Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2015 12:51 - Българите - Родоначалници на човечеството
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 35125 Коментари: 4 Гласове:
15

Последна промяна: 16.06.2020 18:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Според моето виждане българският народ е първоначалният народ на Земята. Той е имал няколко преселения около света, като първото е според Библията преселението на Каин и неговото потомство. Заедно с Каин на света се поражда човекът на греха - братоубиеца, този, който е забравил Закона за Любовта на Бога. Защото Бог е Любов!

Постепенно условията на Земята са се изменили драстично и са се появили по-дребните и по-хитрите хора (Битката на хитрия и непочтен Давид с Великана Голия/т е повратната точка). - https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11305-богосъздаденият-народ/

Българите са първите хора на Земята, хората на Духа и при всичките си разселвания около света са разнасяли със себе си своята Древнобългарска духовност § Българския си език. Ето защо всички древни народи на света имат една и съща духовност и са говорели един и същи език / Българския. Тези първи хора са били по-различни от съвременния човек - телата им са били по-големи, както и по-големи са били всички растения и животни на планетата ни. Освен, че са били гиганти, българите са наричали себе си и ОРа / Ри (хората на Бог Ра), ГъРи (Гъ - от Земята Ге взети и Ри - на Ра Бога принадлежащи)Гарите са били хора на Духа и Интуицията повече, отколкото на ума и логиката. - http://aliya.blog.bg/history/2014/05/14/proizhod-na-nazvaniiata-bylgari-i-ariici.1264947

Тази им особеност се доказва от прекрасните градежи, мегалити, пирамиди, съвършените им познания за медицината, металообработването, земеделието, животновъдството, които са загадка и до днес за съвременния човек. Гърите (Балгърите) са оставили само артефакти от своето талантливо присъствие, но техните скелети са унищожавани с хиляди от официалната наука, както наскоро призна Симпсъновият институт в САЩ.

Оставени са единствено едни странни издължени черепи на хора, високи 2м. и 60 см, които известният австрийски изследовател Клаус Донна намери в Еквадор и огласи на широката общественост. image

Разбира се, не закъсняха и официалните спекулации за извънземен произход на тези удължени черепи. Макар те да си бяха чисто човешки черепи, претърпели изкуствено удължаване. Древните българи са владеели до съвършенство медицината и са намирани многобройни доказателства за черепна трепанация, както и за множество хирургически и дентални манипулации, извършвани със завидни медицински умения. Според мен удължаването на черепите е именно една подобна човешка намеса, наложила се като манипулация при засилващата се гравитация на Земята, в резултат на която се е засилвало и вътречерепното налягане върху човешкия мозък! Това е налагало удължаване на човешкия череп в някои нетръпими случаи така, че да се намали вътречерепното налягане.

А че е имало такова налягане в резултат на повищаващата се гравитация на Земята се доказва и от променения ръст на хората, както и от променените им черепи.

Така например при удължените човешки черепи, намирани в Еквадор и на други места по земята, черепните пластини върху главата са само две, което има своето обяснение. Древните българи, балхората, гигантите са имали по-малки глави и по-големи тела, съотнесени едно към друго. Техният мозък не е бил толкова финно развит, за разлика от мозъка на днешния човек. Поради по-слабата гравитация, кръвта е циркулирала в по-големи количества в главата на човека, поради което мозъчните връзки не са били толкова финни и тънки все още. Това е довело до по-слабо развит ум за сметка на по-силно развити сетива и интуиция. Ето защо древните българи са били хора на Интуицията и Прозрението, но не и на логиката и научното мислене. Едва със засилването на земната гравитация и оттеглянето на по-голямото количество кръв от главата, е станало възможно изграждането на финните мозъчни връзки на невроните, което от своя страна е довело до появата на съвременния човешки ум на логическото мислене.

