Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2016 21:53 - Принос към автохтонизма/ местния произход/
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 14011 Коментари: 18 Гласове:
29


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Първо, пределно съм наясно, че ще пострада предишния ми постинг, посветен на Майкъл Портильо-английски бивш министър Той достойно представи и България, даже игра с хъс наши танци!
Но той сам е постигнал  твърде много, така, че с моите скромни усилия едва ли рейтингът му ще се качи или пък падне...

Сета, нямам нищо против никого! Може да пиша всичко по адрес на писани всякакви дивотии, но написалите ги не считам за врагове! Това да е ясно!
Спортът ме научи така С тези, с които сме играли и примерно загубили, после се прегръщаме и отиваме да пием по една бира . Вместо например , от яд , да им забием по някой юмрук след мача! Или пък те на нас Да, случвало се е и аз няколко пъти съм го правил, но само по време на мач, за жестоко нарушение

Та по същността Четох хубав постинг за Българи , илири, славяни, че били автохтонно население на Балканите! Това е самата истина! Даже имам развита хипотеза за името Българи, че идва от римляните, както това на германците! Но това е само хипотеза- научно обосновано предположение Като се докаже, едва тогава става теория Както и теоремите,  за сведение на незнаещите Трябва и те , подобно на теориите , да се ДОКАЗВАТ!
Само , че впечатленията ми от хубавия постинг силно се резвалиха от добавката, че Раковски бил низвергнат, защото отричал твърдението на някои, че езикът на автохтонните Българи бил " отюречен"
Това е много хубава и рядка дума, заслужава да влезе в Гинес! Тя или авторът и, а може и двамата!
Тука май е действала машината на времето Тюрките, тези в Анадола,  след десети век масово настъпват към автохтонните си земи! Как Българите векове преди тях са знаели и влияели от езика им?
Но с машината на времето шега не бива, всичко е възможно

Сещам се за един реален пример Бях на научна конференция в Пловдив, след промяната Долу , пред сградата се беше събрала тълпа, после разбрах ,че са хора на БКП или БСП Докато си чаках реда да докладвам, реших да излезна на чист въздух
Ясно е, че на такъв форум няма да се явя с тениска и къс панталон, бях с костюм и вратовръзка
Изведнаж една лелка се развика, че аз и такива като мене провалили България?!
Ако беше нещо друго ,щях да отмина и да се прибера Но за подобно обвинение имам меко казано особено мнение, наясно съм откъде и как  идва провалът и реагирах Правилно им посочих , на нея и пригласящите, да търсят вината в себе си, не в другите Когато шофьор катастрофира самостоятелно без причина, той си е виновен!

Лелката се разпали Посъветва ме, управляваше БСП, като не ми харесва в България, да я напусна Отговорих с един ред, че България е прекрасна и ми харесва, но те не ми харесват И ако някой трябва да я напусне, това са те!
Без да искам, излязох пророк Почти всички пишман комунисти напуснаха България, барабар с откраднатите пари....

Спомних си този случай във връзка с автохтонизма 
Да, имал съм възможност да напусна България И то не като гастербайтер С договор!
Но не го направих Причината сигурно е и генна! Така е постъпил и дядо ми и той не е приел да стане чужденец!

Като стана дума за генна връзка, не може да не се сетя за уважавания, световно известен генетик проф. Карамелли Който твърди ,че Българите стоят най- близко до италианците
В това съм се убедил, че е така,  преди години по простряното бельо по балконите в Неапол Няма по сигурно доказателство от това за връзка  между Българи и италианци!
Но сега ситуацията беше друга.  Милано! Сигурен бях, че такава картинка там няма
Има и то често срещана!
Чакам възражения и опровержения!

