелите
Така ,че няма никакво съмнение, зад преименуването на Българите може да стои Сталин, не Ленин!



Гласувай:
41


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - leonleonovpom2,
19.11.2018 17:06
В Совнаркома Сталин е отговарял за политиката към националностите.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!-КВГ55
19.11.2018 19:15
kvg55 написа:
В Совнаркома Сталин е отговарял за политиката към националностите.


Не оспорвам качествата на Сталин Бил е главен редактор на вестник " Правда" Автор е на много статии Умен е, намира изход в трудни ситуации Ленин се доверява само на него, относно охраната си!
Но има някаква свръхжестокост в него За да постигне целите си ,не се спира пред нищо!
Да, това което си написал, благодаря ти, е потвърждение, че той е в основата на преименуването на волжките Българи и на приравняването им със завоеватели на руска земя/ татари/, което не отговаря на истината!

Хубава вечер!
цитирай
3. radostinalassa - А може ли да е бил Троцки?
19.11.2018 20:17
За него се говори , че е бил хиляди пъти по - жесток от Сталин. Като се има предвид идеите му за руския народ. А всички тези, заедно с Ленин са евреи.
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Радостина!
19.11.2018 20:58
radostinalassa написа:
За него се говори , че е бил хиляди пъти по - жесток от Сталин. Като се има предвид идеите му за руския народ. А всички тези, заедно с Ленин са евреи.


Смятам, че не е Троцки! Той е бил военен ръководител
Ленин има Български корен, виден и от фамилията За Троцки чуждия човешки живот също е нищо!
Че Сталин е организирал убийството му в Мексико ,няма съмнение Кое ли убийство не е жестоко ,но той е убит с удар на чук в главата Участва и световно известен испански художник, станал такъв по- късно!

Хубава вечер!
цитирай
5. born - Интересна идея, но по пътя на под...
19.11.2018 21:04
Интересна идея, но по пътя на подобна логика българите са повече /в пълния смисъл на думата/от всички останали нации. Ако е така, защо сме на този хал ?
цитирай
6. radostinalassa - Ти знаеш ли какви идеи е имал Троцки за народа?
19.11.2018 21:13
А Ленин е роден в България, но си е евреин. Коренните българи не са евреи.
цитирай
7. vmir - Познавам изследовател на "татарите",
20.11.2018 06:58
чел съм няколко негови книги по въпроса, последната е около 300 страници с удивителни подробности, например, че превземането на гр. Болгар и Биляр от Тамерлан е било през същата 1396 година, когато пада и Дунавска България, но Тамерлан е бил неописуемо по-жесток от Баязид (само в Болгар - най-големия град за времето си, са отрязани 270 000 чифта уши, след което жените, децата и старците са изведени извън града и са газени с конницата докато мърдат). "Постижението" e реплика на "успеха" на Чингис хан над българите 170 години преди това и след около още толкова години след Тамерлан, възстановените и отново процъфтяващи български градове са окончателно и безвъзвратно унищожени от Иван Грозни, чел съм в сп. Авитохол декларация на Казанския Меджлис от 1990 г със самоопределението "българи" и решение да се наричат "България" или поне "Волжска България". По времето на Елцин нещата са потръгнали, но после Путин ги поема и се заиграва яко с бившата комунистическа номенклатура. (Да кажа, че автора е 100% русофил, но не само русофил като някои, но и българофил като автора на постинга и това ми дава сериозно основание да му вярвам). Постигнатото от Путин e истинска гротеска - бившата ком (разбирай КГБ) номенклатура се самоопределя като "горди наследници на Чингис хан" и си мрат за "Татарстан", докато лишените от Кремълска логистика настояват да бъдат признати за българи. За да бъде интригата още по-завързана и уж естествена, (разделяй и владей) дъртите комуняги и садисти "искат" отказ от кирилицата и преминаване към латиница, за да лъжат будалите, че уж нямат нищо, ама нищо общо с Кремъл и вдъхновителя им Путин, който държи интригите под контрол и нарежда мероприятията за взаимното им неутрализиране.
Хубав ден!
цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
20.11.2018 07:53
born написа:
Интересна идея, но по пътя на подобна логика българите са повече /в пълния смисъл на думата/от всички останали нации. Ако е така, защо сме на този хал ?


Е, няма "чист народ"
Това ,че има и то сериозна Българска следа при руснаците, не означава ,че са Българи! Те са се отделили, извървели са дълъг път самостоятелно А следата, тя е диря направо, е лесно доказуема Те наследяват териториите и държавността на Велика България, ползват стария наш език, в създаването на държавата има сериозно Българско участие! Религията са приели от нас Още Юрий Венелин си задава нъпросът-" Какъв е този Български в руските църкви"?
Закщо не сме се запазили като "Велики"?
И тук обяснението е лесно Защото не сме единни и "работим" един срещу друг Забелязано още от Кубрат и описано в прословутата притча!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Радостина
20.11.2018 07:59
radostinalassa написа:
А Ленин е роден в България, но си е евреин. Коренните българи не са евреи.


Евреите приели друга анционалност имат обикновено шантави за този народ имена Така демонстрират превъзходство над местните, унижавайки ги
Няма чист народ Сигурно има еврейска следа при него ,но недостатъчна, за да се нарече евреин, както и Българин
Защо евреин ще приеме Българска фамилия?
На Молотов жена му е еврейка Явно и той се чувства такъв Виж му фамилията Чуков? Но когато Сталин, за да му покаже ,кой е машинистът, интернира жена му, той се отказва от нея!

Хубав ден!
цитирай
10. barin - Здравей, Адаш. Мисля, че Сталин е ...
20.11.2018 08:03
Здравей ,Адаш. Мисля, че Сталин е сътворил повече злини за България, отколкото Ленин на пръв поглед. При по-задълбочен анализ може да се окаже обратното.
Поздрави!
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, Вмир!
20.11.2018 08:04
vmir написа:
чел съм няколко негови книги по въпроса, последната е около 300 страници с удивителни подробности, например, че превземането на гр. Болгар и Биляр от Тамерлан е било през същата 1396 година, когато пада и Дунавска България, но Тамерлан е бил неописуемо по-жесток от Баязид (само в Болгар - най-големия град за времето си, са отрязани 270 000 чифта уши, след което жените, децата и старците са изведени извън града и са газени с конницата докато мърдат). "Постижението" e реплика на "успеха" на Чингис хан над българите 170 години преди това и след около още толкова години след Тамерлан, възстановените и отново процъфтяващи български градове са окончателно и безвъзвратно унищожени от Иван Грозни, чел съм в сп. Авитохол декларация на Казанския Меджлис от 1990 г със самоопределението "българи" и решение да се наричат "България" или поне "Волжска България". По времето на Елцин нещата са потръгнали, но после Путин ги поема и се заиграва яко с бившата комунистическа номенклатура. (Да кажа, че автора е 100% русофил, но не само русофил като някои, но и българофил като автора на постинга и това ми дава сериозно основание да му вярвам). Постигнатото от Путин e истинска гротеска - бившата ком (разбирай КГБ) номенклатура се самоопределя като "горди наследници на Чингис хан" и си мрат за "Татарстан", докато лишените от Кремълска логистика настояват да бъдат признати за българи. За да бъде интригата още по-завързана и уж естествена, (разделяй и владей) дъртите комуняги и садисти "искат" отказ от кирилицата и преминаване към латиница, за да лъжат будалите, че уж нямат нищо, ама нищо общо с Кремъл и вдъхновителя им Путин, който държи интригите под контрол и нарежда мероприятията за взаимното им неутрализиране.
Хубав ден!


Благодаря ти за чудесния коментар!
Не съм навътре в проблема татари, но едно е пределно ясно
Татари е събирателен термин, на върха са монголите на Чинтиз Хан и после идва всякаква паплач, навлязла в Русия и Европа....
Продължава.....
цитирай
12. leonleonovpom2 - Така, татари е събирателен термин ...
20.11.2018 08:15
Така, татари е събирателен термин за всякаква външна, да я наречем паплач, която навлиза в Русия и оттам в Европаи ОСНОВНАТА И ЗАДАЧА Е ДА ГРАБИ!

Ние имаме държава преди Русия там! По основния показател не сме татари
Удобно е по ред причини да се причислим към тях
Царски народ сме-удобно е за самите татари, повишава класата им нашето присъствие сред тях Затова се определят за Българи?
Удобно е и за Русия, тези от тях ,които не ни признават! Махни ти, те са татари! И точка! Нямат общо с нас, нищо не сме дали!
И накрая идва и обяснението на татарско -монголската теория за произхода ни Ами след като се числим към татарите, идващи от изток-Тюркменистан, Узбекистан ,Казахстан, мОНГОЛИЯ, КАКВИ МОЖЕМ ДА СМЕ?
-МОНГОЛИ, ТЮРКИ, ИЗОБЩО ТАТАРИ!
бИЛИ СМЕ НА ИЗТОК, ПРЕДИ ДА СЕ ПРЕДВИЖИМ НА ЗАПАД, НО НЕ ПРЕЗ ТРИНАДЕСЕТИ ВЕК, А ОТ ПРЕДИ аЛЕКСАНДРОВОТО ВРЕМЕ!
пОЕЛИ СМЕ УДАРА НА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ТАТАРИ, ТАКА ,ЧЕ НЕ ЧОЖЕ ДА СМЕ В КОМБИНА, ДОРИ НАЦИОНАЛНА, С ТЯХ!

ХУБАВ ДЕН, ПРИЯТЕЛЮ

ТЕМАТА СИ Е ЗА ПОСТИНГ, ЗАЩОТО ОБОБЩАВА ВСИЧКО , А НЕ САМО ОТДЕЛНО ПАРЧЕ ОТ МОЗАЙКАТА!
цитирай
13. leonleonovpom2 - Поздрави и на тебе, Адаш!
20.11.2018 08:40
barin написа:
Здравей ,Адаш. Мисля, че Сталин е сътворил повече злини за България, отколкото Ленин на пръв поглед. При по-задълбочен анализ може да се окаже обратното.
Поздрави!


така е! Ленин в дълъг период не е управлявал Но от негово име е управлението Доказателство е завещанието му, писано значително време преди смъртта му В което предупреждава за опасността от Сталин!
То е укривано
Не може да се твърди ,че е светец, но други , от негово име вземат решения!