С нарастване на земната гравитация човешкото тяло се е смалило, докато човешката глава е запазила сравнително предишните си пропорции. Ето защо за жената раждането на дете е станало болезнен процес, както ни съобщава и Библията - Битие 3:16 На жената рече: Ще ти преумножа скръбта в бременността; със скръб ще раждаш чада;

Променил се е човешкият череп, като вместо две, пластините на главата са станали три при съвременния човек за разлика от главите на великаните с две черепни пластини, намерени в Еквадор. Трите пластини върху съвременния човешки череп са свързани с мека връзка при раждането на детето, наречена фонтанела, която се затваря едва след раждането на бебето. Това улеснява раждането на човека, като тази необходимост се е появила в резултат на смаляването на човешкото тяло (на майката) и запазването на приблизително предишиния размер на човешката глава. Ето защо раждането на новия по-малък човек но със сравнително голяма глава е станало болезнен процес, за което ни съобщава и Библията.

Гърите, нашите деди, определено са преминали през болезнен период на увеличаващата се земна гравитация, за което има запазени сведения и в българските народни приказки и легенди. Там освен, че се говори за великаните, се казва още и че тези големи гиганти са страдали от слаб кръст, който лесно се е чупил под напора на гравитацията. Костната система на древния българин е била подложена на повишаващо се земно налягане и поради това има регистрирани много костни заболявания при древните ни деди, открити в намерените останки. И до днес съвременния българин има склонност към подобни костни заболявания, което говори, че тялото му носи следите на древна метаморфоза в резултат на променената земна гравитация. Това, заедно с разпространената гигантска генетична болест на Таласемията сред българите, е още едно доказателство за нашата изначална човешка древност.

Не случайно българският народ е нарекъл древните българи великаните Нефели, т.е. Хора заболели от някаква вродена слабост (слаба костна и кръвна система поради променените земни условия). В Билията Нефелите са се запазили като Нефелими, Първите хора на Земята "Старите и Признатите"– според Битие 6:4.

Гарите (българите) са именно тези стари и признати първи човеци на земята, които са владеели Божието духовно познание. А че са били Божии доказват и най-старите човешки скални рисунки, намерени именно в пещерите Козарника и Магурата на Северозападна България. http://www.de-zorata.de/sites/oshte-info/oshte.info/004/04/2303/02.htm

imageimage

Тези рисунки са пресъздали Духовните ритуали и танци на Древнобългарските жреци, възхваляващи своя Бог Отец Бог Ра, Неговия Син Бога Ба Ален / Бал Бога Слънце и Богинята Майка на Материята и Плодородието Ма. Не случайно едно от имената на магурата е Рабишката пещера, пещерата на хората на Ра Ба, Бога ра Бога Абсолют на древните българи. - http://aliya.blog.bg/history/2015/01/03/kontinentite-na-drevnite-bylgari.1327580

image А сега обърнете внимание на тази рисунка на 3000 год., намерена в пещера в Палани (Балани - Бог Ален Слънцето) в Южна Индия, където древните българи са занесли своята духовност, медицина, култура.

Самото име на пещерата Магурата показва, че тя е била едно от първите човешки светилища и обиталища на Гарите / Българите. Те са я наричали своя Майка Ма на Гарите Магура. Магурата по подобие на многобройните Пещери Утроби в България е била приютителка на първите хора и те са я чувствали като своя родна майка в зората на своето човешко битие на земята.

Не случайно Древните българи са изобразявали пещерите като утроби, в които прониква Слънчевият лъч на Живота. Те са ни оставили послание - човешкият живот на земята е създаден в пещера със специални геомагнитни свойства, задвижени от слънчевите лъчи и вибрациите на подземните води, и одухотворени от Божия дух - точно както ни е пресъздадено посланието от Библията на древнобългарските мъдреци!

Най-старите такива пещери с намерени в тях следи от човешко присъствие са именно пещерите Магурата и Козарника!

Не случайно името на Козарника е Живена дупка, Дупката на Живота!image

Според моето виждане именно тези пещери са носителките на първото човешко зачатие на Азем, от Земята взетия първи човек, на когото Бог е вдъхнал своя живот! - http://aliya.blog.bg/history/2014/10/29/da-se-rodish-bylgarin.1308906

Ето защо навсякъде по света намираме следи от пещери утроби или храмове, изградени на принципа на проникване на първия слънчев лъч върху тяхната култова статуя (Например храмът на Абу Симбел в Египет).

Доказателства за това, че първите обитатели на Козарника са Големите Гари / БалГарите са например огромните древни стълби, изградени в пещерата. image

А върху скалните рисунки на Магурата могат да се видят птици, които говорят за различен климат по нашите земи в древността, преди появата на сезоните.