Та този ген лесно / и правилно/ може да се използва за доказване на автохтонен или неавтохтонен произход на Българите!
Чудя се на самия себе си, как не съм се сетил досега Други допущам, че е възможно да са се сетили!
Ами много е просто!
Който носи в себе си примерно ген на скит/ оттук идва и скитник/ или пък на войнствен хун няма начин този ген да не се прояви!
В най- меката му форма- да тръгне да скита по света ,за търсене на плячка и по- лесен живот Не се шегувам, няма будали, да ходят на запад, за да се мъчат повече от тук Затова някои придвидливо, преди да заминат, превеждат в банки откраднатото от тук Защото , както казват еркечлии, ,възгеч, със сигурност ще им потрябва!

Та няма какво да се доказва произходът ни какъв е-автохтонен или не
Нещата са ясни
Тези , които са напуснали България имат неавтохтонен произход!
Останалите-автохтонен!
Докато напуснат!



Гласувай:
29


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Надявам се, че реко шеговитото и...
28.05.2016 23:05
Надявам се, че леко шеговитото изложение ще бъде разбрано правилно Леко шеговито , защото са казани сериозни неша, но някъде шеговито
Ами и в живота е така Сериозното и смешното си съжителстват!
цитирай
2. milady - здр, леоне, не ти разбрах личната позиция?
29.05.2016 11:21
„Ами много е просто!
Който носи в себе си примерно ген на скит/ оттук идва и скитник/ или пък на войнствен хун няма начин този ген да не се прояви!“

pp.
на мен ми допада повече това ..

Девизът на нашите прародители първоначално е бил:

“ Не замръквай там, където си се събудил,
по-късно те го трансформират в
Не умирай там ,където си се родил..“
който разбрал , разбрал...
хубава Тема,поздрав,Иване!
цитирай
3. get - - Хаха-ха!
29.05.2016 12:42
leonleonovpom2 написа:

Спортът ме научи така С тези, с които сме играли и примерно загубили, после се прегръщаме и отиваме да пием по една бира . Вместо например , от яд , да им забием по някой юмрук след мача! Или пък те на нас

- Тренирал съм и футбол, и бокс - но предпочетох да продължа с вторият!
- Знаеш ли защо, предпочетох бокса - оставаше ми ЕДИНСТВЕНО възможността, да пием по бира с "противника" след срещата ... по причина - преди това сме си раздавали един другиму достатъчно "тупаници" :)))!

- А с този аргумент в подкрепа родствеността ни с италианците ... ?
leonleonovpom2 написа:
... че Българите стоят най- близко до италианците
В това съм се убедил, че е така, преди години по простряното бельо по балконите в Неапол Няма по сигурно доказателство от това за връзка между Българи и италианци!
Но сега ситуацията беше друга. Милано! Сигурен бях, че такава картинка там няма
Има и то често срещана!

- Просто "ме разби" - нямам мой, достоен по сила и логика - който да противопоставя :))) ?