Хубав ден, Адаш!
цитирай
14. zaw12929 - ДВАМАТА СА ВИНОВНИ ЗА ОНИЯ 500 ГО...
20.11.2018 08:44
ДВАМАТА СА ВИНОВНИ ЗА ОНИЯ 500 ГОДИНИ РОБСТВО- ВИНАТА ИМ Е И ЗА ЗАГИНАЛИТЕ РУСНАЦИ 1877-78 ГОДИНА. МЪРТВИ СА, НО МОЖЕМ ДА ГИ ОБВИНЯВАМЕ, ДА ИМ ПРЕПИСВАМЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
АЗ ГИ ОБВИНЯВАМ ЗА АТЕИЗМА- ЗА АВТОРСКИТЕ СВИДЕТЕЛСТВА- ЗАМЕНИЛИ ПАТЕНТИТЕ
ДОКАТО СВЯТ СВЕТУВА СТАЛИН ПОБЕДИ ХИТЛЕР, СПАСИ НАРОДИТЕ ОТ ФАШИЗМА! СПАСИ ЕВРОПА. ЛЕНИН Е ВИНОВЕН, ЧЕ НЕ ДАДЕ НА САЩ ДА Я РАЗПОКЪСАТ НА ПАРЧЕТА- ГРЕШНА ИМ БЕ СМЕТКАТА- РУСКИЯ НАРОД Е ВЕЛИК. АМЕРИКАНСКИЯ НАРОД ЖИВЕЕ ДЕМОКРАТИЧНО, ЗАКОНОВО И НА КОСТИТЕ НА МИЛИОНИ ИЗМЪЧЕНИ, ИЗБИТИ РОБИ И ТУЗЕМЦИ - В ДЪРЖАВА ОТ НЕСПОКОЙНИ ЧЕРНО БЕЛИ НЕСЪВМЕСТИМИ ЕТНОСИ.
ВЕСЕЛИ ДНИ! УСПЕХИ!
цитирай
15. leonleonovpom2 - здравей, Зав!
20.11.2018 08:56
zaw12929 написа:
ДВАМАТА СА ВИНОВНИ ЗА ОНИЯ 500 ГОДИНИ РОБСТВО- ВИНАТА ИМ Е И ЗА ЗАГИНАЛИТЕ РУСНАЦИ 1877-78 ГОДИНА. МЪРТВИ СА, НО МОЖЕМ ДА ГИ ОБВИНЯВАМЕ, ДА ИМ ПРЕПИСВАМЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
АЗ ГИ ОБВИНЯВАМ ЗА АТЕИЗМА- ЗА АВТОРСКИТЕ СВИДЕТЕЛСТВА- ЗАМЕНИЛИ ПАТЕНТИТЕ
ДОКАТО СВЯТ СВЕТУВА СТАЛИН ПОБЕДИ ХИТЛЕР, СПАСИ НАРОДИТЕ ОТ ФАШИЗМА! СПАСИ ЕВРОПА. ЛЕНИН Е ВИНОВЕН, ЧЕ НЕ ДАДЕ НА САЩ ДА Я РАЗПОКЪСАТ НА ПАРЧЕТА- ГРЕШНА ИМ БЕ СМЕТКАТА- РУСКИЯ НАРОД Е ВЕЛИК. АМЕРИКАНСКИЯ НАРОД ЖИВЕЕ ДЕМОКРАТИЧНО, ЗАКОНОВО И НА КОСТИТЕ НА МИЛИОНИ ИЗМЪЧЕНИ, ИЗБИТИ РОБИ И ТУЗЕМЦИ - В ДЪРЖАВА ОТ НЕСПОКОЙНИ ЧЕРНО БЕЛИ НЕСЪВМЕСТИМИ ЕТНОСИ.
ВЕСЕЛИ ДНИ! УСПЕХИ!


Сталин си има заслуги и не ги отричам!
Има дори за София, когато ни бомбардират неоснователно и Чърчил се заканва да я превърне в картофена нива!
Сталин го помолва да спрат бомбардировките над България, ние реално не воюваме с тях
И Чърчил ги спира!
Това ,което подчертавам , е и ,че ние сме дали нещоо и признанието трябва да е взаимно! Руската душа е безкрайна, както казва Гогол/ и Българскатае била такава/ и на нея дължим възстановяването на държавата си!

А не да бъде изопачавана историята ни, като монголо- татари, а не като народ помогнал за държавността и на Русия!

Хубав ден!
цитирай
16. batogo - !!!:))) Здравей, Иване! Добра тема за полемика!
20.11.2018 09:35
Но аз ще опростя нещата около тия двама изверги, защото последиците от тяхното жестоко, садистично безумие не само за българите, но и за половината цивилизован свят са трагични.
Според мен тъпата, еврейско-болшевишка ундурма /революцията/, сътворена от садистът с атрофирал, варовиковиков мозък – Ленин и продължена от другия садист – параноикът Сталин, е довела на човечеството най-гадните, антихуманни явления – комунизъм и в последствие, фашизъм, които са пандемията на ХХ век. И двамата изроди, с техните болни амбиции, са еднакво виновни за унищожаването на огромен духовен, културен и интелектуален човешки потенциал, който би бил безкрайно полезен за развитието на човешката цивилизация. Самата идея на тези двама бащи на шизофреничния идиотизъм за пълна власт на примитивното над духовното и на тероризма над човешкото съзнание е абсурдна и може да бъде продукт само на духовни инвалиди. Съжалявам за грубите думи, но дори те са слаби за охарактеризирането на това безумие, довело до изтезанията и жестоката смърт на над 100 000 000 невинни човешки жертви.
Хубав ден, приятелю и стига сме замазвали удобно жестоката истина!
цитирай
17. vmir - 12. leonleonovpom2 - татари е събирателен термин ...
20.11.2018 11:57
Според Путин, татарите са неразделна част от руския народ, а видимо дръпнатите му и малки очички са потвърждение на това.

https://www.youtube/watch?v=kxfVb3etnjQ (Татарин спасява Русия)

Но твърдението му пък показва, че монголите са били чужди дори на "татарите". В духа на неговата спекулация може да се продължи, че монголите са били по-чужди на "татарите" отколкото на самите руснаци. За това говори и факта, че между татарите рядко се срещат дръпнати и дребни очи като при монголите, а немалко от тях са със светли коси и очи. Как може при това положение да се говори за "татаро-монголи" или "монголо-татари", (все едно)?

цитирай
18. leonleonovpom2 - Здравей, Огняне!
20.11.2018 13:24
batogo написа:
Но аз ще опростя нещата около тия двама изверги, защото последиците от тяхното жестоко, садистично безумие не само за българите, но и за половината цивилизован свят са трагични.
Според мен тъпата, еврейско-болшевишка ундурма /революцията/, сътворена от садистът с атрофирал, варовиковиков мозък – Ленин и продължена от другия садист – параноикът Сталин, е довела на човечеството най-гадните, антихуманни явления – комунизъм и в последствие, фашизъм, които са пандемията на ХХ век. И двамата изроди, с техните болни амбиции, са еднакво виновни за унищожаването на огромен духовен, културен и интелектуален човешки потенциал, който би бил безкрайно полезен за развитието на човешката цивилизация. Самата идея на тези двама бащи на шизофреничния идиотизъм за пълна власт на примитивното над духовното и на тероризма над човешкото съзнание е абсурдна и може да бъде продукт само на духовни инвалиди. Съжалявам за грубите думи, но дори те са слаби за охарактеризирането на това безумие, довело до изтезанията и жестоката смърт на над 100 000 000 невинни човешки жертви.
Хубав ден, приятелю и стига сме замазвали удобно жестоката истина!


Разбирам те, но целта ми е друга Нямаме право да твърдим, че руснаците са Българи, имат самостоятелен път, но нещо дължат и на нас Затова ,да се говори , че сме чужди, дошли отвън в Русия, сиреч татари или монголи, все тая, е недопустимо, не отговаря на истината!
Да, другата страна , татарската, също се стреми да се представи за Българска, това създава объркване.....
Руснаци/ политици и някои историци/ и наследници на Чингиз хан и Тамерлан имат интерес от нашето обезличаване Иначе народите-Български и руски са наясно с нещата, кои сме и какви сме!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
19. get - - Приятелю, още със заглавието поставяш некоректно въпроса ... ?
20.11.2018 14:33
leonleonovpom2 написа:

Ленин или Сталин- кой носи вина за Българите


... сам или на коментиралите налагаш историческа парадигма - довеждаща до неверни отговори?

Къкво имам в предвид?

Още в края на 19-ти век един от най-кадърните медиевисти на Русия Аврам Гаркави - прави коментари по произведението на Ибн Фадлан, с които повдига едни избягван до него момент въпрос?

Защо Фадлан - отивайки в тюркско и мюсюлманско царство употребява за същото масово прилагателното "славяни" - сакалиба(в арабско изписване - д.м.)?
Като за страната известна, като Волжска България я нарича поне 10-ти - страна на славяните?
За царувалият тогава Алмуш - ползва титулатура, Малик(господар) на сакалибите-"славяни" - това поне 11-т пъти?
За река Волга протичаща през В. България "нахр ал сакалиба" - 6-т пъти?
Отделно - коментира и други двама арабски автори - по отношение същото използване "сакалиба".
- Но никой не коментира - всички избягват тази неудобна тема ... тъй като в руската историография е залегнало - ТАМ "СЛАВЯНИ" НЯМА!

Интересно става след 1962 г. когато археолога Владимир Фёдорович Генинг - на база полеви изследвания КАТЕГОРИЧНО ОПРЕДЕЛЯ - нова АРХЕОЛОГИЧЕСКА КУЛТУРА първоначално установена до с Именково, самарска област. Същата от тогава започва да се нарича ИМЕНКОВСКА?

Установено е - за долен времеви хоризонт на поява на културата: Края на I-ви, начало на II-ри векове от нашата ера?
Масово се среща до VII-ми век ... като в последствие присъствието й все повече и повече избледнява?

Какво е специфично при тази култура - най-вече ПОГРЕБЕНИЯ! Същите са могилни. С трупополагане - като предимно погребаните са от военно съсъсловие? Специфичните вещи в погребението се определят за "сарматски тип"?

... тук ще спра и ще ви препоръчам САМИ ... защото не Ленин или Сталин - а немарливостта и/или страхливата и криворазбрана "полит-кероктност" е довела до БЯЛО ПЕТНО - в знанията ни за ТОЗИ ОПРЕДЕЛЯЩ КРАЙ И ХОРА - за нашата История на България?
Където не "славяни" а Българи са...?
цитирай
20. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю Вмир!
20.11.2018 16:02
vmir написа:
Според Путин, татарите са неразделна част от "руския народ".

https://www.youtube/watch?v=kxfVb3etnjQ

Но твърдението му пък показва, че монголите са били чужди дори на "татарите". В духа на неговата спекулация може да се продължи, че монголите са били по-чужди на "татарите" отколкото на самите руснаци. Как може при това положение да се говори за "татаро-монголи" или "монголо-татари", (все едно)?



Не знам, но съм сигурен, че Путин не взима решения на своя глава
За мен доказателствое това ,че тръгва срещу Българския си произход Един журналист го попита даже, вярно ли е, той се усмихна, но нито потвърди, нито отрече
В Северна българия на път казват пут или пат така са в сръбският-първата и македонският-втората Но те са диалекти на Българския Потвърждение на финикийската азбука, в която има само съгласни поради схващането ,ме те са скелетът на езика, а гласните са променливи Ето-"ъ" преминава лесно в" а" и "У"!
Твърди се ,че тази фамилия е свързана с път, не с нещо друго и ако не еединствена в Русия, то е изключително рядка и пак опира до Българска!

Хубав ден!
цитирай
21. leonleonovpom2 - Здравей Вмир!-отново
20.11.2018 16:18
Здравей Вмир отново
За татари се считат всички нашекственици в Русия-Чингиз хан, Тамерлан или Тимур Така ,че монголоидите спадат също към сборната група на татарите
Даже името татари е с монголски произход Тюрките от Тюркменистан, истинската прародина на нашите турци за Русия са също татари
Същата история като с траките за гърците! НА СЕВЕР ЖИВЕЕЩИТЕ СЕ НАРИЧАТ ТРАКИ-НА СЕВЕР ОТ ГЪРЦИТЕ вЯРНО Е ,ЧЕ ИМАТ ОБЩ ЕЗИК, КАКТО И СЛАВЯНИТЕ и СЕГА ИДИ ОПРЕДЕЛЯЙ ГРАНИЦАТА НА ТЕЗИ ТРАКИ вПРОЧЕМ, АКО Е ОБЕКТИВЕН ЧОВЕК, ВСИЧКИ СРОДНИ НА БЪЛГАРИТЕ НАРОДИ СПАДАТ КЪМ ТЯХ-ТРАКИТЕ
оТ ТЪЙ-НАРЕЧЕНАТА СЛАВЯНСКА ГРУПА!

