Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2017 19:20 - Плоската Земя по Холандската Телевизия - Майк Кавану и Бастиан Сорал - СТАМАТ
Автор: sthamanuviro Категория: История   
Прочетен: 4519 Коментари: 12 Гласове:
2

Последна промяна: 27.01.2020 16:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Плоската Земя по Холандската телевизия

image

imageimageimageimage












Гласувай:
3


Вълнообразно


1. truthful - В началото на 15 - ти век Николай К...
30.09.2017 22:49
В началото на 15 - ти век Николай Коперник предлага теория, в която Слънцето е център на Вселената, а планетите се въртят по концентрични орбити около него. До тогава хората са знаели, че Земята е плоска!!!! и че не е КЪЛБО!!! Коперник работи близо 40 години в Италия и е близо до папата! Последват процесите срещу Джордано Бруно и Галилей. През 1687 г Нютон формулира класическата теория на гравитацията, за да ЗАТВЪРДИ, че Земята е КЪЛБО, защото няма как голямото количество вода да се задържи по НИКАКЪВ НАЧИН към ЗЕМНОТО КЪЛБО. Има една думичка ВОДОРАВНО!!! Синоними на нея са: ХОРИЗОНТАЛНО И ПЛОСКО. Няма дума ВОДОЗАОБЛЕНО, както ни се предствя от NASA и останалите учени. Но човеците, това не ги интересува. Всички снимки на Земята от "Космоса" са по компютърен начин фабрикувани, а на една от тях облаците над Земята, даже изписват думата SEX. Нашего брата продължава да не вярва, че Земята НЕ Е КЪЛБО, защото му се показват други фалшификации - кацане на Луната 6 пъти с един и същи фазерно-ламаринен модул, МКС и др. фантасмагории тиражирани милиарди пъти и продължаващи. Идва и теорията за Големия взрив. И как стана той, кой и как го предизвика, защото от самосебеси няма как да стане? Истината за тези неща, е че нямат нищо общо с реалното положение на нещата. Земята е плоска, над нея има небесна твърд, а над нея има вода. Под Земята пак има вода. Слънцето и Луната са с еднакъв размер около 50 км в диаметър и се намират на една орбита над плоската Земя, която е една затворена система и която няма как да бъде напусната от човека. Кой я е създал? Е, не е Големия взрив, нито пък човека е произлязъл от човеко-подобна маймуна!? Учените, казват някои не виждат ли, не знаят ли това? Абе кой ще каже от тях истината, нали на другия ден ще остане без работа и ще стяга куфарите за село! Мислете хора, медала има и обратна страна. Това, което Ви учат НЕ ВИНАГИ Е ИСТИНАТА! Реалността е пред Вас, постарйте се да я видите, а не да я преразказвате по лъжливи теории и измислени абсурди!
цитирай
2. 1997 - Идеята за Земя като медал е впечатляваща. При това без обратна страна.
01.10.2017 22:13
truthful написа:
Мислете хора, медала има и обратна страна.

