Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2017 22:39 - Египетският Бог Сет | Как възникнал тайният орден „Сет-Амон“
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 2546 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

В древноегипетска митология Сет бил бог на яростта, пясъчните бури, разрушението, хаоса, войната и смъртта; той влизал в хелиополския пантеон с деветте най-важни богове в Египет, или наречен още хелиополска Енеада. В началото Сет бил смятан за „защитник на слънцето-Ра“ и покровител на царската власт; името му влизало в титули и имена на много фараони.

Сет е бог с червени изпепеляващи очи; той единствен според мита можел да победи змея Апоп, който олицетворявал мрака, злото и хаоса и бил вечен враг на бога на слънцето Ра. По-късно Сет бил демонизиран и се превърнал в антагонист в дуалистичната борба между Хор и Сет, в персонификация на световното зло и на Сатаната. Хор и Сет можели да се слеят в единното двуглаво божество Хурифи – покровител на далечните страни и чужденците. Така Сет от защитник на слънцето Ра от Апоп и владеещ воинската доблест и смелост, след епохата на фараона Нармер през 4-то хилядолетие пр.н.е и особено след епохата на династията на Птоломеите, управлявала Египет от 4 до 1 век пр.н.е, в епохата на елинизма, се превърнал в покровител на далечните от Нил страни и чужденци, символ на световното зло и пустинята.

     image
Satan)

Сатана = Дявол (Християнство)

Дявол (Devil = D + Evil) = Сет (Set), който е оригиналният носител на злото, предшестващ Християнсвото

Сет – древноегипетски бог на Злото, Хаоса, Тъмнината, Войната и Разрушението = Антихриста (Християнство)

Сатурн, Сатана, Сет, Антихрист, Дяволът = Поквареният Демиург (Гностицизъм)



Митове за Сет

Според легендата Сет завидял на брат си Озирис, убил го, изхвърлил тялото му в Нил и заел трона му. Но синът на Озирис Хор искал да му отмъсти и да вземе властта. 80 години се били Сет и Хор. По времето на една от битките Сет извадил окото на Хор, което превърнал в амулет уджат, но Хор кастрирал Сет и го лишил от мъжкото му достойнство. Според една от легендите в битката предният крак на Сет бил хвърлен в северната част на небето, където боговете го заковали със златни вериги към небесата и оставили да го охранява хипопотамът Исиду Хесамут. Когато Хор победил Сет, основал град Едфу.

С края на Древното царство култът към Сет постепенно бил демонизиран и от велик защитник на Ра той се превърнал в зло могъщо божество.

Рамсесидите почитали Сет като владеещ воинска доблест и смелост. Но от третия преходен период, особено в епохата на Птолемеите, когато култът към Хор бил възнесен високо, Сет се превърнал в символ на злото и в ненавистен злодей, източник на цялото вселенско зло.

Борбата между двете сили ордена Рарог-Хор и ордена Сет-Амон

Рарог-Хор и Сет-Амон са двата противоположни жречески клана, които воюват помежду си. Може да се каже, че това е борбата между две космически сили, между доброто и злото. Едната сила е расата на белите хора, чиито прадеди ръководели земята. Втората раса са племена от дракони или наги, нахлули на земята преди милиони години. В шумерския мит за Атрахарсис гущероглавите се наричат „анунаки“, които долетели на земята от планетата Нибиру за злато.

Цялата човешка история е арена на борбата между бялата раса и визитьорите.

Прадедите на голямата жълта и голямата черна раса са стъпили на пътя на деградацията, което се отразило на генетиката им. Така в Европа и на Изток се появили плосколиките питекантропи, а в Африка и Южна Азия – чернокожите архантропи.

Ясно е, че тези дегенерати не могат да се конкурират с бялата раса за власт над земята.

Южното или средиземноморското разклонение на бялата раса е загубила силата си заради смесването с азиатски и африкански хибридни народи.

В борбата между клановете Рарог-Хор и Сет-Амон побеждават ту визитьорите, ту техните противници.

Най-важните исторически събития в човешката история са свързани с борбата между двата ордена.

image




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8688146
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031