Имаше изследвания за монголоидност
Ние сме от най-малките проценти в Европа Спомням си ,че рекорда в Европа държаха украинците!

Хубав ден!
цитирай
22. leonleonovpom2 - Приятелю Гет, зает съм, ще отговоря по- късно
20.11.2018 16:25
За Ленин или Сталин имах предвид, че решението за преименуването е взето на най-високо ниво! Че то не може да стане без благословията на първия в партията!
Ленин е в тежко състояние, всички ,които са го виждали ,където е устроен, казват индиректно ,че не прилича на себе си
Едва ли той е взел решението
Затова подхождаме обратно, кой би имал интерес?
И нещата опират до Сталин!
Дразнещото е, че татарите са нашественици! Ние не сме такива !Имаме там държави-не една, много преди Русия! Не може да сме татари по никакъв начин Отделно ,че сме европейци, а те-азиатци За татарите става дума!

Хубав ден!
цитирай
23. radostinalassa - В ю туб се казва, че Ленин е преименувал българите на татари
20.11.2018 20:53
Също така се казва, че те вдигнали бунтове. В резултат в продължение на няколко години им конфискували реколтата и много хора загинали от глад. Дори и ранен, Ленин е можел да заповяда такива ужасии. Това е в стила му.
цитирай
24. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю Гет!
20.11.2018 21:11
Разбира се, че са Българи, а не татари хората в поволжието ОКОЛО ГРАДОВЕТЕ сАМАРА И кАЗАН! Нали в Самара е ушито най-титулованото знаме в историята ни-Самарското! Трицветно, подобно на руското ,с разменени места на цветовете Шито за Априлското въстание, за Братята от Дунавска България, но не могло да стигне до България
Сега лично великият княз го взима и то връчва на опълченците в Плоещ ! Най старият опълченец, дядо Цеко войвода заковава знамето за дръжката със златен пирон и разплакан пожелава, то да обходи цялата Българска земя!
Ликовете на светите братя Кирил и Методий са на него! Признание, че са Българи и те ще закрилят това велико дело!

Замислях тема, за подчертаване на Българското участие в тази, възстановителна за държавата ни война Че се насърчава Българи-Създаденото опълчение и хора с Българско самосъзнание да участват в нея! Случайно ли синът на Лермонтов, тенерал Лермонтов е участник в нея? Ами Генерал Столетов-командирът на опълчението Ами спасителят на знамето, жертвал живота си-подполковник Калитин, независимо, че е някъде от Казахстан, ако не се лъжа, но от тези места е, подозирам ,че и той има Български корен! Издъхвайки, крещи ,че знаме не се предава! Опълченците геройски спасяват ззнамето! И никога наше бойно знаме не пада в плен!

В постинга не е поставен под съмнение Българският произход на населението в Татарстан, със столица Казан А се отрича ,че те принадлежат към така наречените татари Нямат нищо общо по произход с тях Те се разселват към Волга идвайки от Запад, от Велика България през седми век, татарите настъпват от Изток-Азия, след дванадесети век!

ХУБАВА ВЕЧЕР!
цитирай
25. leonleonovpom2 - Здравей, Радостина!
20.11.2018 21:23
Да, Ленин е жив, редно е от негово име да е нареждането!
Но Ленин няма интерес от това
И нещо друго! Ако Сталин няма връзка със станалото, променил е течението на реки дори, свързвайки ги с канали, така ,че от Ленинград до Сталинград и Каспийско море да се пътува с кораб, защо не е отменил несправедливото решение?
Сляпо вярвал на Ленин!?
А защо не е спазил написаното от Ленин в завещанието му? Да не бъде негов заместник!
Сталин се намесва в работата на театрите, определя и разрешава или спира постановките, на писателите-неговата критика е решаваща за издаване или не на книгите им, решава кой да стане академик, кой-герой на труда!
Та подобно мащабно дело да мине без негово участие и решение е просто невероятно!

Хубава вечер!
цитирай
26. get - Да, Ленин е жив, редно е от негово име ...
20.11.2018 22:28
leonleonovpom2 написа:
Да, Ленин е жив, редно е от негово име да е нареждането!
Но Ленин няма интерес от това
И нещо друго! Ако Сталин няма връзка със станалото, променил е течението на реки дори, свързвайки ги с канали, така ,че от Ленинград до Сталинград и Каспийско море да се пътува с кораб, защо не е отменил несправедливото решение?
Сляпо вярвал на Ленин!?
А защо не е спазил написаното от Ленин в завещанието му? Да не бъде негов заместник!
Сталин се намесва в работата на театрите, определя и разрешава или спира постановките, на писателите-неговата критика е решаваща за издаване или не на книгите им, решава кой да стане академик, кой-герой на труда!
Та подобно мащабно дело да мине без негово участие и решение е просто невероятно!

Хубава вечер!


- Ето накратко как са се развили събитият - които ви интересуват? Давам ви оригиналния руско-езичен текст. На някой който нещо не му е ясно да(ме) пита без притеснение!

Цитат:
"Решение о создании татреспублики(съкращение от Татарска република - п.м.) было принято на заседании политбюро РКП(б) в январе 1920г.
Уже в марте на территории Казанской губернии вспыхнуло восстание булгарского народа против «безбожного» имени «татары».
Это восстание известно под названием «Вилочное восстание». Большевики безжалостно подавили его силами регулярных войск Красной армии, уничтожая при этом целые деревни.
Затем отняли у крестьян весь урожай этого года и искусственно создали страшный голод 1921-22 гг. Опять умерло много народа. Выжившим было не до национальной гордости, не до национального имени. Так большевики расправились с духом независимости булгарского народа. (В это время в Тамбовской области подавлял восстание крестьян, М. Тухачевский.)

27 мая 1920г Ленин подписал декрет об образовании Татарской Республики.
Акт насильственного навязывания волжским булгарам позорной клички «татары» в качестве национального имени совершился. Эту дату — 27 мая 1920г — можно считать датой исчезновения волжских булгар и появления казанских татар."
- край на циатата.
цитирай
27. vmir - 21. leonleonovpom2, Не те оспорвам, Леон,
20.11.2018 22:37
Но искам да те допълня, за което съдя по самоопределението, което е не по-маловажно от определението. Предвид, че татарите са европеиди, а не монголоиди, самоопределението на част от тях като потомци на монгола Чингиз хан, (а не като монголци) е много красноречиво. За това, че тези типове издигат в култ смразяващата разсъдъка жестокост и единоначалието. Затова неизмеримо по-близки са ми самоопределящите се като българи, дори и да не са етнически българи. Стига да не са от онези бабаити, които извеждат гордостта си от огъня и меча. Тъпо е да се гордееш, че предците ти са опожарили чуждите къщи и изклали обитателите им, за да им вземат земята, която те храни. Поклоник на тези бабаитлъци застреля мой приятел (най-кроткото момче, което съм виждал) в казармата и знам колко им е акъла на тези бабуини. Рустам е от тяхната порода и ти познаваш менталността му.

Лека вечер!
цитирай
28. leonleonovpom2 - Здравей, Гет!
20.11.2018 22:59
Съгласен съм, разбира се ,че декретът или решението е подписано от Ленин! Или кой знае от кого!
Ленин след атентата, за който е обвинена Каплан, въпреки смъртоносната рана във врата , оцелява и се възстановява. За кратко време Последва удар, после друг По инициатива на Сталин ,Ленин е държан в изолация в последните си няколко години Малцината, които са го виждали, някъде н подмосковието, ,казват ,че състоянието му е ужасно
В момент на проблясък, смятат ,че отново се възстановява, пише завещание Но то попада в ръцете на Сталин и не му се дава гласност
Може наистина подписът да е на Ленин Това го прави инициатор, така е! Но той вероятно не разбира ,какво прави Камо ли да е инициатор
Писах по- горе Ако Сталин няма участие в преименуването и е против, защо не отменя решението?След смъртта на Ленин!Опитен е в редакциите,може да го направи така, че идолът да не пострада!
Да, спекулира с авторитета на Ленин, че спазва какво е наредил !Но Ленин нарежда той да не взема върховната власт! Това защо не е спазил?

Лека нощ, приятелю!
цитирай
29. leonleonovpom2 - Здравей, Вмир!
20.11.2018 23:20
vmir написа:
Но искам да те допълня, за което съдя по самоопределението, което е не по-маловажно от определението. Предвид, че татарите са европеиди, а не монголоиди, самоопределението на част от тях като потомци на монгола Чингиз хан, (а не като монголци) е много красноречиво. За това, че тези типове издигат в култ смразяващата разсъдъка жестокост и единоначалието. Затова неизмеримо по-близки са ми самоопределящите се като българи, дори и да не са етнически българи. Стига да не са от онези бабаити, които извеждат гордостта си от огъня и меча. Тъпо е да се гордееш, че предците ти са опожарили чуждите къщи и изклали обитателите им, за да им вземат земята, която те храни. Поклоник на тези бабаитлъци застреля мой приятел (най-кроткото момче, което съм виждал) в казармата и знам колко им е акъла на тези бабуини. Рустам е от тяхната порода и ти познаваш менталността му.

Лека вечер!


Съгласен съм,така е, разбрах те, приятелю!

Но самите руснаци правят грешка, причислявайки волжките Българи към татарите Думата е монголска по произход За руснаците смисълът е външни хора насилствено влезли в територията им! Волжките Българи имат държава, преди да се появи Русия! Те няма как да са външни за Русия хора! Това се оспорва!
Една от най- големите ни реликви е дело на волжките Българи !Самарското знаме! С Кирил и Методий! Шито е от монахини в Казан за Априлското въстание Но то бързо е потушено и знамето става излишно-поне за в момента!
Писах по-горе,как се насърчава Българското участие във войната Не знам статистиката ,но съм сигурен ,че в армияата са включени много вопжки Българи-като доброволци!

Лека нощ!
цитирай
30. bezistena - Ленин и Сталин и кой от тях органи...
21.11.2018 02:10
Ленин и Сталин и кой от тях организира и управлява болшевишката диктатура и геноцид над Българите в Русия
http://bezistena.blog/history/2018/11/18/lenin-i-stalin-i-koi-ot-tiah-organizira-i-upravliava-bolshev.1635433

Не пийте отровна "изворова" вода от официалните руски и други източници, всички от дезинформационната школа на обединените ционистки заговорници от плана Калерги срещу Българите по целия свят, и не повтаряйте безкритично техните фалшификации за да ги удряте по масата като истинна доказателствена фактология, ами потърсете инфо от чистия извор на самите волжки Българи и други независими крипто – Българи в Русия.
Майсторски логичен анализ ви демонстрира инж. Иван Симеонов, филтрирайки с аналитични причинно – следствени разсъждения и мотивирана интуиция официалната информация за да извлече скритата истина в нея!
Поздравления, инж. Симеонов!
цитирай
31. vmir - 29. leonleonovpom2, Не знаех, че Самарското знаме е шито за априлското въстание!
21.11.2018 07:06
Което ми напомня за Божидар Димитров, който разправяше за казански войскови подразделения и в частност как войници от цял руски полк през 1877 в България търсели джамия, в която да се молят преди битка с османците. Това показва, че етническите връзки са били не само тесни, но и много по-силни от верските! Мюсюлмани се бият с мюсюлмани за братятата си християни! Трогателно!