Всички тези промени са ставали постепенно в Природата, защото Природата не вярва в катаклизмите и резките промени.

Свидетел на всички тези промени е Българският народ, опазил се през хилядолетията, благодарение на своята Божествена мъдрост.

От него са произлезли всички останали народи.

Българите - Родоначалници на Човечеството!

Всички Древнобългарски племена, които днес напразно и подвеждащо наричат "тракийски" са говорили Българския език. Българският език е първоначалният и изначалният човешки език, от когото са възникнали всички днешни езици. Българите траки никога не са се наричали, нито някога е съществувал тракийки език!

Траки е политкоректен съвременен израз, даден от няки фалшиви историци наши и чужди, за заличаване първоначалието на Дедите ни като първородители на всички останали народи. 

Всички древни български племена, живели по земите ни, са носели български наименования:

- Одрисите са Древнобългарско племе и са говорели българския език.
Името им означава Одарените Азковци / Хора - ОДаРАз. Древните българи са смятали себе си за дарени от Богинята Ба Ра Прамайка Създателка на света и на Българите. На Одарените Божествени хора Древните българи е кръстен и град Одрин - Одарен / Дарен.

Дедите ни са смятали, че първите човеци на земята Българите са дарени с Божествена Душа Аз от Ра Богинята Създателка.
Древните българи са родоначалниците на човечеството и на цялата човешка цивилизация, която днес някои тъмни сили се опитват да заличат заедно с народа ни.

- Аланите, по-късно произнасяни като Елините, основали Елада - българи, говорещи българския език, почитатели на Бог Ален Бога Слънце -

http://aliya.blog.bg/…/bogyt-slynce-na-drevnite-bylgari-i-p…

Бригите - БаРа-гите, отново хората на Бога Ра и на Укрепената земя (Берег), създали крайбрежните древни брегове: Бургас, Троя, а след това продължили за Индия и споменати във Ведите като едно от 7-те български ведически племена; - http://aliya.blog.bg/…/bylgarskiiat-ezik-ezikyt-na-pyrvite-…;

Скитите - скитащите българи, заселили Близкия изток и основали Персийската империя;

Саките - хората на Сака (Сака - Божията воля на древните българи, на която са кръстени Египетската богиня Сакмет, и др.), основали цивилизацията на Индийската долина, чиито достоен наследник е Буда.

- Балите / Три Балите са хората на Богинята Бал / Бъл на Светлината. На нея са кръстили и Балкана. Себе си наричали още Бал/ Българи, Балазгари, БалАзгите (наричани по-късно Пеласгите) - едно от най-древните български племена, създало първите човешки цивилизации в земите на Древна Гърция, Финикия, Палестина - Хората на древнобългарския Бог Себеази , така както и

- Азковците, Азидите, НАзилите - основали Хититското царство в земите на днешна Турция - http://aliya.blog.bg/…/velikanite-i-bylgarskite-kamenni-zid…;

- Канааните - планинските хора Балканджиите, основали Финикия, Палестина, Древен Египет, Северноафриканската цивилизация чак до Канарските острови - http://aliya.blog.bg/…/drevnobylgarskite-sledi-v-severna-af…;

Гетите, също като Гърите (БълГарите) са приели името на Майката земя Геа на Древните българи.

Коптите в Египет също са наименовали себе си от Гея - ГеБа-ти със значение Хората на ГеБа, Божията Земя. Постепенно Гебати, Гебти е станало Копти, а Египет е земята на Гебати (гипети).

У нас има много села и фамилни имена, кръстени на Гея - Гигенци, Генка, Гецо, Гераци и др.

Да се твърди, че българите са произлезли от траките е най-малкото манипулативно твърдение, защото българите са били и прототраките, и първите човеци на Земята.

Истината е - траките са едно от многото български племена и са говорели българския език, така, както това са правили скитите, аланите, бригите, все български племена.

Славянски език няма и никога не е имало - славянски е сравнително късно понятие - от 17 век и е църковнославянско. Славяните са българите, разселили се из Европа. - http://aliya.blog.bg/history/2014/05/23/proizhod-na-nazvanieto-slaviani.1267418

И Римляните са българите - българите са създали не една империя - Римската, Персия и така нат. - http://aliya.blog.bg/history/2015/01/03/kontinentite-na-drevnite-bylgari.1327580

Латинският език е българският език, записан с нехарактерната азбука латиница, която е бедна за богатството на българските звуци....