- Вече сериозно!
По отношение на толкова вълнуващият ни момент "връзка" или "родственост" с тюрките?
- Трябва да вземем в ПРЕДВИД АРЕАЛА НА КОЙТО Е БИЛ РАЗСЕЛЕН В КЪСНА АНТИЧНОСТ и РАННО СРЕДНОВЕКОВИЕ - Нашият БЪЛГАРСКИ НАРОД?
- Вече съм коментирал в други постове - НАЙ НА СЕВЕР сме ДОСТИГАЛИ ДО СРЕДНОТО ТЕЧЕНИЕ на ВОЛГА - Там където е била ВОЛЖСКА БЪЛГАРИЯ ... това приблизително се ПРИПОКРИВА със СЪВРЕМЕННАТА САМАРСКА ОБЛАСТ - това ПОДЧЕРТАВАМ - Защото, в съзнанието на МНОГО ОТ ЗАНИМАВАЩИ се с този въпрос - Казанското(татарско/ТЮРКСКО) ханство ПОГРЕШНО СЕ СВЪРЗВА с България на Волга?!
- На практика ... а и от там, БЪЛГАРИте с тяхната ИМЕНКОВСКА КУЛТУРА - са документирани от ранно-средновековните арабски автори - като "ас-сакалиба" - Което съвременната, по-ранна Съветска и сегашна Руска наука ИНТЕПРЕТИРАТ КАТО ... Руснаци/"славяни"/ на Волга от КЪСНА АНТИЧНОСТ - което ЛОГИЧЕСКИ Е НЕИЗДЪРЖАНО!
- От там идва "тюркската" лексика при Българските надписи - която се установява при Първо Българско царство от ТУК на Балкани - Според мен?!
- А от нашето ОТИВАНЕ в СРЕДНА ВОЛГА - Са остатъци на "славянска" лексика в НАЙ-СТАРИТЕ ПЛАСТОВЕ за ЗЕМЕДЕЛСКА ТАКАВА в МЕСТНО УГРО-ФИНСКО НАСЕЛЕНИЕ!!
- Но не е само ЛЕКСИКАТА ... а примерно ТАМ СМЕ ЗАНЕСЛИ - КАКТО ОБРАБОТКА НА ЗЕМЯТА ... така и специфични За БАЛКАНИ СЕЛСКОСТОПАНСКИ ИНВЕНТАР - Какъвто е примерно ПЛУГЪТ, способите за съхранение на житно-зърнени култури "в ями" ... строително-конструктивни СПЕЦИФИКИ за изграждане на жилища, чрез ОПОРНО-КОЛОВА КОНСТРУКЦИЯ съчетана с ПЛЕТЕНА И ИЗМАЗВАНЕТО ИМ С ГЛИНА - ВЪРХУ ИЗДИГНАТ ПРЕДИ ТОВА каменно-земен насип? Като ТЕЗИ СПЕЦИФИКИ СА ХАРАКТЕРНИ ЗА БАЛКАНСКО НАСЕЛЕНИЕ още от времена на НЕОЛИТ ... Както се потвърждава и от РАЗКРИТА ПОСТРОЙКА от СЪЩИЯТ ТИП - В късно-палеолитното селище от "Езерният град" - просъществувал от 5-то хилядолетие пр. Христа ... до 12-ти ВЕК СЛЕД ХРИСТА?!
- Краен(без претенции за ОКОНЧАТЕЛНОСТ :))) - ИЗВОД?
- Да - няма НАЧИН при нас ЕВРОПЕЙСКОТО БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ да няма ПРИМЕСИ предвид АРЕАЛ НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ и на ТЮРКСКИ ТАКЪВ - Но този ТЮРКСКИ(!!) е с МНОГО ПО-РАНЕН ХРОНОЛОГИЧЕН и НЕ ОТ ОГУЗКАТА(тюркска) ПРИНАДЛЕЖНОСТ ПРОИЗХОД ... Както примерно е при "селджуките" - спадащи към ОГУЗО-ГОВОРЯЩИТЕ тюркски език ПЛЕМЕНА/НАРОДИ?!

- Това накратко без претенции за ... изчерпателност?!
цитирай
4. leonleonovpom2 - „Ами много е просто! Който носи в ...
29.05.2016 13:07
milady написа:
„Ами много е просто!
Който носи в себе си примерно ген на скит/ оттук идва и скитник/ или пък на войнствен хун няма начин този ген да не се прояви!“

pp.
на мен ми допада повече това ..

Девизът на нашите прародители първоначално е бил:

“ Не замръквай там, където си се събудил,
по-късно те го трансформират в
Не умирай там ,където си се родил..“
който разбрал , разбрал...
хубава Тема,поздрав,Иване!


Здравей, Милейди!

Темата е развита шеговито, за тези, които сериозно твърдят, че сме" дошляци"? Или номади и хуни
Не може народ, който след Рим прави една от първите държави, строи градове , да е и номадски едновременно
Разбира се, човек по различни причини може да се озове в чужбина, при това сериозни, извинявам се за опростеното обобщение, което не е съвсем справедливо! Но го използвам за тези, които твърдят, че сме "дощляци", да осъзнаят нелепостта на твърденията си!