Лек ден, приятелю!
цитирай
32. leonleonovpom2 - Благодаря ти, Адаш!
21.11.2018 08:16
bezistena написа:
Ленин и Сталин и кой от тях организира и управлява болшевишката диктатура и геноцид над Българите в Русия
http://bezistena/history/2018/11/18/lenin-i-stalin-i-koi-ot-tiah-organizira-i-upravliava-bolshev.1635433

Не пийте отровна "изворова" вода от официалните руски и други източници, всички от дезинформационната школа на обединените ционистки заговорници от плана Калерги срещу Българите по целия свят, и не повтаряйте безкритично техните фалшификации за да ги удряте по масата като истинна доказателствена фактология, ами потърсете инфо от чистия извор на самите волжки Българи и други независими крипто – Българи в Русия.
Майсторски логичен анализ ви демонстрира инж. Иван Симеонов, филтрирайки с аналитични причинно – следствени разсъждения и мотивирана интуиция официалната информация за да извлече скритата истина в нея!
Поздравления, инж. Симеонов!


Това е твоя тема, която ти с огромен патриотизъм разработваш! Опитах се да покажа и то с методите на традиционната наука, на Тома неверници, че си на прав път!
Знаех, че е рисковано, но който не рискува , не изпитва и удоволствие, както от работата, така и от нейните резултати.....

Пожелавам ти успех в благородното дело!
България е била в тройката на най-великите държави в Европа , а и в света! С векове! Няма как това да е станало с шепа номади от азиатските степи
Които градят подобни хипотези, не теории,са длъжни да докажат ,как е станало товаТрябва да обяснят и защо останалите славянски езици приличат на диалекти на Българския или на негови варианти? А не обратното, Българският да се е присламчил към тях?

Хубав ден , Адаш!
цитирай
33. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю Вмир!
21.11.2018 08:30
vmir написа:
Което ми напомня за Божидар Димитров, който разправяше за казански войскови подразделения и в частност как войници от цял руски полк през 1877 в България търсели джамия, в която да се молят преди битка с османците. Това показва, че етническите връзки са били не само тесни, но и много по-силни от верските! Мюсюлмани се бият с мюсюлмани за братятата си християни! Трогателно!

Лек ден, приятелю!


Така е!
Официалната власт също насърчава връзките между волжки и Дунавски Българи Великият княз лично отива в Самара-най-Бълтарският град в Русия, основан от Българи и взима знамето и дръжката му! Подготвени са златни пирони, с които то да бъде прикрепено към нея!
И го носи на опълченците в Кишинев Там дядо Цеко заковава последния пирон и през сълзи пожелава знамето да обходи всички Български земи!

Божидар Димитров имаше достъп до сериозни източници Наистина, позволяваше си свободни тълкувания, хващал съм го, за Рим например Но там не беше компетентен, просто любител!
За Българите от Поволжието съм сигурен ,че казва самата истина!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
34. leonleonovpom2 - И още нещо!
21.11.2018 08:41
на тази светиня за нас, за която е пролята кръвта на няколко знаменосци, включително и на командира на дружината-подполковник Калитин , са изобразени Кирил и Методий!
Случайно ли?
Не! Да напомни на дунавските Българи, че са дали нещо Велико на света, да вдигнат глава!
Че това, за което се борят, го заслужават!
цитирай
35. nedovolen - Човечеството е единственият жи...
21.11.2018 09:31
Човечеството е единственият животински представител на тази планета, което се унищожава между себе си.
И всичко, което се счита за здрав разум тук, кара останалата част от Вселената да настръхва от ужас. Няма тука Ленин, няма Сталин. Това е.
:)))
цитирай
36. radostinalassa - Предвид, че татарите са европеиди, а не монголоиди, самоопределението на част от тях като потомци на монгола Чингиз хан, (а не като монголци) е много красноречи
21.11.2018 15:13
Чингис хан не е бил монголоид. Има средновековна миниатюра , където е с вид на бял човек.
А дали Ленин, или Сталин е преименувал българите няма значение. И двамата са евреи. Тук бормата е за унишожаването на божия народ. Това в никакъв случай не са евреите.Те са пренаписали историята, а всъщност са араби и са много млади в сравнение с нас.
цитирай
37. radostinalassa - За Сталин съм чела интересни неща
21.11.2018 17:31
Той е бил посветен . Сбъркали са като са го издигнали на тоя пост / по скоро той е скрил завещанието на Ленин/ . Той е спрял планът на юдеите за славяните и унищожението им. Така , че едва ли той би избивал българите.
цитирай
38. leonleonovpom2 - Здравей, Радостина!
21.11.2018 20:16
Човекът е най- големият звяр, това разбирам от коментара!Първият!
Да, имаш право! Не че няма борби ,вътрешни при останалита видове, особено в размножителния период или в защита на територията !Но не са в такъв мащаб убийствата! Иначе хищниците масово избиватдругите видове-тревопасните
За нас е лошо, че в момента сме твърдо към тревопасните сред хората И доста хищници са ни взели мярката


Сталин няколко години е управлявал от името на Ленин Как така ще скрие завещанието му? Троцки е бил военен ръководител, очаквало се е той да наследи Ленин Но Сталин дълго се е подготвял и не е допуснал Троцки до властта После е ликвидирал тези ,които са му помогнали Освен самият Троцки-чак в Мексико!?
Давал съм този пример! Василий, синът му ,казва ,че баща му даже е защитавал репресираните и разстреляни след това!? И дава пример с Рудзутак Пред него Молотов казва на баща му, че Рудзутак е враг? Сталин подскача и казва ,че това е изключено! Но Молотов настоява И резултатът - Сталин казва да се направи проверка на дейността му! Рудзутак е задържан, осъден и разстрелян!
Коментарът на автора-" Горкият Василий? Той не разбира ,че това е постановка Ще смее ли Молотов да настоява пред Сталин, че зет му е предател, ако самият Сталин не очаква това от Молотов"?Молотов по някакъв начин е разбрал какво иска Сталин от него!
Относно Българите
За Волжките Българи, държа на написаното в постинга Че той има интерес, те да бъдат обявени за татари! Доказателство- нищо не е направил в продължение на 30 години тази несправедливост да бъде отстранена! Така Бълтарите са се смесили с тези, считани за татари и е станала страхотна каша! Сега за Българи се считат и тези, които нямат нищо общо с тях-чуваши, башкири и така нататък Впрочем, те не толкова, колкото историците ги броят за такива!
За нашите Българи-реално спасил е София с молбата към Чърчил да спре бомбардировките над България изобщо! Има заслуга за освобождаването на Димитров, но има и участие в загадъчната му смърт.....

Хубава вечер!
цитирай
39. leonleonovpom2 - Поздрави, Николай!
21.11.2018 20:45
nedovolen написа:
Човечеството е единственият животински представител на тази планета, което се унищожава между себе си.
И всичко, което се счита за здрав разум тук, кара останалата част от Вселената да настръхва от ужас. Няма тука Ленин, няма Сталин. Това е.
:)))


Сбърках, отправих отговора към Радостина!

Да, човекът мащабно избива себеподобните си
Не ,че при животните ,вътре във вида това липсва Паяците например са канибали и често се избиват и изяждат, например женската -мъжкия Това убийство , вътре във вида , се среща и в размножителния период , и при защита на териториите Котките например си вадят едно око Ако котката има вече извадено око, другото не се закача!

Ще повторя написаното! Хищните животни изяждат тревопасните, които рядко могат да се защитят организирано
Лошото е, че ние не сме сред хищниците, които даже са ни взели мярката!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
40. leonleonovpom2 - Здравей, Радостина!
21.11.2018 20:57
radostinalassa написа:
Той е бил посветен . Сбъркали са като са го издигнали на тоя пост / по скоро той е скрил завещанието на Ленин/ . Той е спрял планът на юдеите за славяните и унищожението им. Така , че едва ли той би избивал българите.


Имал е предостатъчно време-30 години е управлявал самостоятелнос, ако не е замесен , да поправи несправедливостта!
Някаква еврейска жилка има майката на Ленин, но едва ли се е считала за еврейка На бащата изкарват някаква шведска, но фамилията показва друго! Ленин се е чувствал руснак!
Странно е поведението на Сталин Относно майка му Рядко ,много рядко я вижда Правят бележка, че трябва да я види Той отговаря, че и праща пари и това е достатъчно!
Той самият живее скромно Вярно, цялата страна е негова, но няма банкови сметки, няма някакъв лукс, като умира, в гардероба му има само два костюма!

Пак повтарям, ако не е замесен в преименуването на Българите и е бил противник на него, имал е 30 години ,да оправи грешката! Нищо не е направил по въпроса!

Хубава вечер!


цитирай
41. nedovolen - 39
22.11.2018 07:02
Съгласен, с "уговорка". Животните се унищожават да преживеят, хората - да богатеят. Не знам кой /психопат/ бе казал - във война най-много се печели.
:)))
цитирай
42. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
22.11.2018 08:53
nedovolen написа:
Съгласен, с "уговорка". Животните се унищожават да преживеят, хората - да богатеят. Не знам кой /психопат/ бе казал - във война най-много се печели.
:)))


Така е, имаш право!
Животните нямат банки и банкови сметки Не са дорасли дотам
Но! Има йерархия Лъвът, господар на прайда и на харема, пръв яде от плячката Независимо ,че тя е резултат на лова на лъвиците, той се намесва само в краен случай в лова
След като стане собственик на прайда, всичко е негово, територията, харемът е негов, пълен господар е! Като го детронират е жалък Бил е велик, но сега е паднал и си плаща вересиите!

Хубав ден, Николай!

ПП Впрочем така стана и със Сталин Питали Хрушчов ,защо не е издал тези неща, когато Сталин е бил на власт Той откровено казал ,че е бил никой, какъвто е и журналиста спрямо него Прашинка пред Сталин Да го духне и ще полети към небитието! Виж, като е паднал, е вече лесно-добавката от мен!
цитирай
43. iliyanv - Ако съдя по броя коментиращи и хвалещи тази тъпня
22.11.2018 12:12
на България са необходима най-малко 300 нови лечебни заведения за диспансиране поне на тежките форми.
цитирай
44. leonleonovpom2 - Така е!
22.11.2018 13:08
iliyanv написа:
на България са необходима най-малко 300 нови лечебни заведения за диспансиране поне на тежките форми.


И там с предимство трябва да се приемат тези, които отричат ,че има волжки Българи!

Покрай сухото гори и мокрото Ло причина преименуването , ясно е казано в документите , на ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ на татари , е станало страшно объркване И тези ,които наистина са татари, започват да се считат за Българи , а Българите -татари
Знам ти идеята, че няма волжки Българи? Истината е, че не всички волжки Българи имат наистина Български произход! Ще рече ,че както с всичко истината е някъде по средата!
Самара е основан от Българи По обратния път към Европа, те са основали няколко града с това име Оттам идва и Самарското знаме с ликовете на Кирил и Методий Защо?
А чиста нация няма никъде!

