Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2017 07:48 - Малко здрав атеизъм на "разпети петък"
Автор: kuschel Категория: Други   
Прочетен: 7164 Коментари: 17 Гласове:
11

Последна промяна: 14.04.2017 07:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
image

Много съжалявам т.н. вярващи, но нека проявим малко разум и видим в какво вярваме всъщност.  Всемогъщият Иехова, Яхве, Адонай, Иешуа, Елохим и т.н. от много мислене, вземал че измислил как да избави човечеството от ПЪРВОРОДНИЯ ГРЯХ, като създаде непорочно син, изчака го да порастне, и в най-хубавата му възраст организира мъчителното му убийство, но по-скоро като спектакъл, защото после го вазкресява и го взема на небето при себе си. От там нататък Светата Двоица става Света Троица и шизофренията преминава в полифрения. Но да оставим тая глупотевина настрана и да видим къде е черешката на тортата. Някой от т.н. вярващи замислял ли се е някога какво представлява ПЪРВОРОДНИЯ ГРЯХ. Вероятно не, защото не е работа на вярващите да мислят. Та така, ПЪРВОРОДНИЯ ГРЯХ на човечеството се състои в стремежа на хората към познание, което за дядо Елохим е смъртен грях. Това символизира откъсването на ябълката от първата и най-голяма грешница Ева. Осъзнавате ли сега цялата абсурдност на християнската доктрина. Всемогъщият Господ е желаел от все сърце да бъдете завинаги лишени от знания.  Мога да ви разкрия огромна поредица от абсурди, присъщи на християнството, което го прави една от най-консервативните и глуповати религии. А сега, ВЯРВАЙТЕ.



 



Гласувай:
13



1. kuschel - Йордан Златев На мен друго ми е ин...
14.04.2017 07:59
Йордан Златев На мен друго ми е интересно, капитане, и то от чисто технологична гледнаточка: Бог създал Адам и Ева, те (явно по съвсем нормална технология!) създали Каин и Авел. Каин убива Авел. И - остават Адам, Ева и Каин, от кито се е НАПЛОДИЛ целият свят! Е те тази "тенологоя" НИКЪДЕ не е описана! ;)

Данко, за Господ не е грях да е@еш майка си Ева, но е страшен грях да се стремиш към познание. И други са осъзнавали конфузността на тая история, затова са измислили Лилит, като евентуална другарка на Кайн, но малко апкрифно.
цитирай
2. kuschel - Лилия Иванова Елена Пренджова (...
14.04.2017 08:22
Лилия Иванова Елена Пренджова (македонска поетеса)

ВСЯКА ЕПОХА СИ ИМА ГЕНИЙ,
ОСЪДЕН НА ЕРЕС

Мислеха, че земята е равна като плоча
нищо, че нямаха хеликоптери,
за да я видят от птичи поглед.
Само един знаеше,
че Земята е кръгла като топка,
а той нямаше самолет,
за да я заобиколи през облаците.
Беше толкова сигурен в себе си,
че не вярваше на никого
освен на собствената си слепота -
никъде на хоризонта не се виждаха китове.
цитирай
3. nedovolen - !
14.04.2017 08:55
Виж http://portal12/
цитирай
4. crep - Не е толкова просто.
14.04.2017 09:55
Господ ги създал и ги оставил да си живеят безгрижно,
но те от нямане какво да правят, открили как да се
възпроизвеждат и без него и се наплодили, което Го
разгневило - едно е да се грижиш за двама, много
по-отговорно е да се грижиш за много повече,
след което ги изгонил, и ги оставил да се оправят сами....
И както виждаш оправят се.....
цитирай
5. aip55 - Тотален
14.04.2017 11:27
абсурд!
Ако някой носи глава на раменете си
нека да изложи логиката си по въпроса...
Само безгранично страхливите вярващи ,
са вярващи в невярното...
цитирай
6. zaw12929 - , ЗА НАДМЕННСТТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ...
14.04.2017 12:17
,ЗА НАДМЕННСТТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕЛИГИИТЕ

ТОВА НЕ е ДОКТРИНАТА И НЕ Е ПЪРВОРОДНИЯ ГРЯХ на човечеството
"ДОКТРИНАТА Е стремежа към знание, НО ЗАЩО БОГ ОСЪЖДА ПЪРВАТА ЖЕНА ЗА ОПИТА И- ДА ИЗЯДЕ ЯБЪЛКАТА НА ЗНАНИЯТА И ЗА МИГ ДА притежава цялото знание- АНБСУРД Ева, да е знаеща, Адам- олигофрен, но трябва разум, мислене- защо Бог иска бавно и полека хората да създават различни цивилизации- да изпробват знания, да добиват умения , да откриват законите на природата, да се учат да творят, за да е живота интересен, за да се възпитат, като божи деца да мислят и измислят. Умът се оказва оня елемент в тялото ми- който командва всеки процес, всяка клетка, като копие на Бог, който командва вселената, който е поставил Божа частица- душа в тялото ни- вечна, която умът не зачита. Борбата между ума и душата върви с пълна сила и накрая човек издъхва- умира, душата и живота напускат тялото, подложено на безпомощността на ума, пред устата, която тъпче тялото с боклуци и му причинява болести и нашето поредно съществуване е пореден опит на Бог какъв да бъде следващият му модел на Адам и Ева
Ние сме поредния експеримент ма природата- пореден провал- религията, като средство да ни възпитава на доброта и обич се провали- заради многото борещи се религии- и либерализма на Бог се изтърбуши! Разнообразие да, но не раждащо омраза, надменност и злоба "Я не сакам да съм добре, а Вуте да е зле!"
Приеми го, като шега, като друго мислие. Религията възпитава в честност и доброта, но простотията, надменността и злобата при олигофрени довеждат до днешния свят и Бог ще го унищожи, като е готов с новия си проект.
Осъзнавате ли сега цялата абсурдност на християнската доктрина. Всемогъщият Господ е желаел от все сърце да бъдете знаещи, но не за миг да се заредите със знания , а човекът да се учи всеки ден, докато е жив !

цитирай
7. podvodni - И за коя християнска религия иде реч ...
14.04.2017 17:59
И за коя християнска религия иде реч бе Куш ?
Ако е за онази дето църквата я декламира, то ще те разочаровам - това не е християнство. Истинското Християнство е анатемосано много отдавна, в Никея.
Но даже и в тези четири комикса наречени евангелия Исус не веднъж заявяв, че не признава Яхве за Бог.
Всъщност, даже и текстовете които не ни харесват трябва да се четат не с критичност, а с разбиране. Т.е. да се разберат.
цитирай
8. apostapostoloff - Врели- некипели, по- големи
14.04.2017 18:38
идиотщини от тия едва ли могат да бъдат измислени.

Има цинични атеисти, които твърдят, че някаква шайка пияни евреи решили на времето да си направят грандиозен майтап с човечеството и след много пиянски оргии съворили така нареченото свето писание. Като се замисли човек, в цялата тази работа има резон.
цитирай
9. vencivaleri1951 - Кушеле...атеизмът също е вяра и може да
15.04.2017 05:13
бъде също толкова войнствен и радикален както и религиозния фанатизъм-примери дал Бог, но не това е темата
Аз не бих се причислил към твърдо вярващите-по скоро съм агностик, но мисля, че никак не си коректен и толерантен към стотиците милиони вярващи по света. Още по лошо е избран и деня за постинга ти. От думите които си написал се вменява ,какви глупаци и недоразвити са религиозните хора и лъха някакво бодрячесто на "всичко знаещ" човек.
Не става ясно обаче какво е мястото на такива "недоразвити" личности като Менедлеев, Дарвин , Паскал...та дори и харесваният от двама ни Владимир Владимирович-последният демонстрира страстна привързаност към православието, като дори редовно се черкува. Не мисля, че го прави заради някакъв имидж и прочие-прекалено директен и откровен е за такива игрички Разбира се мога да изредя много подобни "недоразвити" но тези бяха първите които ми дойдоха на ум. А Паскал съм го посочил защото е идеален пример по темата. В по младите си години той е войнстващ атеист-в прекия смисъл на думата. Имал е доста темперамент в себе си и в спорове ,често е стигал и до юмручни аргументи. И всичко това до един ден в който каретата му , барабар с кочияша , конете и него надвисва над Сена държаща се само на една от осите на задно колело. Паскал се измъква от каретата и веднага след тя пада и потъва в Сена. След случката Паскал прави редица изчисления които го водят до един и същ резултат. Според всички тях не е имало начин каретата да се задържи и секунда над водата. Паскал след това става пък фанатично религиозен.

И едно лично наблюдение. Ти си военен човек и вероятно познаваш летци. Е аз имам следното наблюдение. Почти всички колеги на баща ми са влезли във военновъздушното училище убедени атеисти. От тези които успяха да се пенсионират аз не познавам ни един който да е останал такъв. Не робуват на догми, попщина, определена религия, но изпитанията са ги накарали да вярват в някакви висша сила и разум
цитирай
10. apostapostoloff - Субективните мнения нямат
15.04.2017 05:54
никакво значение. Всеки може да си мисли каквото си ще, да вярва в каквото си ще. Но мненията са и си остават най- евтината стока, за която никой няма да ти плати и пукнат лев.