Човечеството е било едно и е говорило един език - българския език до окончателното настъпване на Черната епоха, Кали юга според Древнобългарската астрология Животич, запазена и до днес във Ведите.

Нашите деди Древните българи са познавали Небето и Галактиката ни по-добре и от най-съвременната астрономия и физика. Древнобългарската астрология се е наричала Животич и е запазена и до днес като знание в Риг Веда, наречена още Рча Веда, Речената Веда, която Древните българи са занесли в Индия след Библейския потоп в Черно море през 5504 г. В Животич се показва ясно знание за планетите на Слънчевата система и това знание е повлияло за създаването на Древнобългарския календар през 5504 год като най-старият официално признат календар от Юнеско. От Древнобългарския календар произтичат и Календарът на Маите, и Китайският календар по-късно, възникнали от Древните българи при тяхното разселение около света.

Древните българи са познавали Черната дупка центърът на Галактиката, като са я наричали Сумер и по нея са определяли Галактическата година равна на 25920 земни години. Сумер е дала началото на образуване на Галактиката, като там се е зародила първата твърда материя във формата на скала, изникнала от Вселенския Океан - СуМер означава От Морето. Едва днес учените разбраха, че водата предхожда твърдата материя по произход - знание, което дедите ни са притежавали преди много хилядолетия. Водата е разпръсната навсякъде във Вселената под формата на водни пари, и по-късно от нея се появява твърдата материя. В Библията също е казано, че при образуването си планетата Земя е била най-напред изцяло покрита с вода, а едва след това са се появили и континетите и земната твърд.

Интересно е да се знае, че в Северозападна България се намира село Сумер на повече от 9000 год, където са открити и най-старите човешки погребения в чест на Бога Слънце Ба Ален на Древните БалГари. На Галактическото слънце Сумер древните ни деди са кръстили и Сумерската цивилизация, която са създали след преселението си извън земите на България след потопа в Черно море преди 7500 години.

Галактическото Слънце Сумер има благотворно влияние върху Земята и Слънцето ни според Животич и носи духовна пробуда на хората, защото Слънчевата система все повече ще се доближава през идващите хилядолетия до Сумер, а българите все повече ще се осъзнават духовно, за да заемат отново мястото си на духовен водач.

Когато Земята е по-близо до Галактическото слънце, настъпва затопляне на климата и тогава полюсите на земното кълбо не са покрити с лед и върху тях е процъфтявала човешката цивилизация. Според просветлените древни българи галактическото слънце влияе на Слънчевата система и климата на Земята, като се смята, че прецесията на земята е една галактическа година на завъртане на планетата ни около Сумер и е приблизително 25900 години. Това завъртане древните астролози са изобразявали като елипса и са разделяли на епохи в зависимост от близостта на слънчевата система до Сумеро. Когато Земята е най-близо до Сумеро човечеството е в Божествената си епоха или Сатва юга. Тогава климатът е равномерно топъл навсякъде по планетата поради засилените космически и слънчеви вибрации. Няма ледени шапки на полюсите, а магнетизмът на земята е много по-висок и благотворен за хората. В онази Златна епоха и атмосферата на земята е била наситена с влажни пари и облаци и земята е била като увита във водно одеяло. Ето защо древните ни деди са били снажни хора, бели, руси / рижи, синеоки/зеленооки и за това свидетелстват всички древни цивилизации. С отдалечаването на земята от Сумеро земната гравитация се е увеличавала за сметка на магнетизма й, климатът постепенно се е променял, влагата в атмосферата се е изсипвала на земята в последователни небесни потопи, които от своя страна са причинили морските потопи. Както и постепенното измиране на гигантската флора и фауна, а човечеството се е смалявало до днешния си ръст. Слънцето е огрявало земята ни по-непосредствено заради липсата на високата влажност в атмосферата. Така са се появили сезоните и зимите, които някои учени са решили да нареката "ледников период", макар, че такъв период не е доказан на практика.