Хубав ден, Милейди!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Поздрави, приятелю Гет!!
29.05.2016 13:23
Това ,че съм те разсмял, ме зарадва наистина!
Ами това е и една от целите на постинга!
Да повиши настроението, до смях дори!
И да подчертае, колко е нелеп спорът, местни ли сме или не?!

Ами местни сме, разбира се!
Ако някой има спомен или документ, че предците му са катунари или номади, това вече наистина е сериозен аргумент за " дошлячество", както казват някои

А сега сериозно!
Народ, който преди официално да се регистрира тук и да създаде една от първите държави в Европа след Римската епоха, който преди това е изградил основните градове в Русия / и Самара включително, както отбелязваш/, не търпи определение за номадски!
Може да разшири територията си, може да присъедини територия, която счита ,че е негова
Както Калоян, когато присъединява земите около Белград и унгарския крал се жалва за това пред папата!
И Инокентий властно му казва да приеме и да не се притеснява повече!
Калоян е присъединил земи , принадлежащи на предците симу и повече няма да посяга на негови земи
Значи тази черта на Българите е била добре известна тогава!!!
Че те, Българите, чуждо не взимат и на чуждо не посягат Виж, ако някой е взел нещо от тях, не забравят и си го търсят!

Хубав ден!
цитирай
6. get - - Ама какво ДОШЛЯЧЕСТВО бе брат ... вземи СИ ПРИПОМНИ - Какво обяснявах за ПРИЧИНАТА - Константин-Кирил и Методий да отидат във ... ?
29.05.2016 18:35
leonleonovpom2 написа:

...
И да подчертае, колко е нелеп спорът, местни ли сме или не?!

Ами местни сме, разбира се!
Ако някой има спомен или документ, че предците му са катунари или номади, това вече наистина е сериозен аргумент за " дошлячество", както казват някои
...
Народ, който преди официално да се регистрира тук и да създаде една от първите държави в Европа след Римската епоха, който преди това е изградил основните градове в Русия / и Самара включително, както отбелязваш/, не търпи определение за номадски!
...
Хубав ден!


... Витиния - там по всяка вероятно СЕ Е ГОВОРЕЛ НЯКАКЪВ АРХАИЧЕН ДИАЛЕКТ на език, като този език СЕ Е ГОВОРЕЛ по време на Моравската мисия - все още от тези хора не само в Морава, а и далеч по НА СЕВЕР до Балтийско море - последните известни, като ВЕНЕДИ!?
- На този ЕЗИК КАЗВАТ, СА ГОВОРИЛИ ДРЕВНИТЕ(преди германският геноцид над тях ПРУСИ). За това се споменава в ЧЕТИРИ ПОЛСКИ ХРОНИКИ - Първата от 12-ти век (мисля беше). Там ПОЛЯЦИТЕ ДИРЕКТНО СВЪРЗВАТ народа ПРУСИ с античният ЦАР ПРУС от ВИТИНИЯ?

- А какво пише за витинците, в книга Седма, Хередот?
"Тракийците в поход на главите носеха лисичи шапки. Облечени са в хитони, а върху тях носеха ямурлуци. Краката си до коленете обвиваха в еленови кожи. Въоръжени били с дротици (метателни копия - б.м.), прашки и малки кинжали. След преселването си в Азия - това племе получило името Витинци, а по-преди, по техни собствени думи, се назовавали Стримоняни, тъй като живеели до река Стримон.
Както твърдят, тевкрите и мизийците са ги прогонили от местата им на обитание. Началника на тези азиатски тракийци бил Басак син Артабанов."
- Кога е станало това прогонване ... казват непосредствено след Троянската война.

