Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2014 10:17 - Българската свастика
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 20033 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 20.02.2017 13:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image При преселението си около света древните българи са носели навсякъде със себе си своето преклонение пред Слънцето като възродител на живота и слънчевия символ Свастиката. Древните българи са били известни като хората на Светилото, на Слънцето или още на Сурва (Суря). -
http://aliya.blog.bg/history/2014/04/10/znaete-li-otkyde-proizliza-koleda-nai-drevniiat-religiozen-p.1255876


Българското хоро е част от древнобългарската духовност на нашите деди - хорото е начин за завъртане на човешката жизнена енергия и нейното засилване в човешкото тяло § ум. Хорото е имало и има и до днес лечителска сила. Въртящият се кръг на Слънцето е символът на Хорото. image

image Друг слънчев знак на древните българи е свастиката.
Самата дума свастика е записана за първи път като писмена дума във Ведическия санскрит, който е древният български език. Свастика идва от санскритското суазти, или на български език съАзчи, т.е. свастиката е била предмет талисман, който се е носел от човека като закрила от Бога. Според древните българи Бог е върховният Аз, върховната същност. Човек няма свое аз, само Азът на Бога съществува. - http://aliya.blog.bg/history/2014/02/25/drevniiat-bylgarski-narod-osnovopolojnikyt-na-vedite-aiurved.1242351

СъАз-чи е предметът символ, който е осигурявал да бъдеш навсякъде съБог! Окончанието - ка в думата свастика е типичното за българския език окончание за женски род.


Където и да са ходели по света древните българи, навсякъде съБог, съАзчи са ходили и свастиката е практически във всички днешни народи срещана:
- Цивилизациите на ацтеките и на древните Маи са използвали свастиката при погребения, дрехи и бижута.
- Символи на свастиката могат да бъдат намерени и в римските катакомби, гробове, църкви, площадни колони.
- Свастиката все още е широко разпространена в източните религии като Хиндуизма и Будизма.
- Свастиката (卐) пресечна с две стрели и коронована с царска корона може да се види върху доспехите на някои самураи. Японците смятат, че са произлезли от небесни богове на светлината, както впрочем е смятал и Химлер за германския произход.
- Свастиката е много застъпена върху първите гръцки и римски монети, както и върху най-старите в света тракийски монети.
- В югозападната част на Северна Америка в периода 1500 B.C. - 1350 A.D. са съществували хората Анасаази (Ана-съ -Ази), при които свастиката също е символ и които са строили своите домове в скалите като пещери досущ като нашите известни скални селища. Те са оставили много мумии на червенокоси европейци в така нар. Пещера на мумиите, но всякакви изследвания върху тях са забранени от американското правителство. Самите индианци, наследили културата си от Анасаазите, широко използват свастиката в своята култура, но през 1940 г. нейното използване ненадейно е забранено със закон!
- В Източна Африка са известните църкви в Етиопия, Лалибела, които са издълбани във вулканична скала и са изпълнени със свастики. Според Етиопските легенди тези църкви са построени от ангели.
- Свастиката е широко застъпена и в културата на индианците от Южна Америка, които твърдят, че са я получили от големите бели хора, населявали някога Южна Америка. - http://atlanteangard...ka-pottery.html

- Свастика се среща дори и в Антарктида! Екип от руски учени е изследвал дълбините на езеро под леда на Антарктида на дълбочина 3,768 м. Това езеро се е смятало досега за неприкосновено за последните 20 милиона години. Подводните видеокамери са попаднали на огромна златна свастика, дълга 100 м. и също толкова висока. - http://atlanteangardens.blogspot.com/2014/04/massive-swastika-found-under-ancient.html

Това е още едно доказателство за величието на древните българи, които са кръстосвали земните морета и океани и са оставили следите си по цялата земя. Дори на Антарктида, която древните са познавали много добре, както е видно и от запазените стари карти на ледения континент. Като например удивително точната карта на Антарктида и земята й под леда, намерена от турския адмирал от 16 век Пири Рейс, който от своя страна твърди, че картата се основава на още по-стари, древни карти.