Българите са били духовните водачи на човечеството от самото му възникване по нашите земи и тази роля им е отредена и сега при Новото влияие на Галактическото слънце върху Земята. - http://aliya.blog.bg/history/2015/01/03/kontinentite-na-drevnite-bylgari.1327580

За да се убедиш и сам, виж Рча Веда още Риг веда и Библията, а още и Бългамъж / Гилгамеш, един от най-старите човешки епоси. Виж и Глинените плочки с епоса на АтарАз, от които е преразказана Библията.

http://aliya.blog.bg/history/2014/10/29/da-se-rodish-bylgarin.1308906

Според мен Кали Юга, предсказана от Древните българи мъдреците, настъпва с Вавилонската кула - https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11269-за-българите-не-е-имало-вавилонска-кула/.

Библейската притча за Вавилонската кула е метафора, отразяваща самозабравата на хората относно тях самите - Бог Себази е бил този Бог на човешката същност, който днес никой не си спомня...

Освен Илюминати, които отдавна са повели битка срещу Него унижавайки и подигравайки се с човешкото достойнство! От най-дълбока древност името на Себази, Богът на Великата Божествена Вътрешна същност на човека е забранявано за произнасяне, а тези светли същества, като Исус, като Ал Хиладж Мансур, които са си позволявали да казват, че: Бог живее в мен, Аз съм Божи син, Аз съм Истината, са били жестоко убивани. За да бъдат принудени хората да се самозабравят и да забравят Божествения си произход и Божествената си непробиваема сила.

Постепенно Бог СебеАз е бил изместен от други божества, за да остане скрит за хората, а само посветените да го знаят. Скриването на Бог СебеАз и забраната на неговото име е най-големият грях спрямо човечеството, защото това е било насочено директно срещу силата на човешкия дух.

Атаките срещу Бог СебеАз продължават и днес. - http://aliya.blog.bg/novini/2014/08/16/svetoven-genocid-sreshtu-drevnobylgarskoto-nasledstvo-iazidi.1289751

Юдейският Бог Ел/Ал и Мюсюлманският Бог Алла са всъщност древнобългарският Бог Бал Ази, едно от олицетворенията на СебеАз, Великата Божествена същност на всяко Божие съзидание! БалАз / СебеАз / Великият Божествен Аз или още Бог Сурва, Богът на Аленеещото Слънце!

Според Хигинс канааните почитали Бога Слънце като Бог Ал (Ал-Ален, Яркосветещ). Древните българи по нашите земи още преди разселването си по света също са го наричали Бог Ал или просто Бал Ази (Слънчевият Аз - Вътрешната същност на всичко). Днес БалАзи е известен като тракийският Бог на светлината Белис. Бал е и в наименованието на най-голямата ни планина - Балканът. Планината на Бога Слънце БалАзи е Балканът. С годините и епохите, както и с отдалечаването на народа ни от най-древните си духовни традиции Бал постепенно е загубило своето оригинално значение на Бога Слънце на Божествения Аз и е станало единствено синоним на велик, голям.

Интересното е, че Бог Ал се среща и в Свещените книги на юдеи и мюсюлмани. В Свещените книги на евреите се говори за Бог Ал, който неправилно е преведен като Ел в английските преводи (Разбулената Изида, Елена Блаватска). Ал е оригиналното название и на мюсюлманския Бог - Алла (от Ала, Ален).

http://aliya.blog.bg/history/2014/10/04/.1255876

Бог Ал, Бал Ази е доказателството, че всички днешни световни религии са произлезли от една единствена древна духовност - първоначалната божествена духовност на древните българи, първите човеци на Земята, чедата на Бога.

Пътят обратно е да си спомним кои сме и както винаги сме били носителите на човещината и човешката божественост, да не преставаме да бъдем!

- https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11317-още-нещо-за-древнобългарската-духовност/

Всеки сам е светлина на себе си, казва Буда. Много хора четат думите ми, но малко са хората, които виждат в тях и своята истина. Ако нямаш светлината в себе си, няма как да я видиш и у другия. Ето това е и Богът на Древните българи СебеАзи - Богът на Вътрешната светлина.

Когато теб те няма, Бог Е! Когато егото ти изчезне, стопи се като лански сняг на слънце, само тогава Бог се проявява в теб. Древните българи са наричали този Бог на Вътрешната ни Божествена същност СебеАзи. Евреите са го заимствали като Саваот, Кюрдите и Канааните като Ази/Язи и така нат.