- Отделно в Полските хроники се казва, че Прусите, като част от народа на Витинците СЕ НАРИЧАЛИ ТАКА, по името на техният цар Прус! Мигрирането им от Витиния в Мала Азия - станало по време Македонските войни на Александър - към войските на който те отказали да се присъединят!!?
цитирай
7. get - - По този начин(предвид горният пост) - вероятно ти става ясно, названието което са ни прикачали ...
29.05.2016 19:44
... германците "прусите на Балканите" - на нас Българите?

- Това не само по причина ЧЕ СМЕ БИЛИ с близък произход - с тези така далечни от Балтийско море ПРУСИ-р о д н и н и!
- А и поради ВТОРОТО ни ЯВНО ПРИСЪЩО - Както на Балтийските-Пруси КАЧЕСТВО - на МНОГО ДОБРИ ВОЙНИ!
Това ми твърдение не е голословно ... тъй като, ЗА ПОДЧИНЕНИЕТО НА ТЕЗИ ХОРА ОТ ПРИБАЛТИЕ ... СА БИЛИ ПРЕВЛЕЧЕНИ не САМО ГЕРМАНЦИ - А ПО-СКОРО същите те, са били ОРГАНИЗИРАНИ во главе с подкрепата на Ватикан ... в лицето на СФОРМИРАНИТЕ ДВА ВОЕННО-МОНАШЕСКИ ОРДЕНА ... Този на "меченосците" и "тевтонските рицари-Кръстоносци" ... а на тяхна страна е участвало ЦЯЛОТО ТОГАВАШНО СРЕДНОВЕКОВНО ЕВРОПЕЙСКО РИЦАРСТВО ... Там в земята на ПРУСИТЕ СА ИДВАЛИ както ФРЕНСКИ а така също и рицари от Албиона/Влекобритания - дори! За целта им е била осигурена не само ЛОГИСТИКА, улеснение при пътуване и къде да отседнат ... а дори са им се ОТПУСКАЛИ ФИНАСИ заеми ... само и само, същите рицари да наложат с Огън и Меч - Католическата "истина" ПРАВА ВЯРА - над "езичниците" пруси-ТРАКИ!!

- Като въпреки ЦЯЛА ТАЗИ ТОТАЛНА ВОЕННА и ВСЯКА ДРУГА ПОДКРЕПА ... Прусите са подчинени след ДВА ВЕКА УПОРИТИ БОРБИ, СРЕЩУ ПОРОБИТЕЛЯ!!

- Така че, поседният постинг на Германският-тигър е или ЖИВА ГАВРА С ИСТОРИЧЕСКАТА ПАМЕТ на този ГЕНОЦИИДИРАН НАРОД "ПРУСИ" - на който са взели в последствие етно-наименованието в Създадената на техни земи държава - от германски колонисти ... ИЛИ г о в о р и ЗА ЯВНОТО му НЕПОЗНАВАНЕ от страна на същият Тигър, на пред-историята при СЪЗДАВАНЕ НА ИЗТОЧНО-ГЕРМАНСКАТА държава с име "Прусия"?!

- Лошото е че този блогър изпадна в ултра-шовинизъм НАЛАГАЙКИ ИНФОРМАЦИОННА ЦЕНЗУРА НА КОМЕНТАРИТЕ МИ ПО ВЪПРОСА - за което искренно съжалявам ... ЗА НЕГО?!! :(((
цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей, !приятелю Гет!
29.05.2016 21:47
Четох книга на времето в библиотеката, все ми се струва, че беше на Раковски, ще трябва да ровя там
Та в прав текст беше написано, че първияни цар е цар Гордий!
Фригийски цар! съжалявам, че н записах автора и не си направих записки, доста години минаха от тогава
Анас, българите, всички ни обвиняват в кражба Не е случайна приказката за крадеца, че вика да държат крадеца
Едва ли има друг народ в Европа, от когото да е откраднато толкова много И в замяна да е дал и платил толкова много също
Ами ние отвсякъде граничим само с наши земи! Защо?
Затова е много удобно да ни изкарат пришълци
И гадното е , когато се приглася и тук на такива извращения Подобни хора са или заблудени, или платени!
На заблудените е простено, но на другите?.....
харесва ми аналитичния начин на изложението ти, истинският ценител, дори и да има несъгласие с нещо , не би трябвало да не те допуща, напротив, би трябвало да се радва и да проведе дискусия
Не може да се създаде такава, бих казал творческа атмосфера тук, трудно е, всеки брани с всички средства своето! И аз дори понякога се хващам в този капан
Какво да се прави, всичко ни е такова, каквото не е добре да бъде!