Ти ми върна жест, който направих преди за тебе, затова се държа коректно!
Но не злоупотребявай!
цитирай
45. radostinalassa - Аз съм слушала други неща за Троцки
22.11.2018 16:23
Планът на евреите е бил да унищожат славяните и техният , нашият език, да ги превърнат в бели роби, необразовани. Да ги стерилизират, това е всъщност планът на Хитлер Барбароса. А Сталин е унищожавал именно тези юдеи, които са щели да изпълнят този план.
цитирай
46. leonleonovpom2 - Здравей, Радостина!
22.11.2018 19:12
radostinalassa написа:
Планът на евреите е бил да унищожат славяните и техният , нашият език, да ги превърнат в бели роби, необразовани. Да ги стерилизират, това е всъщност планът на Хитлер Барбароса. А Сталин е унищожавал именно тези юдеи, които са щели да изпълнят този план.


Без да се пиша за много компетентен, какъвто не съм, в едно съм напълно съгласен!
Сталин работи за Велика Русия! Това е безспорно! А реализирането на този план минава през обезличаване на Българите в Русия! И ето резултатът-обявени са за татари! Външни, чужди на Русия хора, врагове!? Не са, както казваш славяни, нали така!?
А дори Московският и Казанският Кремъл носят Българско име -от кремък-здравина, твърдина!

Хубава вечер!
цитирай
47. radostinalassa - Говори се за татаро - монголско иго
22.11.2018 20:12
Всъщност татари идва от тартари, а другата дума е моголи - велики. Руси също значи велики. Троцки и юдеите са имали план да унищожат славяните, в смисъл унищожение на бялата раса, която говори славянски езици. За целта винаги се почва от Русия.
цитирай
48. leonleonovpom2 - Всъщност татари идва от тартари, а ...
22.11.2018 20:31
radostinalassa написа:
Всъщност татари идва от тартари, а другата дума е моголи - велики. Руси също значи велики. Троцки и юдеите са имали план да унищожат славяните, в смисъл унищожение на бялата раса, която говори славянски езици. За целта винаги се почва от Русия.


Доколкото знам, татари идва от монголското племе тата, подчинено от Чингиз хан и включило се в съюза му! Всички в съюза на Чингиз хан, влезли в Лусия и завладели нейни територии се наричат татари !Синоним на завоевател !Ние няма защо да се включваме там, имаме държава в тези земи ,далече преди появата на Русия А самата поява на днешна Русия се свързва с ъс Света Олга и сина и Владимир, които имат Български произход!
Какви завоеватели на Русия сме?

Хубава вечер!
цитирай
49. radostinalassa - А защо тогава Чингис хан има вид на бял човек?
22.11.2018 20:46
И кога монголците са строели градове? Те предпочитат палатките .Ордата е имала по 3 коня, оръжия, завладяла е Европа. Това предполага наличие на градове, някаква промишленост за производство на оръжията.Това не са били монголоиди. Има средновековни миниатюри, Марко Поло също е свидетел.
цитирай
50. leonleonovpom2 - И кога монголците са строели гра...
22.11.2018 21:26
radostinalassa написа:
И кога монголците са строели градове? Те предпочитат палатките .Ордата е имала по 3 коня, оръжия, завладяла е Европа. Това предполага наличие на градове, някаква промишленост за производство на оръжията.Това не са били монголоиди. Има средновековни миниатюри, Марко Поло също е свидетел.


Радостина, образите,под които се представя Чингиз хан нямат вид да са на бял човек Вярно ,те са плод на авторовата фантазия, така ,че не са опорна точка за произхода му!
Баща е на монтолската нация, за такъв е обявен! Не знам при монголците да има бели
Градовете в Русия, основните, ги има преди монголското нашествие - от Урал до Москва- създадени основно от Българи Дори за Москва и Кремъл има мнение ,че са Български творения! Същият Кремъл го има и в Казан
Кои градове са създали монголците? Унищожавали са градовете, които са завземали

Хубава вечер!
цитирай
51. radostinalassa - Имаш особено мнение за монголците
22.11.2018 21:44
А кой е построил Великата Китайска стена. Тя е построена от китайците, защото бойниците са насочени на север. Как според тебе са я преминавали.Аз слушам руски филми, но там има много факти против теорията ти. Защо у русите няма монголски гени? Как си го обясняваш ? Това иго е измислено от европейски историци.
цитирай
52. leonleonovpom2 - А кой е построил Великата Китайска ...
22.11.2018 22:04
radostinalassa написа:
А кой е построил Великата Китайска стена. Тя е построена от китайците, защото бойниците са насочени на север. Как според тебе са я преминавали.Аз слушам руски филми, но там има много факти против теорията ти. Защо у русите няма монголски гени? Как си го обясняваш ? Това иго е измислено от европейски историци.


Монголците са привличали подчинените народи като съюзници Не е робство владичеството им
Знаеш ли ,беше излязла статистика за наличие на гени на жълтата раса сред европейските народи Ние бяхме на дъното на класацията Руснаците имат и при някои е видно !При нас се срещат, но много рядко! Веднъж изпаднах в конфузна ситуация Една продавачка беше много любезна и хубава едновременно Типична монголка! Добре ,че не я попитах директно, а неин познат, от къде е? Той не разбра въпроса, после умря от смях Никаква монголка, Българка била, родена в Бургас, както и родителите й!!
Та най-много монголски гени имат украинците Даже в някои стари карти ги причисляват и към жълтата раса!
Монголското нашествие сме го опитали и ние, даже имаме ,малко спорен цар-Чака , от татарски произход!
цитирай
53. get - До 50. leonleonovpom2 - ... и следващи? Както и предричайки, предположих ... ?
22.11.2018 22:50
leonleonovpom2 написа:
radostinalassa написа:
И кога монголците са строели градове? Те предпочитат палатките .Ордата е имала по 3 коня, оръжия, завладяла е Европа. Това предполага наличие на градове, някаква промишленост за производство на оръжията.Това не са били монголоиди. Има средновековни миниатюри, Марко Поло също е свидетел.


Радостина, образите,под които се представя Чингиз хан нямат вид да са на бял човек Вярно ,те са плод на авторовата фантазия, така ,че не са опорна точка за произхода му!
Баща е на монтолската нация, за такъв е обявен! Не знам при монголците да има бели
Градовете в Русия, основните, ги има преди монголското нашествие - от Урал до Москва- създадени основно от Българи Дори за Москва и Кремъл има мнение ,че са Български творения! Същият Кремъл го има и в Казан
Кои градове са създали монголците? Унищожавали са градовете, които са завземали

Хубава вечер!


... поради некоректното поставяне на темата, още в самото заглавие - достигаме до абсурдни обобщения и плачевен край ??

Какво монголско иго или нашествие са ви в главите - след, като нямаме определящото(!) за едно такова "нашествие" - наличие на монголоиди(?), хора и език монголски ?
Защо продължавайки след руските исторически опортюнисти - да определяте средновековните и съвременни ТЮРКО-ЕЗИЧНИ татари от Казан за "българи" и ги омесвате със русифицираното(!) а преди БЪЛГАРО-ЕЗИЧНОТО население там - се чудя и не мога да ви разбера?

Руснаци са наричани СЪВРЕМЕННИТЕ УКРАИНЦИ, съответно държавата им! А не тюрко-угро-финската МОСКОВИТИЯ !

Поздрав и четете, и мислете повече - преди да ... !
цитирай
54. leonleonovpom2 - Гет, не съм много съгласен с тебе...
22.11.2018 23:54
Гет, не съм много съгласен с тебе!
Волжка България е разбита от татарите Това не е тюрко езично население -волжките Българи Ислям да изповядваш и тюрки не е едно и също !
Иван Грозни, независимо ,че и той има Български произход , унищожава окончотелно Волжка България Тогава вече може да се говори,че това население постепенно става с руско самосъзнание.... А не че е било такова още от Киевска Рус
Българите в Украйна стават руснаци след Велика България още, това е така!
Обясни ми, защо знамето на опълчението е шито в Самара ?Впрочем, то е шито още за Априлското въстание Самара е на Волга! Случайно ли?
Никак не съм убеден!
За чуваши и башкири съм съгласен, че вероятно не са Българи Но не и за преименуваните на татари волжки Българ! Ами в Казан има почти същия Кремъл-твърдина, крепост, като Московския Днес говорих с човек, бил в Казан Носии, танци като нашите И казва, че стане ли дума ,че е Българин, хората веднага потвърждават, че независимо ,че ги наричат татари, те също имат Български произход! Никакви татари не са!
Не мога да се съгпася ,че през 1920 година на Волга няма хора с Българско самосъзнание! За какво е тогава този декрет? Да запази чистотата на Българите от татарски примеси, така ли да се разбира
Ами това е работа на Българското правителство, не на Ленин или някой друг!И това ли е най-важният въпрес през 1920 година, който трябва да решат? За да се заемат с него, за отклоняване на вниманието, явно е много важен!

Лека нощ!
цитирай
55. bojil - Няма да се учудя ако мракобеси като ...
23.11.2018 01:35
Няма да се учудя ако мракобеси като Сталин са ставали "умни" чрез приемането на наркотици,които били модерни за тогавашното време и още не били забранявани широко като сега. Чърчил например е бил държавен наркоман т.е. наркоман на държавна издръжка,че и алкохолик на същия принцип. Затова не вярвам при Сталин да е било по-различно: разликата е само в това,че руснаците са далеч по-лъжливи от британците и няма лесно да признаят за алкохолизацията и наркоманията на Сталин. Името "Сталин" също не е случайно- според една версия това е Стелин (синът на Стела),а какъв е произходът на името "Стела" най са наясно евреите. Стела не е знаела кой е бащата- затова му сложила името на тоя,който се прежалил да я вземе а какво означава името "Ленин" според тази версия,не искам да казвам че ме е срам да го напиша.
цитирай
56. bojil - Няма да се учудя ако мракобеси като ...
23.11.2018 02:44
Няма да се учудя ако мракобеси като Сталин са ставали "умни" чрез приемането на наркотици,които били модерни за тогавашното време и още не били забранявани широко като сега. Чърчил например е бил държавен наркоман т.е. наркоман на държавна издръжка,че и алкохолик на същия принцип. Затова не вярвам при Сталин да е било по-различно: разликата е само в това,че руснаците са далеч по-лъжливи от британците и няма лесно да признаят за алкохолизацията и наркоманията на Сталин. Името "Сталин" също не е случайно- според една версия това е Стелин (синът на Стела),а какъв е произходът на името "Стела" най са наясно евреите. Стела не е знаела кой е бащата- затова му сложила името на тоя,който се прежалил да я вземе а какво означава името "Ленин" според тази версия,не искам да казвам че ме е срам да го напиша.
цитирай
57. leonleonovpom2 - Здравей, Божиле!
23.11.2018 08:25
bojil написа:
Няма да се учудя ако мракобеси като Сталин са ставали "умни" чрез приемането на наркотици,които били модерни за тогавашното време и още не били забранявани широко като сега. Чърчил например е бил държавен наркоман т.е. наркоман на държавна издръжка,че и алкохолик на същия принцип. Затова не вярвам при Сталин да е било по-различно: разликата е само в това,че руснаците са далеч по-лъжливи от британците и няма лесно да признаят за алкохолизацията и наркоманията на Сталин. Името "Сталин" също не е случайно- според една версия това е Стелин (синът на Стела),а какъв е произходът на името "Стела" най са наясно евреите. Стела не е знаела кой е бащата- затова му сложила името на тоя,който се прежалил да я вземе а какво означава името "Ленин" според тази версия,не искам да казвам че ме е срам да го напиша.