Древните българи са познавали Антарктида - въпрос на време беше да се открият техните следи и на този континент, още повече че Великденският остров с неговите мегалитни колоси, построени от древните българи, не е твърде далеч от там.
Очевидно Антарктида не е била винаги с ледена шапка, а дори точно обратното - в отдавна отминали епоха тя е била обитаван и посещаван от древни мореплаватели континент. -
https://www.facebook...&type=1


Как Свастиката на Древните българи стана Кръстът на Християните!
image Върху църква в Несебър, Несъбаряният град, преживял Библейския потоп в Черно море преди 7500 години, може да се види свастиката на древните българи като предтечата на днешния кръст на християнството. А Богът Слънце на древните българи стана Бог Син Исус на християните! image

Древнобългарската духовност е в основата на всички днешни религии.
Защото древните българи някога са знаели Тайната на Сътворението и че хората са деца на Бога.

Но всеки просветлен човек, дръзнал да възроди отново древнобългарското мистично знание, бе преследван и дори убиван. Като например Исус.

Ритуалното убийство на Исус!
Исус е бил арамеец, а арамейците са наследници на Скитите, скитащите племена на древните българи. Всички тези древнобългарски племена са носили със себе си древнобългарската духовност и почитанието си към Бога Слънце, когото древните българи са наричали Сурва, Ален, Румен.
Дори самото название на Арамейците идва от името Румен - Ару(ъ)мейци, така както са и Арменците, Румънците и др. народи, произлезли от българите.
Тази древнобългарска духовност освен с почитанието си към Бога Слънце се е отличавала и с просветлената си мъдрост.
Все още в стари храмове и синагоги в Близкия изток са запазени изображения на Бога Слънце.
Съвсем естествено възниква въпросът:
- Дали Фарисеите и Юдеите, разпънали Исус на кръста не са го убили напълно умишлено именно по този начин, за да извършат едно ритуалистично убийство, чрез което да осквернят Кръста като символ на Свастиката, знака на Бога Слънце на древните българи!??

image
Така, както такъв опит за оскверняване на свастиката направи и Хитлер, чиято задача бе да принизи и компрометира Слънчевия знак на древните българи, просветлените мистици на древността!

Ще попитате и с право: Защо и Хитлер е приел свастиката за символ на германския народ!

Хитлер е грижливо и дълго подготвян образ на Световното задкулисие, чиято цел е била многопластова:
1. Да подгони и подплаши с демонстративно ужасяващи мерки на насилие (концлагери и др.) еврейското население в Европа, така че да го принуди да замине за Близкия изток и да изпълни Световния план на Ционизма за създаване на държавата Израел в Арабския свят, богат на петрол. Създаването на Израел като жандарм на американските петролни интереси е постигнато и с финансирането на Хитлер от Рокфелер.
2. Да дискредитира националните движения и патритоизма на нациите с цел подготвяне почвата за бъдещо Глобално световно правителство на Новия световен ред, чиито свидетели сме ние днес.
3. Да дискредитира древните религиозни учения, които са набирали сила по това време в Европа с Теософските общества на Блаватска, Безант и др. Ще се учудите да разберете, че американското правителство официално забранява свастиката на американските индиански племена, техен древен религиозен знак, точно преди Хитлер да го прегърне и да го превърне в свой символ! И тази цел Хитлер успешно изпълнява, като дискредитира пред световната общественост най-древния духовен знак на човечеството - свастиката, знакът на Бога Слънце на древните българи.
Очевидно Хитлер е знаел, че германите/готите са произлезли от древните българи. За да не се разкрие обаче цялата истина докрай, и Хитлер, и много други световни владетели са предпочели да въведат нищо незначещия термин арии или арийци като обозначение за предисторическите хора. Ари е всъщност видоизменение на българската дума ора/ори или хора, хори. Днес все още в диалектния български език се употребява думата ора за хора. А формата за множествено число ори/хори се е загубила днес, като е останала само формата за двойнствено число с окончанието -а - хора.
Оттук Хитлер въвежда и фалшивото понятие за арийски език като обозначение на древнобългарския език, който ние българите говорим до днес.
Единствени в света!
Днес Древнобългарското духовно знание е под прицела на Глобалиския социален инженеринг, повел кървава битка срещу духовността, срещу религиите, срещу семействата и традиционните човешки ценности.
Днес се създава Новия Хитлер на бездуховността (Социалните служби и ДАЗД), на фанатизма (Ислямска държава), на фашисткия фанатико-национализъм (Майданът в Украйна).
Задачата на този Нов Хитлер е отново да извади горещите кестени от огъня и да свърши мръсната работа на Световното глобално правителство, като избие и подчини човечеството в служба на Капитала.
http://aliya.blog.bg...-hitler.1201178




Гласувай:
10


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3030682
Постинги: 433
Коментари: 593
Гласове: 1380
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930