Тук иде реч за нещо много, много важно, а в случая то е следното: няма по- нелепи, абсурдни и налдуничави книги от стария и новия завет. Те са ненадминати по идиотия.

Да направим сравнение с Зен- будизма. Ето какво пише в неговите свещенни книги: "Прекарай живота си тук и сега- мирно, тихо и спокойно. Не се страхувай от нищо, дори и от смъртта, защото тя не е нищо друго освен събуждане на непознато място."

Ето това са съвети и указнаия, които облекчават живота ти и го правят приятен и смислен.
цитирай
11. crep - Религиите са разумни,
15.04.2017 07:46
а от там полезни.
Истината е, че са опорочени.
Може би във всяко нещо трябва да има граница.
Може би границата е религията.
Този, който я отрича, става неудържим.
Ако е в доброто - добре,
но ако не е ... ???
цитирай
12. krumbelosvet - Драги Кушел
15.04.2017 08:05
ВСИЧКО може да бъде подиграно по твоя начин (даже не е твой, далече от пр.н.е. е). Но не ти прави чест и не печели привърженици за "лявата" ти линия. И аз съм анатемосан от няколкото "най-десни" тролове, но НАУЧНО считам религията за ВЪЗНИКНАЛА ПО ИСТОРИЧЕСКА НЕОБХОДИМОСТ и, нещо повече, все още необходима. Защото през хилядолетията, в които е НЯМАЛО друга форма на ОБЩЕСТВЕНА НРАВСТВЕНОСТ И ДУХОВНОСТ, е изпълнявала тая роля. Ти, драги Кушел, повтаряш комплекса на седесарчетата, които плюят това, което не знаят.
цитирай
13. kuschel - Венци, всеки има своя еволюция. ...
16.04.2017 11:58
Венци, всеки има своя еволюция. Прагът на някои е до религиозните глупости. По-умните хора продължават нататък и стават убедени и просветени атеисти. Ако човек е честен към хората, трябва със всички сили да се бори с техните заблуди, особено религиозните и то именно на такива дни, когато думите му имат най-силно въздействие.
Мисля, че отговорих и на другите.
Атеизмът не е религия, Венци. Атеизмът е здрав разум .
Коледата и Великдена са идеален повод на умните хора да се позабавляват със свещената глупост.
цитирай
14. kuschel - Егати символиката има християн...
16.04.2017 12:00
Егати символиката има християнството. Хлябът е плътта на Иисус, а виното - кръвта му. За яйцата се сетете сами. За мен това е безумно, да не кажа отвратително. Осъзнайте се хора, помислете в каква кал са ви насадили!
цитирай
15. apostapostoloff - Без да прибягваме към субективни
18.04.2017 10:44
мнения и възгледи, можем безпристрастно да отбележим, че очевадният упадък на християнството се дължи на всичките тези нелепици, които съвременният човек не може да преглътне, без да избухне в смях.

Освен това за 2000 години тези щуротии станаха досадни до полуда.
цитирай
16. oris - Атеизмът е доста по-странна теория ...
19.04.2017 03:26
Атеизмът е доста по-странна теория от религиите - пра-пра-пра...дядото на атеиста е парче скала. На това ли трябва да вярваме :))

А колкото до знанията, ще ви кажа, че като малки сте си живели по-добре без да знаете много много. Затова - който много знае, бързо остарява.
цитирай
17. krumbelosvet - Изненадан съм
20.04.2017 07:23
Изненадан съм от равнището на атеизма на Кушел. То е равно само на равнището на пещерните атгикомунисти. Жалко. "Осъзнайте се хора", оти како тако сакате да ручате човешко месо и да пиете кръв, а яйцата са ташаци. 2000 години никой не се сети, и ето сега дойде наш блогер.
Но работата е по-сериозна. Дали НЕ СЕ СЕЩА Кушел, че когато сме нападнати от исляма, антихристиянството = ислямизъм. Заслужават клане тия простаци, дето ручат човешко и пият кръв и се чукат с ташаци.
цитирай
18. bojil - Здравия атеизъм да си го завреш з...
22.09.2018 09:57
Здравия атеизъм да си го завреш здраво отзад!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuschel
Категория: Други
Прочетен: 2365813
Постинги: 505
Коментари: 4339
Гласове: 3212
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031