Наркоман- сигурно, лулата не е слизала от устата му, кой знае какви стимуланти е ползвал в от тревите за пушене Впрочем и Хитлер е бил наркоман
За алкохорла, там е симулирал Не е пиел, но често вдигал наздравици Отпивал капки и незабелязано отливал в съд под масата Целта му била другите да се напият тогава стават откровени На много от най-близката му свита е взета"мярката" на такива сбирки Най-хитър излязъл Хрушчов Правел се на шут, играел казачок Сталин сметнал че е полезен,за компанията и безвреден Как да предвиди,че той именно ще го прати в небитието Има версия, че като Тиберий, когато го сметнали ,че вече е умрял, той се съживил и задал някакъв неудобен въпрос Ужасени Берия и Хрушчов то удушили с възглавница Не ми се вярва да е така, въпреки ,че умишлено е подменена охраната му и цял ден не е оказана помощ, под претекст,да си почине!
Просто повторение на приказката за Тиберий е версията, че е удушен от Калигула, когато попитал къде е императорския му пръстен? Калигула, на пръста му бил, знаейки, че това означава смърт за него, го удушил с възглавница!
Официално името му идва от стомана, а на ленин-от река Лена
Стела е звезда на някои западни езици, да е Звезделин, като Стоичков?
Шегувам се, знам, че си вещ в тълкумавето на имената и ти вярвам! Безрезервно!
Впрочем истинатам оже да се открие и чрез езика също За белите петна в историята

Хубав ден ,Божиле!
цитирай
58. radostinalassa - Ето ти средновековни миниатюри за вида на ...
23.11.2018 14:58
Чингис хан. https://wowavostok.livejournal/2028244.html
А сега ги рисуват като монголци. Татаро - монголите са вземали много малък данък от русите.
Тук има и други миниатюри за Тимур и Чингис хан. https://www.youtube/watch?v=cJXeZFrn3Ic
цитирай
59. get - До 54. leonleonovpom2: "Гет, не съм много съгласен с тебе..." Отговор: Спориш - не с мен а с авторите ... ?
23.11.2018 16:10
... писали по въпроса за: Рус(Киевска) (от 9-и до 13-ти век) и великото княжество Московско(на Московитите)? Второто от 13-ти до 17-ти век? Вече след 17-ти век, се приема и налага политонима РУС - за великото Московитско княжество. Същото поне до Димитър Донски е интегрална част от Тартарската(монголска) квази-държава.

По втория пункт - Волжска България?
Следва отново - да спориш, не с мен ... а с автори, живели през 10-ти до 13-ти векове, като(?):
В "отчета" на Ахмед ибн-Фадлан ибн-Аббас ибн-Рашид ибн-Хаммад или “Книга на страните” от Ахмед ибн-аби-Якуб ибн-Вадих аль-Катиб (живял вече след 1200-та година)?
Но най-интересен е пишещият през 12-ти век Шемседдин Димешки? Който описва среща на халифа на Багдад с членове на Волжско-българска делегация - която питайки ги - му се отговарт?
Въпроса:
“от какъв народ сте и какво е това Булгар(и)?
Отговор: народът ни е смесен от Турки и Сакалиби**."

Пояснение:
Сакалиби** - синонимна на гръцката СКЛавини - при арабите.

П.П.
Интересни са твърденията от двама филолози, че реликтовата земеделска лексика на САКАЛИБИТЕ("славяните" - които както вече казах, присъстват на Волга от края на 1-ви век ?) - отговаря на европейска такава, от вида "тракийска лексика"?
Един пример за това е думата им за "ръж" - която звучи едно към едно, еднакво с "тракийската" дума за ръж - "бриза"? - цитата ми е по Наполски (д.м.)?
цитирай
60. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю Гет!
23.11.2018 19:56
Трудно може да се тълкуват еднозначно твърденията на тези автори
Факт е обаче ,че в Самара 19- ти век има мюсюлмани -Българи и Християни-Българи Монахини са шили знамето! С Кирил и Методий
Смесен народ, а не народи, склонен съм да си го обясня , че една част от него са мюсюлмани, а друга-християни Тюрки , ог рода на нашите турци, там не би трябвало да има По това време те вече са напуснали Тюркменистан и са навлезли в ИРИ Има сарацини, както се наричат арабите още през девети век в днешна Русия и от тях е приет исляма! През десети век-от волжките Българи С този процес на ислямизиране не съм запознат, но със сигурност и имената им са мюсюлмански, с Български окончания-като Юсупов например Но това е късен процес
Според мен ,слаклавините са синоним на християни, а тюрките- на мюсюлмани
Както и да е Идеята на постинга е ,че неправилно волжките Българи, преминали през перипетии на преселение към Волга , се причисляват към татарите Понятието е сборно за народи, които нахлуват от изток в Русия и завладяват нейни територии
Волжките Българи имат държава преди Русия и не са завоеватели или узурпатори! И са живели в западна ,днешна, Русия и Украйна! Сигурно са смесени с пришълци, които пък в резултат на това ,са се нарекли Българи!?
След като Българи и татари е едно и също в резултат на преименуването ,обратно, татарите са Българи тогава!
Това е логиката на написаното и затова е реакцията!

Хубава вечер!
цитирай
61. leonleonovpom2 - Здравей, Радостина!
23.11.2018 20:00
Империите на Чингиз хан и на Тимур са по-различен тип от тези на Европа Монголците припознават Чингиз хан като техен, а Тимур е погребан в Самарканд Узбеките и казахите спадат към жълтата раса, така ,че няма за какво да спорим-бели или жълти са?!

Хубава вечер!
цитирай
62. radostinalassa - Искаш да кажеш, че Чингиз хан е бял, а ...
23.11.2018 20:27
поданиците му са монголци? Но и жените му са бели, а и децата също. Защо си е взимал бели жени? А е харесвал монголоидни поданици.Имало е и Китайска Тартария. А на китайците са казвали чинайци, Шина / Чина /.
цитирай
63. get - До 60. leonleonovpom2 : "Трудно може да се тълкуват еднозначно твърденията на тези автори." - Защото ... ?
24.11.2018 11:11
Първо - като че ли има някакъв стремеж - да не свържеш, съдържанието(факти) в коментарите ми?

Второ: Специално малко преди момента, който визираш - в Казан, не в Самара? Имаме силно изразени пан-турански тежнения. Същите вървят под знамето на БУЛГАРИЗМА - тоест?
Мюсюлманите с тюркски произход - издигат тезата, станала и полит. програма, че същите са с произход от БЪЛГАРИТЕ!
Но според съществуващите - поне от 1885 г. в главите им представи, БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСКИ ИСТОРИЧЕСКИ ИНТЕРПРЕТАЦИИ(внушения) - Това което се приема от КАЗАНСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ за "българи" е на практика "тюрки" - масово вече появили се през 6-ти и следващи векове на територията не само на Волжска, но и на при-Кавказка България(Хазария)!

Този историко-теоритичен възход, идва вследствие появата на "туранизма"(първоначално исторически) в последствие и като полит. идеология? Създаден в края на 19-ти век от унгарският юдеин Арминиус Вамбери на служба при султан Абдул-Хамид ІІ. Целта е да се възползват, за създаване на благоприятни условия, по осъществяване предначертанието на "Алиа"(хилиазъм) ... Завръщане на "евреите"(?) в Палестина ... тук навлизаме в Ционизма, поради това спирам ... прочетете сам останалото ?!
- Само ще дообясня, че при създаването на "пантюркизма" помагат и т.нар. Казански б"У"лгаристи, в лицето на Бахаутдин Ваисов !! Същият в началото на болшевишката революция я подкрепя, целейки извличане на политически дивиденти ! Като част от националистичната им пропаганда се вкарва Идеята/доктрина (!!) че тюркското, като произход и език население на Казан, са автентичните "българи" ... Е-е, "да", ама "Не" !!
Туран и Иран, които поне от 6-и век пр.Хр. воюват постоянно помежду си !! През това време различни племенни обединения заемат лидерстващо положение в Туран !!
- Към 4-и век(н.е.) кушанската доминация е заменена от тази на ефталитите !!
- В средата на 6-и век, ефталитите"туранци" упорито отстояват своята независимост срещу постоянните атаки на Сасанидски Иран(от запад). Иранците привличат, като съюзници Тюркският каганат (от изток). През 561-563 г. ТЮРКИТЕ СКЛЮЧВАТ СЪЮЗ с Иранците. В резултат:
а) войските на иранският шах Хосров Ануширван, завладяват стратегическата област Тохаристан(564 г.);
б) 565 г. - битка м/у ефталитите(туранци) загубват с/у тюрките при Нахшаб;
в) през 567 г. се води ОСЕМДНЕВНА БИТКА м/у ефталити с/у иранци и тюрки - спечелeна от последните !!

ОТ ТОЗИ МОМЕНТ ТЮРКИТЕ СЕ НАСТАНЯВАТ В СРЕДНА АЗИЯ !!!
цитирай
64. leonleonovpom2 - Здравей, Гет!
24.11.2018 11:26
Гет ,с тюрките е пълна бъркотия Не се наемам да я оправям и не ми е целта това
Тюрки, от истинските, в Русия до десети век няма Това са сарацини, а сарацини наричат арабите
Истинските тюрки живеят в Тюркменистан-до десети век След като пустинята унищожава пасищата трътват на запад И се озовават в ИРИ
Сега ,заради тюрките ,да се твърди ,че няма волжки Българи ,няма как да го приема
Според мен тюрки, както и татари-но то има и друг смисъл, под тези имена се разбират тези, които изповядват ислям! Да, така и волжките Българи попадат сред тях!До степен да се твърди, че ги няма! Ами с този декрет наистина се постига това!
Иначе тюрки , от рода на нашите турци , има само в Тюркмения И не съвсем Защото наките тюрки са като волжките Българи-има от всичко в тях-Българско, гръцко, сръбско...И името и показва това

Хубав ден!
цитирай
65. get - До 64. leonleonovpom2 - ... Бъркотията по отношение на "тюрки" ет. "=българи=хуни", се създава още ... ?
24.11.2018 11:50
leonleonovpom2 написа:

Гет ,с тюрките е пълна бъркотия


... в края на 19-ти(1885 год.), от псевдо-научната работа на К. А. Иностранцев, чрез фолк-научната му Теория: "Хунну и Гуны"!?
Същият в нея "доказва", че появилите се(документирани) още през края на 2-ри век от н.е. хуни, са равнозначни на "българи" ... но които ЗАБЕЛЕЖИ? ... били тЮрки(=гунны !), като етносен признак!

Това влиза в конфликт - с обратните ИСТОРИЧЕСКИ ПОТВЪРДЕНИ ДАННИ - Които вече съм ти дал в отговора си под №63-ти за ДОМИНАЦИЯ НА ЕВРОПЕЙСКО НАСЕЛЕНИЕ ... кушани, последващи ефталити - до СРЕДАТА на ШЕСТИ ВЕК на тази територия ТУРАН(отговарящо на средна-центална Азия ?)!
Това кушано-ефталистко е с релации - към по-старото и любимо ти БАКТРИЙСКО="тракийско/балканско, още от времена на Александър Македонски население в западен Памир и Централна азия?

