Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2018 23:06 - Какво означава името Димитър?
Автор: horos Категория: История   
Прочетен: 9064 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ще започна с малко предистория. В началото на човечеството е имало само една религия.Тя е била на Мировата Майка на Света и нейния Син. В Божествения свят живели Бог Отец със Съпругата си, наречени Той и Тя. Те имали две деца - едно момче Озирис и едно момиче Изида. Когато пораснали, те трябвало да се оженят и да създадат един нов свят, подобен на Божествения. Но дни преди сватбата Озирис изчезва. Той е подмамен от Царицата на Мрака и отива в нейното царство да търси Божествения огън, Импулс, който ще му помогне да построи свят като бащиния. Там Озирис е разчленен на 60 милиарда частици, като всяка една негова част е заключена в минерален атом. Неговата сестра се спуска след него в Мрака, за да го спаси и върне при себе си. Прави Слънце, което е нейния дом в Мрака, след него планети, звезди, галактики и вселени в същия този Мрак, в който преди това не е съществувало нищо, освен Абсолютна тъмнина. На Земята тя започва да съживява частичките на Озирис, скрити в минералните атоми. Към елементите Земя, прибавя и елемента Огън (Живот) и така се раждат растенията - еволюиралите частици но нейния брат. След Огъня прибавя и елемента Вода, от което се раждат и животните. С добавянето на Въздуха започва да се заражда Човечеството. Първият Човек, подчинил Четирите стихии, осъзнал, че е частичка от Озирис и брат на Изида. След смъртта си Той отива на Слънцето при нея и прегръщайки я, признава любовта си. Тогава тя му казва, че той не е Озирис, а синът му Хор (Христос) - една от 60 милиарда частици на Озирис, плелени в Материята. Ще се превърне в Озирис когато събере всичките си частици и едва тогава ще се ожени за Изида. След като разбира истината за себе си, Хор отново доброволно  слиза в Материалния свят на Земята. Там започва да разказва на Човеците, как да станат ХОР-РА като него. По това време се заражда и първата религия на Земята - Истината за Богинята Майка и нейния Син. След години, състоянията на Богинята Майка започват да получават имена и така се разпространяват всички женски имена на Богини. Наричат я Богинята с десетте хиляди имена. Същото се случва и със синът и Хор - Будителят на Човечеството. На Изток го наричат Буда (Будителят), Кришна (този с кръста, подчинил четирите стихии), Митра от Мит -Събиране (митинг, митар) на частите на РА (Озирис). В Египет е Хор, синът на Изида и Озирис, владетел на Божественото царство, носител на бялата Митра (шапка, корона, която носи днес папата на Католическата църква). След като Хор побеждава Сет (владетелят на Сетивното царство), Богинята Майка Изида му дава и червената Митра, която дотогава е била носена от Сет. Така Хор се превръща във владетел на Горен Египет  (Божественото) и на Долен Египет (Земното) царство - носителят на двете Митри.

 image image

Християнството взема от религията на Египет всички божества, като Изида се превръща в Богородица Мария, Хор в Христос. Състоянията на Хор като войн-победител на Сет се превръщат в Свети Георги и Свети Димитър. 
Димитър означава "Онзи с Двете Митри" - победителят на Сатаната. Всичко останало са църковни измислици на нейните (Християнската религия) последователи.

image

Мозайка изобразяваща Свети Димитър (13век) от Михайловски златнокуполен манстир в КиевУкрайна



Гласувай:
5



1. horos - Честит Празник!
26.10.2018 23:09
На всички, които носят това прекрасно име Димитър, пожелавам да победят като него Злото на тази земя, за да носят с чест името си!
цитирай
2. barin - Здравей, horos. Честит празник на ...
27.10.2018 06:21
Здравей, horos. Честит празник на именниците. Мисля, че Димитър е свързано с богинята Митра. Дори и сега на Димктър се казва умалително Митко. Като име в България навлиза от Византия покрай покръстването. Свети Димитър Солунски е уважаван и тачен светец. Затова името Димитър е сред най-разпространените в България.
Поздрави!
цитирай
3. anonimen65 - niakade iz neta shetoh
03.12.2018 08:44
che sv dimitar i sv georgi bili jeni amazonki kakvo bihte kazali za tova tvardenie?
цитирай
4. horos - Казваш-Доказваш!
03.12.2018 10:55
Можете да прочетете още много теории, но те трябва да са доказани по някакъв начин. Моята теория е доказана по моят начин и ако не е вярна, то нека някой да я опровергае.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: horos
Категория: История
Прочетен: 1651678
Постинги: 275
Коментари: 691
Гласове: 1502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031