Тази теория ме е впечатлила със своята радикалност, как от обясними неща прави необясними. Преди ми беше ясно как часовите зони минават от една в друга, сега се чудя, когато слънцето изгрее за Аляска, как ще скочи в Таити след един час... примерно.
Това е направо революция. Теория, която прави ясното- неясно. Изумен съм.
цитирай
3. truthful - Мнозина агресивно скачат и запо...
02.10.2017 22:30
Мнозина агресивно скачат и започват да защищават "ученото" или по-точно казано с което са ги лъгали и заблуждавали, че Земята е ... кълбо. Дали е ИСТИНА? Отговорът е НЕ, Земята е плоска иче не тя, А СЛЪНЦЕТО обикаля над нея в два кръга - зимен и летен. Не е истина, че Слънцето е на 150 000 000 км от Земята. То е на дистанция от около 5-6 000 км над Земята и заедно с Луната, с която са на една орбита !!!! обикалят в тези кръгове. Ако Слънцето е на 150 мил. км то трябва да е винаги над Вас, но то не е и изгрява и залязва под ъгъл 23 градуса и половина, което според перспективата означава успоредност на земната повърхност. През светлата част от денонощието можете да видите от сутринта, къде изгрява, къде отива на обяд и къде ще залезе вечерта и ще видите част от кръга, по който Слънцето се движи. На Земята има дълги реки от по 6 000 - 7000 км. Как ли тези реки преодоляват наклона на "земното кълбо" с височина колкото дължината им? И как огромното количество вода на земното кълбо не се разлита от огромните нтангенциални сили при уж въртенето в космоса? А случайно да сте чували, че има забрана за дълбочина на сондажи повече от12 км? Не сте ли се запитвали защо полетите на самолетите в "края на света" не са по права линия, а с дестинации навътре и после навън!?. В този клип Flat Earth The REAL distance from SUN to EARTH. Measurements distance of sun 2016 - https://www/watch?v=fwj8rWQ50ig ще видите КОЛКО е разстоянието до Слънцето, колко е голямо и с каква скорост се движи в час над Земята - 50 км/диаметър и 2000.км/ч. В клипа Rocket hitting the flat earth dome - https://www/watch?v=IAcp3BFBYw4 ще видите как частна ракета стига до похлупака DOME, с който е затворена плоската Земя на височина от 120 км. Ясното май по-трудно се вижда от неясното, особено ако е ГОЛЯМА ЛЪЖА, повтаряна милиарди пъти и човек и вярва БЕЗ ДА СЕ ЗАМИСЛЯ. И аз оставам изумен как може човек да вярва,че има ЗАОБЛЕНА ВОДА, когато тя е винаги ХОРИЗОНТАЛНА на повърхността си!?
цитирай
4. 1997 - Но това лесно се проверява
02.10.2017 23:42
truthful написа:
И аз оставам изумен как може човек да вярва,че има ЗАОБЛЕНА ВОДА, когато тя е винаги ХОРИЗОНТАЛНА на повърхността си!?


Една капка, вода, живак, стопилка, когато е в безтегловност/при падане заема сферична форма. При Земя във форма на медал, водата би трябвало да я облее отвсякъде. Идеята за антиподи и "долната земя" е наистина очарователна приказка, която Магелан можеше да разкаже. Прочее, по суша или по вода МОЖЕ да се стигне до "другата страна на медала". Защо никой от ентусиастите на теорията ви не го е направил? Какво има там?
цитирай
5. truthful - Съблогъре 1997!? До сега не си по...
03.10.2017 10:00
Съблогъре 1997!? До сега не си показал нито едно съществено доказателство, за това че Земята е кълбо! Нито едно и няма как това да стане, защото не можеш НАИСТИНА. Земята е кръгла и плоска. Тя е неподвижна и в края си е заобиколена от ледени пространства, високи като стени по 30-40 м. До тях се стига трудно, защото са охранявани зони и то през солени морета и океани. Над Земята има небесна твърд, която няколко пъти е гърмяна с атомни бомби и се предсказва във Семейство Симпсон. Над нея има вода, също и под Земята. Автора на постинга ти е показал няколко клипа, виж на последния клип какъв е хоризонта в началото - ЗАОБЛЕН или ВОДОРАВЕН!? Не си мисли, че хоризонта зад автора свършва на 100 - 200 м, много километри са зад него!! Колкото и да търсиш ЗАОБЛЕНА ВОДА, където и да я търсиш на Земята - няма да я намериш, защото тя не може да застане по този начин в който и да е обем !!!!, освен фабрикувана по компютърен път, което си е ЛЪЖА и ИЗМАМА А ти вярваш в нея!
цитирай
6. 1997 - Ама, моля ви се...
03.10.2017 20:44
truthful написа:
Съблогъре 1997!? До сега не си показал нито едно съществено доказателство, за това че Земята е кълбо!

Аз не предлагам никаква теория. Какво да доказвам? Просто питам, дали имате експериментални данни за опакото на Земята в потвърждение на теорията ви. Ако ги имате, това е голям ваш плюс, ако ги нямате, на някоя дискусия ще пати ВАШАТА теория.
А забраните и охраната са само предизвикателства за смелите души.
цитирай
7. truthful - Съблогъре 1997! Продължавате да ...
03.10.2017 23:10
Съблогъре 1997! Продължавате да бягате от защитата на тезата, че Земята е кълбо. То не са теории, то не е опакото на Земята, то не са експериментални данни!? Неистово продължавате да търсите под вола теле и с разни смехории да размивате нещата. На изнесените реални факти не можете да противопоставите абсолютно нищо. Говорят ви за положение на вода в обем - вие положение на капка вода при падане!? Мисля, че е крайно време да престанете с изумителните си открития и противопоставяния чрез фантасмагории. Ако няма какво да кажете съществено и реално, няма смисъл да спамите излишни неща в постинга.
цитирай
8. sthamanuviro - Този Блог е ЗЕТЕТИЧЕН Блог!!!
04.10.2017 06:42
Зететичният метод е система на научно изследване. Думата „Зететичен“ произлиза от Старогръцкия глагол (зитео), означаващ „търся, проучвам, изследвам, стремя се към“. Прилагателното (зититикос) означава „проучващ, разследващ, склонен към проучване, любознателен, изпитатален“ и, следователно, когато се използва като съществително име, думата означава „търсач, изследовател, проучвател, разпитвач“. Този най-древен научен метод за първи път е описан и обнародван от Платон – (427-347 година преди Христа) в неговите „Диалози“.