Това население има и СПЕЦИФИЧНА МАТЕРИАЛНА КУЛТУРА със съответни материални образци ... като тези на Кубрат или Исперих, погребения с релации КУШАНСКОТО ЗЛАТНО СЪКРОВИЩЕ - същото криещо се в мазетата на Ермвитажа ... и които СЪЗНАТЕЛНО ГО ПРИРАВНЯВАТ с Иранско-Сасанидско изкуство!
Но това Кубрато-Аспарухово, тоест БЪЛГАРСКО и много приличащо на "персийското сасанидско" ИЗКУСТВО - си е самостоятелно въпреки технологична и образна близост между двете?
Това същото "персийско" а на практика българско ИЗКУСТВО от Памир(кушан-ефталити) до Украйна(погребения от Малая Перешчепина и Вознесенка ?) ... е по повторение репид ЯВЯВАЩ СЕ ДОРАЗВИТИЕ на така нареченият "зверинин(животински)" - по-стар стил ХАРАКТЕРЕН за население на юг и север на Дунава - което пък като по-ранно го определят съответно на "скитско" и/или "тракийско"!

Повече ще можеш да разбереш - що ти обоснявам? Ако вземеш намериш материали за "Ancient Afghanistan Bactria Indo-European Steppe Parthian Kushan Treasure" - като това на Адрес:
https://www.ebay.com/itm/HUGE-Ancient-Afghanistan-Bactria-Indo-European-Steppe-Parthian-Kushan-Treasure-/123077774839
цитирай
66. radostinalassa - Има организация на волжските българи
24.11.2018 12:00
С много филми в нета на историческа тема. Те знаят български език от прародителите си. Нурутдинов е идвал тук да изнася лекции. Той нарича Русия българска земя. Ние сме имали четири Българии и Волжска България е една от тях.
цитирай
67. get - - Радостинке с мислене на ПОМАКИНЯ - Моля и ... ?
24.11.2018 14:10
radostinalassa написа:
С много филми в нета на историческа тема. Те знаят български език от прародителите си. Нурутдинов е идвал тук да изнася лекции. Той нарича Русия българска земя. Ние сме имали четири Българии и Волжска България е една от тях.


... хайде ПРЕСТАНИ да се вмесваш с коментарите си ДОСТОЙНИ за голяма водоплаваща п(.)тица - в разговора ни със Симеонов !?

Некомпетентността ти е въпиюща - по въпросите по които се опитваш да налагаш мнение от последна инстанция - аннадънму помаклъ-ханъм?

Приятелю Симеонов - прости ми острият тон срещу "събеседничката" - но това е човек КОЙТО ИМА ОЩЕ МНОГО ДА УЧИ - а те се е заела със ЗАДАЧАТА ДА "ПРЕПОДАВА" по материя която и е тотално НЕПОНЯТНА!

- За това, че съм прав ... поставям й ВЪПРОС-ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО с което ще се обективират безплодно-ИНТЕЛЕКТУАЛНИТЕ И НАПЪНИ(за ерудиция по въпроси, тотално и неизвестни !!) - Чия е богиня(та) носеща имена: Кибела, Цибела, Диндимена и БенДида - Гръко-елинска, негръко-фригийска или пак негръко, с уточнението "тракийска"?

- Нека отговори на този малък и елементарен по трудността му въпрос? За да се убедиш в правотата на казаното от мен - по отношение на тази българска с мислене на ПОМАКИНЯ и поведение на п(.)тица ?!

- А защо поставям Въпроса за Бендида-Кибела - ще разбереш, защото има пряко отношение към едни твои интереси - Но! ... Кога Радостина отговори на питането ми тогава и моите разяснения?!
цитирай
68. leonleonovpom2 - Здравей, Гет!
24.11.2018 14:16
Много добре знаеш, че имам поредица от постинги на тази тема.....
Че Българите първо отиват в днешни Пакистан и Афганистан, преди да поемат обратния път, през днешните територии на Иран/ Персия/, Кавказ, Русия и Украйна към Балканите Не случайно два клона идват към Балканите друг-към Италия, Четвъртия към Волга И един остава там-в Украйна и Русия!
Писал съм ,че Кушанската империя е доминирана от Българи, че пущуните и днес боготворят Българите ,че в Афганистан и до днес има няколко Български племена Че са европейци тези Българи, не встъпват в брак с други
Ние сме минали през какви ли не перипетии и сме се запазили !Не виждам причина волжките Българи да са изчезнали! Явно си е нашенска черта, да оцеляваме Поне досега!
500 водещи фамилии в Русия са с Български произход
Да, благодаря, но не винаги се ръководя от написаното в източниците Да, правилно е да се спомене, но толкова Една научна статия не се състои само от цитати на написано преди това Ето писано е, че сме тюрки или монголи, че сме номади, че сме една шепа и какви ли не небивалици А видно е, че сме европейци, че делим мегдан, повече от успешно с ИРИ, че сме сред трите най-силни Европейски държави! Е, как е станало това, при такъв произход?
Знам ,че в руските земи са живели сарацини Така са наричани арабите Те проповядват ислям Сега се смесват араби с тюрки Някои причисляват и иранците към арабите, на база религия, но не са араби! Арабите например ни наричат бурджан но ние не се наричаме така Тъй, че при заиграване с имена от чужд произход,всякакви варианти са възможни!
Едно признаване на волжките Българи за татари води и до "измъкване" на теория за татарски произход на Българите изобщо!
Срещу това е насочен постинга ми и съвсем ясно си личи! Другите неща ,други да ги бистрят-за тюрки и за татари

Хубав ден!
цитирай
69. radostinalassa - Как така?
24.11.2018 15:28
Има си генетични изследвания. Волжските българи са предимно Р1а1. Ние имаме по - малък % от тази хаплогрупа. Но изследването на системата за тъканна съвместимост доказва, че сме един народ с русите и македонците. Затова не сме сме тюрки. И тези господа си прехапаха езиците.
цитирай
70. radostinalassa - бЛОГЪТ ПАК РАБОТИ ПРЕЗ 20 МИНУТИ
25.11.2018 00:12
Ако пусна постинг спира за 20 минути.
цитирай
71. radostinalassa - Некомпетентността ти е въпиюща - по въпросите по които се опитваш да налагаш мнение от последна инстанция - аннадънму помаклъ-ханъм?
26.11.2018 15:09
На кого викаш ти помакиня, бе чифут. Искам да го кажеш на неграмотен българин и ще си събираш зъбите . Но ти като виден Джендьо се опъваш само на жените. Гените са си гени.
цитирай
72. leonleonovpom2 - Не се карайте!
26.11.2018 15:25
Ценно е всяко мнение! Защото в спора се ражда истината
Нека имаме добри, човешки взаимоотношения!

Хубаво ,че отвори въпрос за Кибела, Гет! Майката на боговете! Тя е Фригийска богиня и точно тя доказва връзката на фриги с траки Преди бях развил този въпрос Почитана е в нашите земи! Но това някак си, по неизвестна причина се отминава от историци и археолози!?Веудобна тема е!
Император Гордиан има медальон, анхиалски, на който е изобразена Кибела със сина си Атис!!!!! Медальоните са много редки, счита се ,че са паметни знаци, отсичани при посещение на императора! И на тях да бъде изобразена Кибела, това е многозначително!
Между другото, известният тракийски град Кабиле носи точно нейнота име!
цитирай
73. radostinalassa - Това може да го напише...
26.11.2018 15:43
само пиян изпростял милиционер от чифутско потекло.
4. iliyanv - На Радостинчето с ласото, дето обслужва хигиенично
10.11 08:22
руското пасольство
Точно ти си юдеят, който приема пари за пасквилите си. Чифут.
цитирай
74. leonleonovpom2 - само пиян изпростял милиционер от ...
26.11.2018 15:50
radostinalassa написа:
само пиян изпростял милиционер от чифутско потекло.
4. iliyanv - На Радостинчето с ласото, дето обслужва хигиенично
10.11 08:22
руското пасольство
Точно ти си юдеят, който приема пари за пасквилите си. Чифут.


Радостина, няма такъв коментар тук!
Умолявам всички, може да се спори, но без персонални обиди!
Не е цивилизовано!
цитирай
75. radostinalassa - Моли приятелчето си, ако е в ...
26.11.2018 15:56
състояние да вдене нещо. Този коментар е от началото на ноември по мой адрес.
Напомням му,че не се намираме в милицията и той не е разпитващ, и не обижда арестанти.
цитирай
76. leonleonovpom2 - Това е другчовек и не е Гет! Такъв ...
26.11.2018 16:09
Това е другчовек и не е Гет! Такъв коментар при мен няма!
Честно казано ,не разбрам тезата ти Има ли волжки българи, от Българско потекло ли са или са хора на Чингиз хан? Татари и Българи не е едно и също Идва от монголска дума-тата За такива в Русия са считани тези, които навлизат в територията й с цел завладяване и грабеж Българите не са такива Волжките са един от петте клона БЪЛГАРИ и ИМАТ ДЪРЖАВА ПРЕДИ РУСИЯ -МОСКОВСКА и ДОРИ КИЕВСКА
КАКВО МИСЛИШ ПО ТОЗИ ВЪПРОС?
цитирай
77. radostinalassa - Ордата се нарича тартаро- моголска
26.11.2018 16:14
Тартари идва от Тара и Тара, а моголи означава велики. Това е наемна войска, а не татари. Това съм го чувала от Левашов, и той е много по - начетен от простите милиционери. Ордата е събирала данъци от селяните, има данни за жалбите на волжските българи от нея - че им вземали данъка по няколко пъти и пр.
цитирай
78. get - @ 76. leonleonovpom2: "Това е другчовек и не е Гет!" - Прав си това не е мой коментар !
26.11.2018 16:25
leonleonovpom2 написа:
Това е друг човек и не е Гет! Такъв коментар при мен няма!
Честно казано ,не разбрам тезата ти Има ли волжки българи, от Българско потекло ли са или са хора на Чингиз хан? Татари и Българи не е едно и също Идва от монголска дума-тата За такива в Русия са считани тези, които навлизат в територията й с цел завладяване и грабеж Българите не са такива Волжките са един от петте клона БЪЛГАРИ и ИМАТ ДЪРЖАВА ПРЕДИ РУСИЯ -МОСКОВСКА и ДОРИ КИЕВСКА
КАКВО МИСЛИШ ПО ТОЗИ ВЪПРОС?


На науко-образните ПРОСТОТИИ за "хаплогрупи": български, татарски и руски(угро-фински) ВЕЧЕ СЪМ ОТГОВАРЯЛ на ПОМАКИНЯТА - но същата помни, като маймуна "пет минути" - Явно?
За това Симеонов, тъй като на простац<чките> ИГНОРИРАМ>не дължа обяснения<!> ... специално за теб давам коментара на биолога Клесьов ... което РАЗОБЛИЧАВА псевдонаучното бълнуване на "опонентката: :))) ми?

Следва ЦИТАТА - който ПОМАКИНЯТА СЪЗНАТЕЛНО ИГНОРИРА?