Себе означава именно това - че човешкото същество е СъБа, със Бога! А Аз е единственото Аз на света - Божието!




Гласувай:
16


Вълнообразно


1. anonimen65 - blagodaria za otkrito spodelenot vijdane
14.01.2015 12:00
vasheto vijdane za istinata na balgarite e i moeto lichno vijdane ot godini.vazmushtavah se na sparotok ,che v jelanieto si da dokaje drevniostta na balgarite prie trakite za po- dreven narod absorbiran ot balgarite i taka dokaza che balgarite sa nai drevnia evropeiski narod .za men trakite sa narod balgarski ostanal v tezi zemi i priel nazvanieto si ot nizinata v koiata sa jiveli a moje bi ima i obiasnenie po vashia nachin s bog R.s vasheto obiasnenie se obiasniava i imeto balgarin i otpadat vsiakakvi drugi talkuvani a.
цитирай
2. aliya - Българите са първите хора на зем...
16.01.2015 11:07
Българите са първите хора на земята, Гарите още Гърите, възникнали по нашите земи и по-точно в Северозападна България според моето виждане. За гърите, първите хора на Земята свидетелства и наименованието на пещерата Магурата, където са намерени най-старите човешки скални рисунки, както и пещерата Козарника, където са намерени най-старите следи от хора на 1 милион и 600 хиляди години. Магурата носи българското име МаГъра, което ще рече Пещерата Майка (Ма) на Древните българи Гъри (Гъ/а - хора от земята, от пръстта и Ра - - хората на Бога Ра на Древните Българи). Гъри са първите хора на Земята, Божиите хора на Бога Ра, от пръст направени. Магурата по подобие на многобройните Пещери Утроби в България е била приютителка на първите хора и те са я чувствали като своя родна майка в зората на своето човешко битие на земята.
цитирай
3. talasin - Моите предци са бежанци от Източна ...
20.02.2015 10:45
Моите предци са бежанци от Източна Тракия. Веднага след Берлинския конгрес 1878 г. всички роднини от селата Търново (ако имате представа кога, по каква причина и от кого е създадено) и Хасково, до река Ергене, се организират и със запролетяването, на следващата година, тръгват за свободна България на север от Балкана. Нощем пътуват, а денем се крият по горите и където намерят. В това време дядо ми е пеленаче, което увиват в черги за да се заглушава плача му. Това го пиша за да се разбере, че никой никога от тях не се е обявявал за "трак", а само за българин от Тракия и когато станеше дума за някой от тях, винаги беше наричан "тракиянец, тракиянка" или "тракиянците" (ако ставаше дума за повече хора). Примерно: " той е от тракиянците" или "живее в тракиянската махала", защото в града, където живеехми им бяха отредили не малък периметър за обитаване. Никога от устата на тези хора не се отрони "трак, траки". "Трак" е дума от гръцки произход и те знаеха, че тя е с обидно съдържание за тях, като българи и никога не се наричаха така по между си. Обратно, за тях обидната дума беше "грък", когато искаха да изразят неодобрението си за някакво поведение или постъпка. В съзнанието ми е останал неизличим спомен, че като направех някоя беля, покойният ми дядо, мир на праха му, винаги ме "награждаваше" с "грък" заради белята. От всички имена на тези хора в древността и до наши дни, считам че най-адекватно е възприета и възпроизвеждана и до сега от потомците им и по това може да ги познаете, ако са развили чувството си за историчност, а така също и в английския език. Обяснявам си го като остатък от мъжете в легионите, които са изпращани от римските императори, от тази земя в Албиона, защото та са знаели как се наричат. При френски, немски и италиански езици се ползва гръцкото име. Пиша това, за да се знае, че за много потомци на тези хора, като мен, изписването на "траки или трак" е равносилно на обидното обръщение, с което се отнасят гърците към нас българите.
цитирай
4. demograph - Гъра - Къра..?! Земята.Само кър да не етурцизъм. Ще проверя
07.08.2015 10:06
Всяко изследване води до резултат. Благодаря за твоето. Научих много. Поздрав
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3009365
Постинги: 430
Коментари: 592
Гласове: 1378
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031