Зететичният научен метод се различава от съвременния теоретичен научен метод, прилаган в Масонските университети, академии и институти по това, че при него се достига до заключения въз основата на експериментиране и наблюдение, а не на първоначално измислена теория, която се доказва или опровергава. Ученият, следващ Зететичния метод, формулира въпроса и веднага след това започва наблюдения и експериментиране, за да отговори на този въпрос, а не спекулира с това, какъв би могъл да бъде отговорът, преди да е извършил експериментите.

От пръв поглед става ясно, че Зететичният научен метод е по-разумен от теоретичния научен метод, защото той премахва всякакви предубеждения и пристрастия, които първоначалното формулиране на една теория неизбежно причинява, а поставя заключенията изцяло в зависимост от наблюденията и експериментите.
С понятието Зететика се определя прилагането на принципите и практикуването на Зететичния научен метод, което превръща учения, следващ метода, в безпристрастен експериментиращ търсач-изследовател. Иначе казано, това е отворен и едновременно с това реалистичен подход към въпросите засягащи истината, философията и религията, основан върху критичното разсъждение и осмислянето. Този метод не е догматичен и не избягва въпросите и изследванията върху Духовността, Трансценденталните и Божествените преживявания, а е освободен и насърчаващ проницателното логическо търсене, обосновано от причинно-следствената взаимосвързаност и съдържателните дълбоки съждения.

Думата „теория“ започва да се използва в Латинския език през ХVІ-ти век със значението „концепция, умствена схема“, но произлиза от Старогръцкия философски термин (теория), означаващ „съзерцание, спекулация, начин да се гледа на нещата“, който произлиза от (теоро) – „спекулирам, обмислям, считам“ и от (теорос) „зрител“, той пък от (теа) „възглед, поглед“ + (хорео) „погледни, виж!“.

Терминът дефинира смисъла на по-скоро принципните методи на науката или изкуството, отколкото самата практика. Теорията предлага обяснение на нещата и явленията на основата на разсъждения, предположения и спекулации, като при натур-философите, например Нютон, за разлика от по-практичните начини да се разбере феноменалния Свят, като при вещите изследователи, майсторите и хората на художествените занаяти и изкуствата. Иначе казано, теорията е възможно обяснение, чийто статут все още почива върху предположения, догадки и спекулации и подлежи на експериментиране, за разлика от доказаните твърдения, или теореми, които се считат за отчетни и докладни материали относно действителни събития и факти.
СЛЕДВА!
цитирай
9. sthamanuviro - Този Блог е ЗЕТЕТИЧЕН Блог!!!
04.10.2017 06:52
В изброените стъпки много ясно проличава коренната разлика между концепциите на Зететичния и теоретичния метод. При Зететичния научен метод, към Света се поставя въпрос, проектира се експеримент и веднага след това се пристъпва към експериментиране и събиране на данни, за да се направят изводите и за да се даде възможен отговор. Този метод поставя учения на мястото на безпристрастния свидетел и документьор на случващите се събития и създава от него умствено и интелектуално необременен събирач на факти и търсач на Истината, чиято единствена цел и занимание е с чисти сетива, здрав разум и ясен разсъдък да успее да „заснеме“ реалния феноменален Свят!

От друга страна, става твърде очевидно, че теоретичният метод е неразумен метод на научно изследване, тъй като той насажда предубеждения, втъкава предразсъдъци, вмъква пристрастия, смесва интереси и влияния от всякакво естество, вследствие на създаването на хипотеза още в началния етап на метода, преди да бъдат извършени експериментите.

