Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2012 22:01 - ОЧИСТВАНЕ НА СТАВИТЕ И ЛЕЧЕНИЕ НАРУШЕНИЯТА ПРИ ОБМЕННИТЕ ПРОЦЕСИ
Автор: sandlih Категория: Други   
Прочетен: 17590 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.11.2012 09:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   

     Идва един момент в живота на човека, когато започват да го болят или "въртят", при промяна на времето, ставите на ръцете, рамената, краката, кръста и да му създават различни проблеми при движения, работа и т.н. След консултация при лекар се оказва, че човекът има някое от следните болестни състояния артрит, коксартроза и т.н. Тогава възниква въпросът, какво да се прави!
    Ето какви възможности за оздравяване предлага, споменаваният до сега, д-р И. П. Неумивакин, човек лично да си помогне, с достъпни и почти безплатни средства, за да се излекува от тези болести.
     Като начало започваме с очистването на ставите.

  Очистването на ставите се извършва само след като сте очистили черния си дроб!


     За един курс на лечение са необходими 30 г дафинов лист. 5 листа се поставят в 300 мл вода и се заваряват и кипят 5-8 минути, след това всичко се налива в термос и се оставя да престои 3-4 часа и накрая течността се отцежда. Получената отвара се употребява на малки глътки в течение на един ден. Най-добре е отварата да се приготвя вечерно време, а да се приема на следния ден. Внимание! Не приемайте еднократно повече от една супена лъжица, заради нежелателно провокация като кръвотечение. Не се шегувайте с тази процедура! По същия начин постъпете през 2-я и 3-я ден. Прекъснете за 7 дни и отново започнете пак същото в течение на три дни. При установени отлгания на соли в ставите ви и гръбначния стълб, тази процедура през първата година може да се прави  по един път на тримесечие, а след това по един път на година.

       При ревматизъм. Когато ви болят ставите, използвайте рецептата, изписана по-долу, която покрай подобряването на общото ви състояние, ще окаже противовъзпалителен ефект и ще очисти организма ви от натрупаните шлаки. Нарежете  клонки от смрадлика и напълнете с тях 5 литрова тенжера, залейте я с вода, кипнете я и варете  1 час. От тази отвара на ден изпивайте по 2-2,5 л. Курсът на лечение е 2 седмици. Лечението може да се повтори след 2 месеца.

      Артрози – това, както ви е известно, са дегенеративни процеси в ставите, които след 15-20 г пречат на снабдяването им с кръв, а то, за хрущялите, се осъществява за сметка на синовиалната течност (течността смазваща ставите). Но тъй като от общото натрупване на шлаки,на първо място от пикочна киселина и от други образувания, ставащо в  относително свободните пространства (жлъчката, бъбреците,  ставните капсули), въвлича в процеса околните тъкани  и с това ограничава движението на ставите заради възникващите болки. Заедно с това е необходимо ставите да се движат колкото може повече, тъй като колкото по-увеличено е движението в тях, толкова повече се излющва хрущяла на ставата, което го превъща в смазка, която пък принуждава ставата да работи. Ето защо е необходимо да се правят, лежейки или седейки, колкото може повече движения в различните стави, дори когато сме седнали до масата, защото единият ни крак е свободен от натоварване и с него може да се правят движения в различни направления.

        При артрози добри резултати дават следните рецепти:

·      Нарежете глава лук, запържете я в горещо олио (свинска мас) до златисто-кафяв цвят, добавете 0,5 л вода, кипнете я и на слаб огън я варете до пълното разваряване на лука. Добавете какъвто и да е растителен бульон (може и зеленчуков), разбъркайте и изцедете. Пийте от него, може и да го ядете с така разварения лук.

    В лучената супа може да се добява отвара от  зелен боб, тъй като той е омекнал и може да се яде заедно със лучената супа.