Хубава вечер!
цитирай
9. iliyanv - Средна Волга, Моравска мисия, Кире Кападокийски и Мето Солунски
29.05.2016 21:50
Това конкурира летописеца-архивар, брато.
цитирай
10. leonleonovpom2 - Чети внимателно , Илиане!
30.05.2016 10:16
Защо да конкурира?
цитирай
11. leonleonovpom2 - За Илиан!
30.05.2016 10:27
leonleonovpom2 написа:
Надявам се, че леко шеговитото изложение ще бъде разбрано правилно Леко шеговито , защото са казани сериозни неша, но някъде шеговито
Ами и в живота е така Сериозното и смешното си съжителстват!

цитирай
12. shtaparov - Хубава статия, а за Българския е...
30.05.2016 12:43
Хубава статия,а за Българския етноним имаме доказателство,че е съществувал преди основаването на гр. Рим. Това са племената Болг в Британия и Белги във Фланция и Фландрия: те са там поне от 3000 години а родството ни с тях е повече от несъмнено,но не може да са дошли от Памир- дошли са от Тракия или от най-близките до нея Припонтийски и Егейски райони. В полза на същото говорят неоспоримите "пра"-Български имена в Микенските таблички и у древните Гали,така че римляните са много по-млад народ от нас. Родство обаче имаме и с тях- Рим е основан както знаем от Белазги (Пелгари,Белгари) но в Италия имало и много други наши преселения- Остроготи,Бургунди,Хуни и Алцеки: това са все наши племена,безспорно наши бих казал,ако не си затваряме очите за историческите извори. Друг е въпроса,че предримските племена в Италия били известни под общото название Боригени което,преведено на днешен език означава Боргени (Болгени,Болгини).
цитирай
13. leonleonovpom2 - Благодаря ти, приятелю Щапаров!
30.05.2016 14:18
Хубав коментар, чудесни допълнения!
Знаеш, че ценя езключително високо мнението ти!
Така ,че не се притеснявай, дори и нещо противоположно на моето да кажеш!
Дискусията е за това Не само да се хвалим, но и да избистрим нещата!

Хубав ден!
цитирай
14. get - - Илиане - ако има нещо да кажеш КАЖИ ГО ... омръзнало ми е наместо да слушам смислен и ...
30.05.2016 18:03
iliyanv написа:
Това конкурира летописеца-архивар, брато.


... конструктивен диалог - да слушам обиди!

- Така че ПРЕДПОЛАГАМ ИМАШ ТЕЗА - Второ: вярваш в своята правота - моля изложи В РЕЗЮМЕ - Какво толкова влизат В КОНФЛИКТ ПИСАНОТО ОТ НАС ПО ВЪПРОСА?!