В древна Гърция, Орфиците използват думата „теория“ със значението „страстно съчуствено съзерцание“, а при Масонът Питагор – (582-495 година преди Христа) тя означава „страстно съчуствено съзерцание на математическите знания“, тъй като той считал, че това интелектуално занимание е пътя за достигане на най-високото ниво на съществувание. В езотеричната литература се казва, че действителният произход на Масонството се корени в Трансценденталните занимания и Магическите практики на цар Соломон. Масонът Питагор осъществява въвеждането на Масонството в Европа, посредством училището, което създава в Кротона, Италия, където учел на знанията събрани при пътуванията си из Египет, Мала Азия и Халдея (Вавилон). В учението на друг Масон, Аристотел - (384-322 година преди Христа), теорията се противопоставя на практиката -, каквато остава и до днес, а именно, отвлечени интелектуални разсъждения и спекулативни предположения.
ПРОЧЕТЕТЕ: Зететика и Теория, Зететичен метод и Теорeтичен метод - СТАМАТ
цитирай
10. sartorium - По-просто казано :
04.10.2017 22:31
Зететиката пита защо няма летящи прасета и после почва да търси отговора, а теорията предполага, че летящи прасета не съществуват и след това започва да провежда наблюдения, за да го докаже. Излиза, че между двете все пак няма кой знае каква разлика.

Обаче, в който и от двата способа за търсене на истината да вкараш някой глупендер като блогъра truthful, смятайте че резултата вече е прецакан. Незнанието, необразоваността и детинското му мислене са просто смайващи.

Ще питам и него и автора, ако налеете вода в един издълбан геврек каква форма ще заеме водата. Защото само за микроб, вътре в геврека ще изглежда, че водата във всички посоки е в безкрайно хоризонтално положение и следователно геврека е чисто плосък и не завива никъде.

truthful а очевидно и автора на постинга си представят гравитацията като някаква електромагнитна сила и не могат да си представят защо водата не пада от кълбовидна Земя. Това е напълно нормално, ако не знаете как действа гравитацията, ако не сте чували за изравняване на гравитационни потенциали на телата и не сте наясно, че в Космоса няма понятия като хоризонтално, вертикално, ляво - дясно, горе - долу и т.н.к. Тези определения имат мисъл само на Земята като просто вземаме нейната повърхност за отправна точка.

Осъзнавам, че е напълно безсмислено да ви обяснявам каквото и да било, защото човек като си навие нещо на пръста нито зететика, нито теория, нито сам Господ Бог може да му докаже.
Все пак искам да задам някои зететични въпроси на автора. Защо като е плоска и неподвижна Земята, в тропичните области е по-горещо отколкото в полярните? И защо въобще има сезони? Това работа на масоните ли е? Колко трябва да е горещо едно Слънце с диаметър 50 км, за да успее да ни стопли или то по принцип си е топло, а Слънцето само си ни свети? Защо годишно планетата ни губи 60 000 тона кислородни йони, след като живеем под похлупак и проклетите йони няма откъде (а и накъде) да се измъкнат?
Зететични въпроси да искаш...
цитирай
11. bojinkata - А, "плоската" Земя как ...
14.11.2017 15:22
А, "плоската" Земя как обяснява деня и нощта в различните зони! На едно място ден, на другото - нощ! Просто и ясно! Кълбото прекрасно обяснява всичко! Всичко друго е от Лукавия!
цитирай
12. stamat2015 - А, "плоската" Земя как ...
15.11.2017 17:06
bojinkata написа:
А, "плоската" Земя как обяснява деня и нощта в различните зони! На едно място ден, на другото - нощ! Просто и ясно! Кълбото прекрасно обяснява всичко! Всичко друго е от Лукавия!


Невежеството е най-големият враг на Човечеството, а не простотията!
За да разберете Истината трябва да я прочетете и изучите, а не да правите несъстоятелни, нереални и алогични умозаключения!
Първо, прочетете, разсъдете и размислете, а едва след като сте разбрали Действителната същност на Нашият Свят, имате право да го обсъждате!
В противен случай е по-добре да замълчите, за да не се срамувате впоследствие от прибързаните си наивни коментарии!!!
Истината за Плоската Земя и Освобождението на Човечеството, или Зететичните изследвания на СТАМАТ - Книгата на СТАМАТ -
stamat2015.blogspot
Ясно е, че е "bg" - за съжаление администраторите на този блог орязват всякакви линкове и не е възможно да се пише вече в него!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sthamanuviro
Категория: История
Прочетен: 393440
Постинги: 251
Коментари: 62
Гласове: 168