·      Вземете 1 кг дребни картофи, нарежете ги заедно с кожичката на резенчета и ги варете 1,5-2 часа на слаб огън в 3 л вода. Заменете солта с някакви тревни подправки – копър, магданоз, целина, коприва, пелин и др.  Надребнете  или смелете сместта и я яжте в продължение на 10 дни като първо, второ или трето, придържайки се към вегетерианска храна, като това може да го правите периодически.

·      Който има възможност, стига да няма алергия,  може да ползва и старото народно лечение на ревматичен артрит с помощта на пчели (апитерапия), тъй като тяхната отрова оказва стимулиращо въздействиие на ендокринните жлези, които страдат при това заболявне, като тя е по-ефективна от лекарството преднизолон. В първия ден – 1 пчела в коя да е става; 2-я ден – 2 пчели в различни места; 3-я – 3; 4-я – 4; 5-я – 5. Прекъснете 2 седмици и , ако имате необходимост, повторете процедутата.

·      Правете колкото може повече горещи водни бани или вани на ръцете, краката и тялото си с наситнено/смляно сено, което не е проблем за селата. След това веднага смажете ставите си със следния разтвор : 1 суп. лъжица от сок от ряпа и чиста газ за горене (как се получава тя е обяснено в по-преден постинг), увийте ги и така държте компреса до изстиване. Процедурата се прави през ден до оздравяване.

·      При артроза, коксартроза. Намажете лист от зеле с мед и го сложете на болното място. Може да използвате и лист от репей от долната страна, като го намажете с растително масло. Покрийте листа и мястото с полиетиленово фолио и си направете нощен компрес. По възможност повтаряйте процедурата и през деня.

·      При артрози, остеохондрози, артеросклероза използвайте вино, получено от билката оман. В 5 литрова бутилка поставете шепа смляна билка, добавете 150-200 г дрожди и 0,5 кг мед. Залейте с охладена преварена вода, затворете с капачка, покрийте с плътна завивка, поставете съда на топло място (но не на радиатор) за 2 седемици. След това прецедете и съхранявайте в хладилника. Изпивайте по 50 мл 3-4 пъти на ден 30 мин преди хранене.

    При артрит:

·   прекарайте през месомелачка 4 кг  - глави от целина, 100 г – чесън, 400 г – хрян  и 4 лимона и полученото поставете за 10 дни на тъмно в 3 литров съд. Прецедете през марля и добавете 500 г мед, разбъркайте и вземайте по 1 суп лъжица 2-3 пъти на ден 10-15 мин преди хранене.

 

·      Вземете корени от репей. Не ги измивайте, а изчистете, разрежете ги по дължина и изсушете при 40оС, след което ги  надробете на дребно. От полученото сипете 2 суп. лъжички в 1 л вода и я нагрейте до кипене и варете 10 минути и след това  оставете да престои 30-40 мин в съд увит с някаква завивка. Използвайте я за компрес: намокрете с този затоплен разтвор долното си бельо, което да обхваща ставите ви, и легнете и 2 часа останете завит с топло одеало. Приемайте го вътрешно или правете компреси на ставите си за през нощта. Употребата му при диабет, артеросклероза, жлъчно- и бъбречно каменна болест, язви, запек, воднянка, астения (синдром на хроническа умора), туморни образования и нормализира обменните процеси. Пийте по 1 суп. лъжица 4 пъти на ден преди храна. Може да включите и намокрен с отварата лист/плат, поставен между краката ви и херметизиран с непромокаема превръзка.

      .  40 г свежи смляни корени от репей киснат едно денонощие в 100 г олио и след това
5 минути се варят на слаб огън  и се прецеждат. С тази мас се натриват болните стави, ляга се на пейка в парна баня и се изпива 1  чаша отвара от репей.  Така се престоявате там до този момент, докато не престанете да се изпотявате. Пиете сурватка от мляко. След банята намазвате ставите,  увивате се в намокрен с отварата чаршаф и лягате завит на леглото. (продължава)



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sandlih
Категория: Други
Прочетен: 350674
Постинги: 75
Коментари: 24
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031