- Ако ли -Не! То ти си поредният ПОЗЬОР, търсещ евтина популярност пишейки НЯКАКВИ САМО на ТЕБ ИЗВЕСТНИ "ОТКОВЕНИЯ"?!
цитирай
15. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю Гет!
30.05.2016 21:26
Да, има и други тук, поставящи се по презумция над другите
Като върха на наученост Даже един си позволява и да се гаври с академици, друг с професор от Хумболд и така нататък
Това, че по презумция смяташ ,че си над всички ,няма как да те направи и учен
По скоро прилича на клиничен случай
Истинския учен няма такова поведение Той е диалогичен и винаги е готов да признае грешката си ,в най- добрия случай- сам я открива!
Защото винаги се стреми към по- високо ниво

Хубава вечер, Гет!
цитирай
16. get - - Хм :((( - прездполагам за кой казваш следното?
31.05.2016 23:15
leonleonovpom2 написа:
Да, има и други тук, поставящи се по презумция над другите
Като върха на наученост Даже един си позволява и да се гаври с академици, друг с професор от Хумболд и така нататък
Това, че по презумция смяташ ,че си над всички ,няма как да те направи и учен
По скоро прилича на клиничен случай
Истинския учен няма такова поведение Той е диалогичен и винаги е готов да признае грешката си ,в най- добрия случай- сам я открива!
Защото винаги се стреми към по- високо ниво

Хубава вечер, Гет!


... в момента чета СТРАННАТА КАЗУИСТИКА В КОЯТО СА ИЗПАДНАЛИ - доказващите тезата: Няма ги Солунските братя - подкрепящи аргументацията си ... Липсват данни, тоест НЕУПОМЕНАВАНЕ(ТО им) В ДОКУМЕНТ - от което правят ГЕНЕРАЛНА ЕКСТРАПОЛАЦИЯ-ИЗВОД ОТ ВИДА дадено събитие не е станало ... или не се е родил човек(а) защото го няма примерно записан в някаква метрическа книга(регистър за смърт-раждане) ... Остава като сатрапа гл. прокурор на СССР, Андрей Вишински - да прогласим правилото: Самопризнанието е Царицата на доказателствата! (Вследствие на което ... арестантите са ги размазвали (в прекият смисъл на думата) от бой - само и само да изтръгнат необходимите според изпълняващите волята на Вишински следователи!)

- Или след като - не можем да намерим "АКТОВЕТЕ ЗА РАЖДАНЕ" на Солунските братя - то следва да разчитаме на ... самопризнанията им, ЛИ :)))!
цитирай
17. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю , Гет!
01.06.2016 14:56
Да, така е!
Във всяко нещо трябва да има мярка!
В науката , за сведение на подобни корифеи, има основно правило
Като отхвърляш нещо и твърдиш, че не е така, трябва да си така добър да посочиш как е!
Че има бели петна в историята, има

но този филм сме го гледали, за лъжците Ценов, сега и един актуален академик и така нататък
Какво се цели с това не е ясно
Който ги критикува, да им заеме мястото ли?
Ами то така камилите и ламите до една щяха да са академици
Ама само с оплюване , академик не се става

Другото е много по- важно
Какво се цели с отричането на Кирил и Методий! Те са влезли в битността на Българите, какво ще промени в живота му , отричането на съществуването им?!
Реално виждам само един ефект-смачкване на малкото му останало самочувствие!
Е, наистина трябва да си голям келепир, за да го правиш
И да мислиш останалите за тъпи, както и го афишираш, че те не се усещат
На този идиот му казах в замяна да посочи авторите на така наречената " гръцка" азбука С място и дата на раждане
Да не би пък да се стреми да докаже ,че Кирил и Методий са автори на гръцката азбука?!

Хубав ден, Гет!
цитирай
18. shtaparov - Хубав коментар, чудесни допълн...
01.06.2016 19:53
leonleonovpom2 написа:
Хубав коментар, чудесни допълнения!
Знаеш, че ценя езключително високо мнението ти!
Така ,че не се притеснявай, дори и нещо противоположно на моето да кажеш!
Дискусията е за това Не само да се хвалим, но и да избистрим нещата!

Хубав ден!


Благодаря за дружеските отзиви приятелю драги- хубаво е да се събеседва с патриоти като теб!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9108372
Постинги: 1345
Коментари: 29577
Гласове: 102354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031