- Цитат:

"http://okknews/klesov-proishozhdenie-russkih-tatar-bashkir/
Анатолий Клесов - группа ученых во главе с Олегом и Еленой Балановскими изучали татар Евразии. Мы писали об этом материал, но реакция местных историков, этнологов Татарстана была негативной, текст собрал много комментариев. Вы согласны с выводом генетиков, что У крымских, сибирских и поволжских ТАТАР НЕТ ОБЩЕГО ПРЕДКА?
— Нет, НЕ СОГЛАСЕН. Я писал в «Вестнике Академии ДНК-генеалогии», почему так думаю. Для начала неправильна сама постановка вопроса, потому что у всех татар — и крымских, и астраханских, и касимовских, и сибирских, и мишарей, и других — набор родов. У них не может быть общего предка. Каждый род — свой общий предок.
И у русских, и у татар, — это R1a, R — это большой род, а у него есть подрод — R1, а там есть еще один подрод. Так вот ОН У РУССКИХ И ТАТАР РАЗНЫЙ. У них РАЗНЫЕ ИНДЕКСЫ.
У РУССКИХ в основном Z280, а у ТАТАР — Z93.
Они ПРОИЗОШЛИ ОТ ОДНОГО ОБЩЕГО ПРЕДКА, но Z280 — это одна линия, а Z93 — другая.
Они РАЗОШЛИСЬ ПРИМЕРНО 5 тысяч лет назад, задолго до тех времен, когда было иго.
Генетики, изучая мутации, выстраивают филогенетическое дерево — какая мутация когда произошла и какая веточка откуда пошла. Получается как дерево. Так вот ПЕТ ТЫСЯЧ ЛЕТ НАЗАД БЫЛ ОБЩИЙ ПРЕДОК и для Z280, и для Z93.
ВОТ ТОГДА РАЗОШЛИСЬ ЛИНИИ, КОТОРЫЕ СТАЛИ ДОМИНИРУЮЩИМИ У РУССКИХ И ТАТАР.

... С ДОПЪЛНЕНИЕТО - ЦИТАТ?

http://www-kazan/articles/tayny-tatarskogo-genoma-raskroem-soobshcha - ТАЙНЫ ТАТАРСКОГО ГЕНОМА / Айгуль ШАРАФИЕВА/2011
- Пока же на основе скудных данных татарский геном выглядит так: чуть больше, чем НА ТРЕТЬ, ТАТАРЫ - "АРИИ" (R1a), на ЧЕТВЕРТЬ - ФИННО-УГРЫ (N), на десятую часть принадлежат к роду J2. Столько же в татарской крови "африканской" гаплогруппы E, "древнеевропейской" I, "тюркской" R1b и совсем чуть-чуть "монголоидной" С и "крови индейцев" - Q."

- край на Цитата! Коментарите(ми) после?
цитирай
79. leonleonovpom2 - рАДОСТИНА, ОТ ТОВА, КОЕТО ЗНАМ И СЪМ ...
26.11.2018 16:25
рАДОСТИНА, ОТ ТОВА ,КОЕТО ЗНАМ И СЪМ ЧЕЛ, СТИГАМ ДО ИЗВОДА ,ЧЕ ТАТАР НЕ Е ЕТНОСНО ПОНЯТИЕ а СБОР! в КОЙТО бЪЛГАРИТЕ НЯМА КАК ДА СЕ ВКЛЮЧАТ! сПЕЦИАЛНО ЗА НАС Е ОБИДНО, ЗАЩОТО НИЕ НЕ СМЕ ЗАВОЮВАЛИ РУСКИ ЗЕМИ, ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА ,ЧЕ Е НЯМАЛО РУСКА ДЪРЖАВА ТАМ!
тОВА Е ЦЕЛТА НА ПОСТИНГА, А МОГОЛИ, МОНГОЛИ, ДА СЕ ОПРАВЯТ ПОМЕЖДУ СИ ,КОЙ Е ВЕЛИК И КОЙ-НЕ!
оТГОВОРИ МИ НА ВЪППРОСИТЕ, НЕ МЕ ЗАНИМАВАЙ С МОГОЛИ! МЕЖДУ ДРУГОТО ПО ТЕХЕН АДРЕС СЕ КАЗВА -вЕЛИКИТЕ МОГОЛИ! щО ЗА ТАФТОЛОГИЯ, КАК СИ Я ОБЯСНЯВАШ? нЕ ДЪРЖА НА ОТТГОВОР ЗА ТОВА, ЗАЩОТО Е СПАМ ЗА ПОСТИНГА!
цитирай
80. leonleonovpom2 - нЕ СЪМ НАЯСНО С ГЕНЕТИКАТА гЕТ, В...
26.11.2018 16:36
нЕ СЪМ НАЯСНО С ГЕНЕТИКАТА гЕТ, ВЪПРЕКИ ,ЧЕ Я УВАЖАВАМ И СМЯТАМ ,ЧЕ ТЯ МОЖЕ ДА ДАДЕ ОТГОВОР НА ВЪПРОСИ ЗА ПРОИЗХОДА
нАСКОРО ИНДИАНЦИТЕ ЧРЕЗ НЕЯ ДОКАЗАХА ,ЧЕ СКЕЛЕТ НА над 10 хиляди години е по произход техен , а не европейски или азиатски, както се смяташе
Пет хиляди години, това са 250 поколения, всякакви промени сса възможни Затова се изчисляват проценти И за мен определящ е най-големият процент
През 20- те години на миналия век, писах многократно за какви смятат татарите Ние не сме татари!

Хубав ден, Гет!
цитирай
81. radostinalassa - Аз мисля, че всички произлизат от скитите и ..
26.11.2018 16:37
сарматите.Ордата е от наемни войници, като варягите. Защото там е имало многоженство, както и при нашите предци и за тях не достигали жени. Имало е и Московска Тартария, а Киев не е ли по - млад град. При Светослав ние и неговите българи сме били един народ.
цитирай
82. radostinalassa - Следва ЦИТАТА - който ПОМАКИНЯТА СЪЗНАТЕЛНО ИГНОРИРА?
26.11.2018 17:26
Точно ти, Джендьо си написал този коментар при един нов блогър в раздел история. Ново дожказателство, че си бил пиян и помниш като маймунка 1 минута.
Знаеш, че не чета пасквилите ти и едва ли нещо си ми обяснявал. Аз слушам историци , а не мильовци.
За сто и първи път пиша, че хаплогрупата съдържа твърде малко гени в мъжката / не в чифутската / полова хромозома, и не е твърде показателна. Като при 98% от негрите в Камерун, които са Р1б1 като 1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111сакситне1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111
цитирай
83. leonleonovpom2 - Киев не е по-млад трад от Москва О...
26.11.2018 20:47
Киев не е по-млад трад от Москва Обратното е, Кийв, както го изписват украинците, запазили са йотата, е основан от брата на Кубрат или Коврат, Хорват, както го наричат хърватите и носи неговото име! Това всеки средноинтелигентен украинец го знае
Илиани е друг блогър и няма общо с Гет! Стилът е различен, погледът върху нещата- също Някои умишлено сменят стила-от граматически издържан в полуграмотен Но когато веднъж са хванати в крачка ,не е особено трудност да се разбере измамата !
Наистина е практика някои да пишат с няколко ника, което не е престъпление, стига да не злоупотребяват Например да пишат с някой от никовете мръсни и долни коментари, да се гаврят, да се самокоментират и така нататък... Ако е ,за да се раздели тематиката по категории, приемливо е!
Лично аз не го одобрявам, както и писането под прикритие! Но ако има добронамереност и интелигентвост, добре, щом им харесва, тяхна воля....

Святослав идва за короната Той е законният престонаследник на Българския трон Разбира се, императорът на ИРИ разиграва мръсен сценорий, за да се възползва от правилото-двама се карат, третият печели И успява!
Кой знае как са щели да се развият нещата В писмо до майка си Олга, той споделя, че иска да премести столицата в България Ако това се беше осъществила,един предполагаем вариант е и държавата да се нарече България-обединената
Но нещата са поели в друга посока!
цитирай
84. get - До 80. leonleonovpom2 - нЕ СЪМ НАЯСНО С ГЕНЕТИКАТА гЕТ ...Не можеш ли да осмислиш ... ?
26.11.2018 20:50
leonleonovpom2 написа:
нЕ СЪМ НАЯСНО С ГЕНЕТИКАТА гЕТ, ВЪПРЕКИ ,ЧЕ Я УВАЖАВАМ И СМЯТАМ ,ЧЕ ТЯ МОЖЕ ДА ДАДЕ ОТГОВОР НА ВЪПРОСИ ЗА ПРОИЗХОДА
нАСКОРО ИНДИАНЦИТЕ ЧРЕЗ НЕЯ ДОКАЗАХА ,ЧЕ СКЕЛЕТ НА над 10 хиляди години е по произход техен , а не европейски или азиатски, както се смяташе
Пет хиляди години, това са 250 поколения, всякакви промени сса възможни Затова се изчисляват проценти И за мен определящ е най-големият процент
През 20- те години на миналия век, писах многократно за какви смятат татарите Ние не сме татари!

Хубав ден, Гет!


... това което съм копирал в коментара ми под №78 ?

1. Според приетите за актуални и цитирани при Айгуль ШАРАФИЕВА - генетичния пул(множественост в ДНК м-ри) се подразделя:
а) 33% с хаплогрупа R1a;
б) 25% с хаплогрупа N - типична за угро-фини;
в) 10 % -"-"- J2 - типична за Близък изток и Балкани НА 17 000;
г) 7-8% -"-"- Е - "африканска" поне на 55 000 Години ... и останалите - Но?

Генетиката МОЖЕ ЕДИНСТВЕНО И САМО ДА СЕ ПОЛЗВА в П-О-М-О-Щ , по отношение История, Компаритивистика(езикознание), Културология и Етнография et cetera ...?
А не както е при руската-ПОМАКИНЯ - да се тръгва от нея ЗА ДА ОБОСНОВАВА РАСИСТКИ ТЕОРИИ за АРИЙЦИТЕ ОТ РУСИЯ - голяма част от които да ДВАНАДЕСЕТИ ВЕК ... по писменни източници имат Култура и говорят езици от Волжско-Пермската , Марийската и други обособени ... та стигнем до САМОЕДИТЕ от Ханто-манскийската група - което все още са шамани и вурват в "Тангра" :))) !?

Гледам УфЦъТА-ПОМАКИНЯ се ПРАВИ НА СТРЪВНИЦА - пишейки поредните си "арийски" простотии :)))?
radostinalassa написа:

... при 98% от негрите в Камерун, които са Р1б1 ...


- Само упоменавам, че произхождащият от НАЙ-ЧИСТИТЕ "АРИЙЦИ" ГЕРМАНЦИТЕ, российский император Николай II - С първи известен предтеча от Олденбургския великохерцогски дом - споменат в летописите от 1091 Егилмар, граф Леригау (ум. 1108 ), е носител на "негърско-камерунската" хаплогрупа R1b1!
УФСЪТЪ - Кво ще РЕЧЕ? Ники - руският император е НЕГЪР ЛИ :)))) !

П.П.
Не си струва времето да ОГРАМОТЯВАШ "УВАЖАЕМАТА" - тя е просто НАРИЦАТЕЛНО за "ЕНТЕЛЕКТ" :)))) ! Киев по-млад от Москва ... Буха-ха-ха!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9134615
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102592
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031